Օսկար 2020-ի մրցանակակիրներն ու կարմիր գորգի լավագույն եւ վատագույն կերպարները

Շատ հուշեր ու սեր. ինչպե՞ս է անցել Քրիստինե Պեպելյանի մենահամերգն ու ինչպե՞ս է որդին՝ Արեգը, օգնել նրան իր էներգետիկայով

Իրինա Թովմասյանի՝ անակնկալներով լի 38-ամյակն ու 80-ականների dress code-ը

5 փաստ սեւ զգեստների մասին. Գայանե Մանուկյան

Հայկ Մարությանը ներկա է գտնվել Մկրտիչ Արզումանյանի «Save Միլիոն» ներկայացմանը

Ինչո՞ւ Հայկ Պետրոսյանը հանդես չի գա ներկայացումներով, եւ ի՞նչ շարժառիթ է ստեղծել արտիստի առաջին սերը

Գարիկ Մարտիրոսյանը խաղում է կարաոկե «ռուլետկա»

«Խնդրում եմ Աստծուց, որ առողջ լինենք ու երջանիկ լինեն իմ բալիկները». Օլյա Հակոբյանը որդիների հետ՝ NEWS.am STYLE-ի ամանորյա ֆոտոշարքում

Համեղ թխվածք ձեր ամանորյա սեղանին․ առաջարկում է Սիլվի Բարկովան

Ինչպե՞ս խուսափել Ամանորին ավելորդ քաշ հավաքելուց

Ի՞նչ դիմահարդարմամբ դիմավորել 2020թ․-ը․ տարվա թրենդներն ու հակաթրենդները

Սիլվի Բարկովան՝ Ամանորը Հայաստանում անցկացնելու եւ ամուսնուն սպասելու մասին

«Գրեմմի»-ի 10-ակի դափնեկիր Take 6 խմբի անդամները ժամանեցին Հայաստան

Արամեի մենահամերգն ու հայտնի հյուրերը

«Մահանալու ժամանակ չկա». պաշտոնական թրեյլերը

Ինչ է սպասվում կենդանակերպի նշաններին 2020 թվականին. Գուրգեն Հովհաննիսյան

Հրապարակվել է Ջեյմս Բոնդի մասին նոր ֆիլմի թիզերը

Ի՞նչ է կատարվել «Women’s Club»-ի հետնաբեմում եւ ինչեր են մնացել կադրից դուրս

Սուրբծննդյան սեղանի գլխավոր կերակրատեսակները

15:32, 5 հունվարի

Հունվարի 6-ին Հայ Առաքելական Սբ. Եկեղեցին տոնում է Հիսուս Քրիստոսի ծնունդը, եւ ինչպես Ամանորը, այնպես էլ Սուրբ Ծնունդն ունի իր ավանդական կերակրատեսակները, որոնք, գալիս են մեր ազգային ակունքներից եւ որոնց պատրաստությունը տեղ է զբաղեցրել։ NEWS.am STYLE-ն այսօր կներկայացնի, թե ինչ է պետք դնել սուրբծննդյան սեղանին:

Սուրբ Ծնունդի սեղանի գլխավոր կերակրատեսակը ձուկն է, որի մատուցման նախընտրելի տարբերակը խաշածն է: Ծննդյան տոնի սեղանից անպակաս է լինում նաեւ չրեղենով եւ չամիչով պատրաստված բրինձով փլավը, տապակած կանաչեղենը, գաթան։

Սուրբծննդյան սեղանից պետք է անպակաս լինի կարմիր գինին։ Կարող եք դնել նաեւ ընդեղեն եւ չրեղեն։

Բրնձով փլավի բաղադրիչներ.

բրինձ –  2 բաժակ,

չամիչ – 100 գր․,

ծիրանի չիր – 50 գր․,

սալորաչիր –  50գր․,

յուղ – 3-4 ճ.գդ., կարելի է՝ կարագ;

աղ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը․

Բրինձը թրջել աղաջրում, թողնել մի քանի ժամ: Չիրն ու չամիչը գոլ ջրով լվանալ, քամել, չորացնել:

Յուղը հալեցնել, չամիչը գցել յուղի մեջ, բովել, ավելացնել չիրը: Երբ յուղը ներծծվի կրակն անջատել: Թավայի մեջ կարագ հալեցնել։ Բրինձը եփել, աղ անել ըստ ճաշակի, հաշվի առնել նաեւ, որ չիրը քաղցրացնելու է փլավը: Կաթսայի մեջ լցնել բրնձի մի մասը,  ապա չիրն ու չամիչը: Վրան կրկին լցնել բրինձ, հետո յուղն ու չրեղենի մնացած մասը:  Փլավը ծածկել լավաշի կտորներով։ Փլավը, զարդարել չամչի հատիկներով:

Ձուկը եփելու համար անհրաժեշտ է այն եռացնել ջուր, ապա դրա մեջ դնել ձուկը, ավելացնել կանաչի, կարագ եւ համեմել ըստ ցանկության։ Մատուցելիս զարդարել կտրատած կիտրոնով։

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության