Գործնականում ցանկացած շոկոլադ պատրաստվում է քերած կակաո-հատիկավորից, կակաոյի յուղից եւ շաքարափոշուց: Գումարած՝ բազմաթիվ հավելանյութեր: Այսօր գոյություն ունեն այս քաղցրավենիքի տարբեր տեսակներ. սպիտակ, մուգ, կաթնային, միջուկով ու այլն: Եվ մեզնից յուրաքնչյուրը հեշտությամբ կարող է իր ճաշակին համապատասխան շոկոլադ գտնել:
Սեւ շոկոլադ
Հասուն տարիքի մարդիկ առավել հաճախ են նախընտրում հենց սեւ շոկոլադը: Վերջինիս72% կակո է պարունակում, իսկ կալորականությունն ավելի ցածր է, քան կաթնայինինը: Հատկապս դրա համար են սեւ շոկլոդը պաշտում թույլ սեռի ներկյացուցիչները: Այս շոկոլադը նաեւ ամեմենամեծ քանակի հակաօքսիդանտներն է պարունակում, որոնք ամրապնդում են նյարդային համակարգն ու խոչընդոտում են ծերացման պրոցեսներին: Բացի այդ,լավ շոկոլադն օգնում է կարգավորել նյութափոխանակությունն ու ամրապնդել իմունիտետը:
Կաթնային շոկոլադ
Շոկոլադի այս տեսակն ավելի շատ սիրված է երեխաների կողմից: Քանի որ սրա համն ավելի հաճելի է եւ այնպես դառը չէ, ինչպես սեւ շոկոլադը: Կաթնային շոկոլադը 30% կակաո է պարունակում, շաքար եւ վանիլին: Չնայած այս շոկոլադն ավելի քաղցր է, այն, այնուամենայնիվ, օգտակար հատկություններ ունի: Օրինակ՝ ընկույզի հետ նրա համադրությունն ուղեղին էներգիա է տալիս: Կաթնային շոկոլադ խորհուրդ է տրվում օգտագործել հատկապես քննությունների շրջանում եւ մտավոր ծանրաբեռնվածության ժամանակ:
Սպիտակ շոկոլադ
Այն ավելի քիչ օգտակար է, քան նախորդ երկուսը, քանի որ ավելի շատ չոր կաթ եւ շաքար է պարունակում, իսկ կակաոն, ընդհակառակը, ավելի քիչ է: Սակայն այնտեղ քիչ է նաեւ կոֆեինի քանակությունը, ուստի այն հանգիստ կարող են օգտագործել մարդիկ, ովքեր բարձր ճնշում են ունենում:
Դիաբետիկ շոկոլադ
Այս շոկոլադն առանձնահատուկ է նրանով, որ պարունակում է շաքարի փոխարինիչ, այսինքն՝ գլոյուկոզա, սորբիտ կամ կիսիլիտ: Այն ենթաստամոքսային գեղձի համար ավելի բարենպաստ ազդցեություն է ունենում, ինչպես նաեւ չի առաջացնում կարիես: Այն կարող են ընտրել առողջ կենսակերպ վարողները:
Առաջին հերթին շոկոլադը ֆոնդյուի տեսքով են օգտագործոււմ: Մեկ-երկու հալեցրած սալիկի վրա կարելի է ավելացնել թարմ մրգեր եւ հատապտուղներ, իյչպես նաեւ պանիր եւ թխվածքաբլիթ: Նրանից կարելի է նաեւ տարբեր ֆիգուրներ պատրաստել: Հարկավոր է միայն հալեցրած շոկոլադը լցնել մոմլաթի վրա, երբ կսառչի, կարելի է տարբեր ձեւի ֆիգուրներ կտրել: Այն նաեւ հանգիստ կարելի է օգտագործել տնային պաղպաղակ, կոկտեյլներ, յոգուրտներ եւ անգամ մրգային աղցաններ պատրաստելու համար:
Աղբյուրը՝ Creu
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
23:16, 25 ապրիլի
Miu Miu-ն դարձել է մոլորակի ամենահայտնի ապրանքանիշը22:19, 25 ապրիլի
Առնոլդ Շվարցենեգերը` Սիլվեստր Ստալոնեի յուրահատուկ ոճի որոշ նրբությունների մասին21:31, 25 ապրիլի
LVMH-ն ավելի շատ դիզայներական ապրանքներ է արտահանում, քան Ֆրանսիան՝ գինի20:20, 25 ապրիլի
Մարկ Ցուկերբերգն ապացուցում է, որ մորուքով տղամարդիկ ավելի գրավիչ են19:27, 25 ապրիլի
Ասիայի ամենահարուստ մարդու որդին շրջում է 1 միլիոն դոլար արժողությամբ Ferrari-ով՝ անվտանգության շարասյան ուղեկցությամբ16:36, 25 ապրիլի
Գուստավ Կլիմտի՝ 100 տարի կորած համարվող նկարն աճուրդում վաճառվել է 30 միլիոն եվրոյով15:22, 25 ապրիլի
Ջենիֆեր Լոպեսը ցուցադրել է Hermes-ի հազվագյուտ Birkin պայուսակը, որն արժե ավելի քան 400,000 դոլար15:05, 25 ապրիլի
Ջազի միջազգային օրը՝ Երեւանում14:55, 25 ապրիլի
Էդի Մերֆիի առաջիկա ֆիլմերից մեկը հետաքննության կենտրոնում է հայտնվել նկարահանման հրապարակում տեղի ունեցած խնդիրների պատճառով14:36, 25 ապրիլի
Իրինա Շեյքը նոր տղամարդ է փնտրում13:15, 25 ապրիլի
Լիլիթ Հովհաննիսյանը հայտնել է, որ իր վերջին տեսահոլովակի զգեստն ինքն է հեղինակել (ֆոտո)12:41, 25 ապրիլի
Քիմ Քարդաշյանը խոստովանել է, որ իր մասին որոշ լուրեր իրականում համապատասխանում են իրականությանը