Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

«Հայաստան ավելի լավ է քաղցած գալ». National Geographic

19:28, 20 մարտի

National Geographic-ը հոդված է հրապարակել, որը նվիրված է հայկական գինիներին եւ խոհարարական նրբաճաշակություններին։ Հեղինակները եղել են Հայաստանում, փորձել հնարավոր ամեն գինի եւ ճաշատեսակ եւ կիսվել տպավորություններով։

«Հայերն ուտելու մեծ սիրահար են։ Երկիրը հայտնի է հետաքրքիր ճաշատեսակների հին բաղադրատոմսերով։ Այնպիսիք, ինչպիսիք են հարիսան, ղափաման… ճանապարհորդներին ավելի է այստեղ բաց մտածողությամբ եւ քաղցած գան»,- գրում է NatGeo-ն։

«Հայաստանում գինեգործությունը մասշտաբների առումով համեմատաբար փոքր է, բայց փոխարենն այն հաղթում է որակային իմաստով»,- նշում են հրապարակման հեղինակները՝ այս խմիչքի սիրահարներին խորհուրդ տալով պարտադիր լինել Եղեգնաձորում, Տավուշում, Արմավիրում եւ Արարատում, ինչպես նաեւ խորհուրդ են տալիս ներկա լինել Արենիում, Ոսկեվազում գինիների փառատոնին եւ Yerevan Wine Days-ին։

Անդրադատնոլով ճաշատեսակներին՝ Nat Geo –ն առաջարկում է հինգ ամենահետաքրքիրները՝ ղափամա, տոլմա, մանթի, խորոված եւ լավաշ։ «Լավաշը հայկական ապրանքանիշ է, որը մտել է ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի մշակութային ժառանգության ցանկը»,- հիշեցնում է պարբերականը…


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել