Սպասում ենք մեծ պրեմիերայի. Թամարա Գվերդծիթելին Երեւանի «Սանսեթ Բուլվար» մյուզիքլի փորձին

ՇոկTok. «Մեզ գրել էին` թող ձեր օդանավի հետ մի բան լինի` դուք տեղ չհասնեք». Անի Արզումանյան

ՇոկTok. Անժելա Փարսադանյանը` ընկերոջից բաժանվելու, առողջական խնդրի ու կյանքի դժվարությունների մասին

2023-ի makeup թրենդներն ու հատուկ դիմահարդարում՝ Մարտի 8-ի համար՝ Սեդա Գրիգորյանից

Ի՞նչ նվեր են ակնկալում եւ ի՞նչ են պատրաստվում նվիրել մարտի 8-ին երիտասարդները

Հենզել Բրուտենցը վերադարձավ մեծ էկրաններ․ «Գործակալ 044. Օպերացիա Գառնի» ֆիլմի պրեմիերան, դերասանների հույզերն ու միջոցառման հյուրերը

Nemra-ի ռոքային 11-ամյակը․ խմբի ու երկրպագուների «երկխոսությունը»՝ բեմում ու բեմից դուրս

ՇոկTok. «Տիկտոկում ամենաքիչը 10000 դրամ եմ աշխատել». տիկտոկեր Նինա Տիտանյան

Միշլենի երկու աստղ ունեցող շեֆ-խոհարար Ֆլորենս Դալիանի գաստրո շոուն «Հայրիկ» Seven Visions Hotels, The Dvin ռեստորանում

Տիկտոկեր Նինա Տիտանյանի նոր կերպարը` «Բլբուլյանները 4» սիթքոմում

ՇոկTok. «Կյանքումս երբեք էլ մատուցող չեմ աշխատի». տիկտոկեր Ալեքս

«Սյուրպրիզ» սիթքոմի երկրորդ եթերաշրջանում կան նոր դերասաններ

«Chef’s Forest» նախագծի հեղինակ Հարութ Խաչատրյանը բադ է պատրաստել հողի տակ՝ ձնառատ լեռների ֆոնին

«Հանդիսատեսը բարձր տրամադրությամբ է հեռանալու դահլիճից». Աղաս Մանուկյանը` «Կյանքս» STAND UP-ի մասին

Քրիստինե Պեպելյանը՝ ԱՄՆ-ում իր առօրյայի, վոկալ ստուդիա հիմնելու եւ որդու՝ Արեգի հետ ժամանակ անցկացնելու մասին

50000-ից մինչեւ 400000 դրամ. ինչպես են նախընտրում հագնվել երիտասարդները եւ որքան արժեն նրանց look-երը

Տիկտոկերներ Մայիս Վարդանյանի ու Մոնիկա Պետրոսյանի սիրո պատմությունը

«Հիմա չենք նախատեսում երեխա ունենալ». Անդրանիկի եւ Օվսաննայի սիրո պատմությունն ու առաջիկա ծրագրերը

Wine Story. 5000 դրամից ցածր հինգ հայկական կարմիր գինիներ, որոնց արժի ուշադրություն դարձնել

22:11, 8 փետրվարի

Թեեւ Հայաստանը հնագույն ժամանակներից գինի է արտադրում, բայց միջին բրենդի գինիների սիրահարների համար բավականին դժվար է կողմնորոշվել սորտերի եւ ապրանքանիշերի հսկայական քանակի մեջ։ Այս կապակցությամբ NEWS.am STYLE-ը դիմել է փորձագետ, «In Vino»-ի համահիմնադիր Մարիամ Սաղաթելյանին։ Միասին փորձեցինք պարզել, թե 5000 դրամից ցածր որ կարմիր գինիներն են արժանի հատուկ ուշադրության։

«Հայերը շատ են սիրում մարմնեղ գինիներ, քանի որ շրջակա միջավայրն ու սնունդը նպաստում են դրան: Ընդ որում, Արենին, եթե տակառներում չի հնեցվում, եւ բերքը նորմալ է, ապա ավելի թեթեւ տեսականի է, ավելի մոտ Պինո նուարին։ Այսինքն՝ Արենին՝ մեր ամենահայտնի խաղողի տեսակը, որը էնդեմիկ է, մյուս սորտերի նման չի խաչասերվում, համարվում է թեթեւ տեսակ։ Ուստի սկսելու ենք Արենիից»,- ասում է Սաղաթելյանը։

Zulal Areni 2020

zulal-new-red.jpg (23 KB)

Zulal նշանակում է ջինջ ու մաքուր, որովհետեւ ընկերությունն օգտագործում է բացառապես էնդեմիկ սորտեր, որոնք գրեթե անհետացել են։ 

zulal-hp-2.jpg (155 KB)

Zulal-ը բալի եւ հասած ելակի հետհամ, ցածր եւ միջին տտիպության:

Արտադրողը՝ WineWorks։ Վահե Քուշգերյանը WineWorks-ը հիմնադրել է 2011 թվականին՝ ԱՄՆ-ում եւ Իտալիայում գինու բիզնեսում աշխատելուց հետո։

Takar Areni 2020

Takar Areni 2020.jpg (270 KB)

Takar Areni-ն արտադրվում է Armenian Wine Company-ի կողմից՝ Takar շարքի շրջանակներում:

Անվանումը կապված է այն տակառի հետ, որում հնեցվում է գինին։

Takar շարքը որակով տարբերվում է ընկերության մնացած գինիներից։ Սա միջին թանձրության գինի է՝ հնեցված տակառի մեջ։ Եթե ​​նախընտրում եք տակառի գինիները, ապա այս տարբերակը շատ լավն է։ Կան կաղնու եւ կարմիր հատապտուղների նոտաներ, որոնք միահյուսված են հասած բալի եւ վանիլի բույրերի հետ։

Hovaz Areni 2019

Hovaz Areni 2019.jpg (160 KB)

Hovaz գինիները հիմնել են կանայք, ովքեր մտահոգված են մեր բուսական եւ կենդանական աշխարհի վիճակով, հատկապես Կարմիր գրքում գրանցված ընձառյուծը (հայերեն՝ «հովազ»- խմբ.): Մի անգամ հայտնի դարձավ, որ հովազը վերադարձել է իր բնակության վայր։ Նրանք շահույթի մի մասն ուղարկում են ընձառյուծի պահպանման հիմնադրամ։

Ընդհանուր առմամբ, այս գինին շատ նման է Zulal-ին, բայց մի փոքր ավելի թթու է, քան Արենիի տեսակը։ Այս առումով կա կեղեւի համ, կան նաեւ հասած բալի եւև վայրի հատապտուղների նոտաներ։ Ունի նաեւ թթվայնություն։

Van Ardi Red 2020   

Van Ardi Red 2020.jpg (29 KB)                      

Վան Արդի նշանակում է Վանի արև, քանի որ արտադրողների նախնիներն այնտեղից են։

Այս գինին պատրաստվում է Արենի սորտից, Haghtanak 35% եւ Milagh 25%։ Սա արդեն խաղողի տարբեր տեսակների համադրություն է։ Այդ կապակցությամբ այն միավորում է Արենիի բալա-ելակային նոտաները, Haghtanak ու Milagh հատապտղային համերը, որը կոչվում է ծաղկեփունջ։ Բայց երբ ասում են ծաղկեփունջ, խոսքը բուրմունքի մասին է, այսինքն՝ բույրի առումով սա բավականին բաղադրյալ գինի է:

Crossroads Areni Syrah 2019

Crossroads Areni.jpg (26 KB)

Այս գինին նույնպես Արենի եւ Syrah սորտերի համադրություն է։

Վերջինս ծնունդով Ֆրանսիայից է։ Սածիլներն առաքվել են Հայաստան։ Ծառատունկից անցել է 3-4 տարի, եւ այս տեսակն արդեն հարմարվել է մեր Վայոց ձորի հրաբխային հողին։ Գինին կոչվում է Crossroads, քանի որ այն երկու սորտերի խառնուրդ է: Այն տակառներում չի հնեցվում։ Բայց, եթե համեմատում ես Crossroads-ը մյուս գինիների հետ, ապա այն ավելի թունդ է։ Syrah. մի քիչ սեւ պղպեղի համ է տալիս, նույնիսկ կարելի է ասել, որ տակառային համ կա՝ առանց տակառի։ Կան հասած ելակի, միջին թթվայնությամբ սեւ պղպեղի, միջին դանինի պարունակության եւ մուգ շոկոլադի հետհամի նրբերանգներ:


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության