MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Ինչպե՞ս ճիշտ խմել սակեն եւ ի՞նչ մթերքների հետ համատեղել

22:30, 23 փետրվարի

Երբ մտածում ես սակեի մասին, առաջին հերթին մտքիդ սուշին է գալիս: Իրականում սակեն լավ համադրվում է ոչ միայն հում ձկան եւ սոյայի սոուսի հետ: Այսպիսով, ո՞րն է սակե վայելելու լավագույն միջոցը եւ ինչպե՞ս առավելագույն օգուտ քաղել այս համեղ ըմպելիքից:

«Կա թյուր կարծիք, որ սուշին եւ սակեն նույնն են», - նշում է Heavensaké-ի գործադիր տնօրեն Նես Ռուեդան: «Ճապոնիայում սուշին մատուցում են սպիտակ բուրգունդիի կամ շամպայնի հետ… «Խոսքն այն մասին չէ, որ սակեն սխալ է հասկացվում, այլ այն՝ որ այն չեն բացահայտել։ Դա գարեջուր չէ, գինի չէ, սակեն առանձին թեմա է, գրում է Winemag-ը։

саке.jpg (54 KB)

Իրականում սակեն դրանից շատ ավելին է։ Ըմպելիքն անցնում է գարեջրի նման եփման գործընթացով, բայց պետք է խմել գինու նման։ (Իրականում սակեն լավագույնս մատուցվում է սպիտակ գինու բաժակից): Այն ունի մի քանի ոճ, որոնցից յուրաքանչյուրն ունի իր համային նրբությունները: Ծաղկային, մրգային, քաղցր եւ չոր։ Կգտնվի յուրաքանչյուր ճաշակի համար:

«Սակեն շատ անձնական է, ինչպես գինին: Ոմանք սիրում են մրգային Ռիսլինգ, բայց խուսափում են հարուստ Շարդոնեից: Նույն իմաստով, ոմանց կարող է դուր գալ Yamahai քմահաճ  կամ Junmai-ի հողեղեսակեն, բայց կարող է չսիրեն Daiginjo-ի գեղեցիկ եւ էլեգանտ ոճի սակեն», - ասում է Saké School of America-յի գլխավոր մասնագետ եւ WESAKÉ ապրանքանիշի դեսպան Էդա Վուոնգը:

Այսպիսով, որո՞նք են լավագույն ճաշատեսակները համադրելու համար:

Սակեն եւ միջերկրածովյան համերը

Էվան Զագան՝ TwinedNYC-ի համասեփականատերը, նշում է, որ ինքը մեծացել է հունական խոհանոցով, եւ այն լավ համադրվում է սակեի հետ:

саке1.jpeg (201 KB)

Բացի այդ, ծովափնյա իտալական ճաշատեսակները, որոնցում շոուի գլխավոր դերակատարներն են ծովամթերքներն ու ցիտրուսները, կարող են նաեւ սիներգիա ստեղծել սակեի հետ, ինչը կլինի անակնկալ եւ հաճելի:

Սակեն եւ համեմունքները

Սակեն համերի համար անոթ է, որպեսզի ուժեղացնի կամ նույնիսկ «բախվի» որոշակի համեմունքների հետ։ Այն հիանալի միջոց է այդ բոլոր համերն ընդգծելու համար՝ մեծից եւ պայծառից մինչեւ նուրբ ու բարակ:

саке2.jpg (100 KB)

Մարոկկոյի համերը եւ հարավամերիկյան խոհանոցը, ինչպիսին պերուականն է, կատարյալ զույգեր են: Սակեն նաեւ լավ համադրվում է մեքսիկական անուշաբույր ուտեստների հետ, քանի որ այն ավելի շատ համեմունքներ է ընդգծում, քան բախվում դրանց հետ, ավելացնում է Ռուեդան:

Սակեն ու յուղոտ սնունդը

Սակե նաեւ կատարյալ է տապակած սննդի համար: Զագան բացատրում է, որ սակեն թեթեւ, վառ ու թթու է, ինչը հավասարակշռում է ծանր, յուղոտ, տապակած սնունդը:

саке3.jpg (122 KB)

Պանիրը նույնպես անպայման մենյուում է, երբ խոսքը վերաբերում է սակեին: Սակեն հարուստ է կաթնաթթվով, որն օգնում է պանրի համեղ կաթնային նոտաներն առանձնացնել եւ ուժեղացնել: Խորհուրդ է տրվում մի քիչ աղի, պինդ եւ կիսապինդ պանիրներ, ինչպիսին են՝ մանչեգոն, գրյուերը, բլու չիզը եւ պեկորինոն։

Ո՞րն է սակե խմելու լավագույն միջոցը:

  • Լավագույն համի համար ավելի լավ է սակե խմել գնելուց 12-24 ամիս հետո:
  • Բացելուց հետո Sake-ն պահել սառնարանում։ Այն կարելի է այսպես պահել մինչեւ վեց շաբաթ։
  • Խմեք սակե սպիտակ գինու բաժակից, քանի որ դա թույլ է տալիս ըմպելիքը բացվել լիարժեք զգայական փորձի համար:
  •  Պահել սակեն նույն ջերմաստիճանում, ինչ սպիտակ գինին: Սակայն տաքանալուն պես այն ավելի ընդգծված կդառնա։

Սակեի արժեքը Երեւանի խանութներում սկսվում է 20000 դրամից։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել