Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

Որտեղ խմել. Shin բարի թիմը պատմում է Հայաստանում ադապտացման իրենց փորձի մասին

22:35, 7 հունիսի

Սաշա, Դիմա, Անդրեյ, Միշա, Սաշա, Տանյա․ Երեւանի ամենամթնոլորտային լաունջ-բարերից մեկի թիմը հատուկ NEWS.am STYLE-ի համար, պատմում է Հայաստանում հարմարվելու իրենց փորձի մասին։

Սարյանի աշխույժ գինու փողոցի հետեւում ընկած է առանց այդ էլ սենսացիոն Hummus Kimchi սրճարանը, որի տերերը մոտակայքում հարմարավետ բար են բացել։ Սրճարանի ձախ կողմում մենք իջնում ​​ենք նեղ սանդուղքով եւ դուրս ենք գալիս ընդարձակ ու կենսուրախ պատշգամբ, դռնից դուրս մեզ սպասում է զսպված լույս, ոճային կահավորված ինտերիեր, ժպտադեմ թիմ:

_DSC0761-2.jpg (154 KB)

Սաշան ամուսնացած է հայի հետ, մի քանի տարի է, ինչ ապրում է այստեղ եւ ծանոթ է տեղի մշակույթին ու կոլորիտին։ Նա ասում է, որ «Shin» անունը նվիրված է իր պապիկին, ով սիրում էր խմել ընկերների հետ։ Պապիկի ազգանունը Շինգարյով է։ Սա բելառուսական ազգանուն է «Շինկար» բառից, որը թարգմանվում է որպես «պանդոկի տեր»՝ նման սիմվոլիզմ եւ ընտանեկան պատմություն:

Շատ ռելոկանտներ են գալիս բար, ովքեր արդեն գիտեն սրճարանի մասին, բայց հայերը նույնպես մտնում են, նրանք պարզապես ավելի զգույշ են եւ ավելի երկար են հարմարվում նոր վայրերին։

photo_2023-06-07_17-30-38.jpg (142 KB)

Մենյուն ներառում է տարբեր թնդության եւ հագեցվածության 7 հեղինակային կոկտեյլ։ Բոլոր խմիչքները հիմնված են վերմուտի կամ գինու վրա: «Ժամանակին մենք ունեինք ըմպելիքների հատապտուղների գունապնակ՝ գունատ վարդագույնից մինչեւ մուգ  շագանակագույն, այժմ մշակում ենք նոր համային համադրություններ եւ էքսպերիմենտներ ենք անում», - պատմում է Անդրեյը, ով բարի պատասխանատուն է:

photo_2023-06-07_14-34-59.jpg (113 KB)

Մենք փորձեցինք «Smooth Vibes»-ը՝ նուրբ կոկտեյլ ծիրանի ու վանիլի նոտաներով, եւ «No name»-ը՝ ավելի թունդ կոկտեյլ՝ տտիպի համով: Նախուտեստներից տղաներն առաջարկում են կոկտեյլների թեթեւ ուղեկցություն՝ հեղինակային կիտրոնով նուշ եւ մարինացված ձիթապտուղների տեսքով:

Հայաստանը զարմացնում է

 «Ես վերադարձա սեպտեմբերին, անսպասելիության պատճառով, ինչ-որ չափով զարմացա, որ կարող ես տուն գալ եւ տեսնել, որ լույս ու ջուր չկա: Այստեղ յուրովի են լուծվում բիզնեսի հետ կապված կորպորատիվ հարցերը, ինչը նույնպես մի փոքր անսովոր է։ Եվ եւս մեկ հետաքրքիր առանձնահատկություն՝ դուք չեք կարող բնակարան վարձել, որպեսզի այն չունենա սուրճի սեղանով բազմոց եւ հյուրերի համար նախատեսված մի փունջ աթոռներ։ Եվ այստեղ շատ շներ կան, ինչը հիանալի է, ես սիրում եմ շներին», - Անդրեյ (բարի պատասխանատու):

_DSC0759-2.jpg (158 KB)

Սաշա (բարմենի օգնական). Պուլպուլակյներն իմ սերն են, շատ զիլ է, իսկ տարբեր շրջաններում ջուրը շատ տարբեր է:

Սաշա (բարի համասեփականատեր)։ Ես այստեղ եմ մի քանի տարի, բայց դեռ այնքան էլ սովոր չեմ տեղական որոշ առանձնահատկություններին: Ամենաանսովորը ժամանակի տարբեր ընկալումն է, որ «այսօրը» + - 3 օրն է։ Մի կողմից, ես արդեն հասկանում եւ հաշտվում եմ, բայց իր բնույթով դա շատ ստրուկտուրալային է եւ, հետեւաբար, դժվար է ընտելանալ կենցաղային բոլոր հարցերում եւ բոլոր ոլորտներում։ Ամենաուշագրավն այն է, որ Երեւանում կա ազատության ոգի, ինչպես նաեւ անվտանգություն։ Ես ոչ մի վայրկյան չեմ կասկածում, որ այստեղ ապահով եմ։

Հայերեն զրուցարան

Միշա. «Ես գիտեմ «բարի գիշեր» եւ «փող չկա»՝ բարմենի հիմնական բառապաշարը: «Ցավդ տանեմ», «բարև ձեզ», «բարի գիշեր», «կամաց-կամաց» եւ «փող չկա»-ն այն հիմնական արտահայտություններն են, որոնք տղաներն ամենից հաճախ օգտագործում են առօրյա կյանքում։ «Ես ու ընկերս նույնիսկ մի անգամ ցանկացանք հայերեն արտահայտություններով դաջվածքներ անել»,- խոստովանում է Միշանը։

Սաշա. «Անհարմար զգացի, որ չկարողացա «շնորհակալություն» ասել, եւ սկզբում ձայնային բառը մուտքագրում էի Google translator, իսկ նա ինձ ռոբոտի ձայնով «շնորակալություն» ասաց, եւ ես վճարեցի գնումների համար. խանութը եւ միացրեցի այս ձայնագրությունը՝ շնորհիվ ռոբոտի ձայնի»։

_DSC0754-2.jpg (145 KB)

 Shin բարի թիմը ստեղծել է մայրաքաղաքի լավագույն ոչ տրիվիալ բարերից մեկը, որտեղ հանգիստ մթնոլորտում կարող եք վայելել ֆիրմային կոկտեյլներ:

рюмка.jpg (51 KB)

Ի վերջո, մեզ առաջարկեցին հեղինակային կոմպլեմենտար ըմպելիք՝ վերմուտի, վանիլի եւ հիլի խառնուրդ՝ քաղցր-թթու բույրով:

Թիմի հետ զրուցեց Ռեգինա Մելիքյանը

Լուսանկարները՝ Գայանե Թովմասյան (_colorhunter)


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել