Լալա Մնացականյանի հոգեհանգստի արարողությունը՝ Կոնդի Սուրբ Հովհաննես եկեղեցում (ՈւՂԻՂ)

«Կապ» մշակույթի և մարդկանց միջև

Հումորը հաղթահարելու մեխանիզմներից մեկն է, որը եթե չանես կգժվես. Նարեկ Մարգարյան

Համլետ. նոր հայացք դասական դրամային

Այնքան ճշմարտություններ ասվեցին այդ օրը, որ ծրագիրը փակեցին. Արթուր Բախտամյան

Գունավոր մարդիկ, բարձր տրամադրություն. Գույների փառատոնը՝ Երեւանում

Football Fest. մրցույթներ, չելենջներ ու մարտահրավերներ

Երևանում պաշտոնապես բացվեց Armflix-ի գրասենյակը

Էսօր քշել չկա, էսօր գինու փառատոն ա

Տոտալ դրամա Երեւանում

«Ազգային երգիչ 2»-ի մեծ համերգը, Սամվելի նոր երգը, ու մասնակիցներն՝ իրենց նոր բենդի մասին (VIDEO)

Stylish Faces. Աստղիկ Սաֆարյան. «Ասել եմ՝ չեմ սիրում, ու հեռացել եմ սիրելով»

Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

Որտեղ խմել. Shin բարի թիմը պատմում է Հայաստանում ադապտացման իրենց փորձի մասին

22:35, 7 հունիսի

Սաշա, Դիմա, Անդրեյ, Միշա, Սաշա, Տանյա․ Երեւանի ամենամթնոլորտային լաունջ-բարերից մեկի թիմը հատուկ NEWS.am STYLE-ի համար, պատմում է Հայաստանում հարմարվելու իրենց փորձի մասին։

Սարյանի աշխույժ գինու փողոցի հետեւում ընկած է առանց այդ էլ սենսացիոն Hummus Kimchi սրճարանը, որի տերերը մոտակայքում հարմարավետ բար են բացել։ Սրճարանի ձախ կողմում մենք իջնում ​​ենք նեղ սանդուղքով եւ դուրս ենք գալիս ընդարձակ ու կենսուրախ պատշգամբ, դռնից դուրս մեզ սպասում է զսպված լույս, ոճային կահավորված ինտերիեր, ժպտադեմ թիմ:

_DSC0761-2.jpg (154 KB)

Սաշան ամուսնացած է հայի հետ, մի քանի տարի է, ինչ ապրում է այստեղ եւ ծանոթ է տեղի մշակույթին ու կոլորիտին։ Նա ասում է, որ «Shin» անունը նվիրված է իր պապիկին, ով սիրում էր խմել ընկերների հետ։ Պապիկի ազգանունը Շինգարյով է։ Սա բելառուսական ազգանուն է «Շինկար» բառից, որը թարգմանվում է որպես «պանդոկի տեր»՝ նման սիմվոլիզմ եւ ընտանեկան պատմություն:

Շատ ռելոկանտներ են գալիս բար, ովքեր արդեն գիտեն սրճարանի մասին, բայց հայերը նույնպես մտնում են, նրանք պարզապես ավելի զգույշ են եւ ավելի երկար են հարմարվում նոր վայրերին։

photo_2023-06-07_17-30-38.jpg (142 KB)

Մենյուն ներառում է տարբեր թնդության եւ հագեցվածության 7 հեղինակային կոկտեյլ։ Բոլոր խմիչքները հիմնված են վերմուտի կամ գինու վրա: «Ժամանակին մենք ունեինք ըմպելիքների հատապտուղների գունապնակ՝ գունատ վարդագույնից մինչեւ մուգ  շագանակագույն, այժմ մշակում ենք նոր համային համադրություններ եւ էքսպերիմենտներ ենք անում», - պատմում է Անդրեյը, ով բարի պատասխանատուն է:

photo_2023-06-07_14-34-59.jpg (113 KB)

Մենք փորձեցինք «Smooth Vibes»-ը՝ նուրբ կոկտեյլ ծիրանի ու վանիլի նոտաներով, եւ «No name»-ը՝ ավելի թունդ կոկտեյլ՝ տտիպի համով: Նախուտեստներից տղաներն առաջարկում են կոկտեյլների թեթեւ ուղեկցություն՝ հեղինակային կիտրոնով նուշ եւ մարինացված ձիթապտուղների տեսքով:

Հայաստանը զարմացնում է

 «Ես վերադարձա սեպտեմբերին, անսպասելիության պատճառով, ինչ-որ չափով զարմացա, որ կարող ես տուն գալ եւ տեսնել, որ լույս ու ջուր չկա: Այստեղ յուրովի են լուծվում բիզնեսի հետ կապված կորպորատիվ հարցերը, ինչը նույնպես մի փոքր անսովոր է։ Եվ եւս մեկ հետաքրքիր առանձնահատկություն՝ դուք չեք կարող բնակարան վարձել, որպեսզի այն չունենա սուրճի սեղանով բազմոց եւ հյուրերի համար նախատեսված մի փունջ աթոռներ։ Եվ այստեղ շատ շներ կան, ինչը հիանալի է, ես սիրում եմ շներին», - Անդրեյ (բարի պատասխանատու):

_DSC0759-2.jpg (158 KB)

Սաշա (բարմենի օգնական). Պուլպուլակյներն իմ սերն են, շատ զիլ է, իսկ տարբեր շրջաններում ջուրը շատ տարբեր է:

Սաշա (բարի համասեփականատեր)։ Ես այստեղ եմ մի քանի տարի, բայց դեռ այնքան էլ սովոր չեմ տեղական որոշ առանձնահատկություններին: Ամենաանսովորը ժամանակի տարբեր ընկալումն է, որ «այսօրը» + - 3 օրն է։ Մի կողմից, ես արդեն հասկանում եւ հաշտվում եմ, բայց իր բնույթով դա շատ ստրուկտուրալային է եւ, հետեւաբար, դժվար է ընտելանալ կենցաղային բոլոր հարցերում եւ բոլոր ոլորտներում։ Ամենաուշագրավն այն է, որ Երեւանում կա ազատության ոգի, ինչպես նաեւ անվտանգություն։ Ես ոչ մի վայրկյան չեմ կասկածում, որ այստեղ ապահով եմ։

Հայերեն զրուցարան

Միշա. «Ես գիտեմ «բարի գիշեր» եւ «փող չկա»՝ բարմենի հիմնական բառապաշարը: «Ցավդ տանեմ», «բարև ձեզ», «բարի գիշեր», «կամաց-կամաց» եւ «փող չկա»-ն այն հիմնական արտահայտություններն են, որոնք տղաներն ամենից հաճախ օգտագործում են առօրյա կյանքում։ «Ես ու ընկերս նույնիսկ մի անգամ ցանկացանք հայերեն արտահայտություններով դաջվածքներ անել»,- խոստովանում է Միշանը։

Սաշա. «Անհարմար զգացի, որ չկարողացա «շնորհակալություն» ասել, եւ սկզբում ձայնային բառը մուտքագրում էի Google translator, իսկ նա ինձ ռոբոտի ձայնով «շնորակալություն» ասաց, եւ ես վճարեցի գնումների համար. խանութը եւ միացրեցի այս ձայնագրությունը՝ շնորհիվ ռոբոտի ձայնի»։

_DSC0754-2.jpg (145 KB)

 Shin բարի թիմը ստեղծել է մայրաքաղաքի լավագույն ոչ տրիվիալ բարերից մեկը, որտեղ հանգիստ մթնոլորտում կարող եք վայելել ֆիրմային կոկտեյլներ:

рюмка.jpg (51 KB)

Ի վերջո, մեզ առաջարկեցին հեղինակային կոմպլեմենտար ըմպելիք՝ վերմուտի, վանիլի եւ հիլի խառնուրդ՝ քաղցր-թթու բույրով:

Թիմի հետ զրուցեց Ռեգինա Մելիքյանը

Լուսանկարները՝ Գայանե Թովմասյան (_colorhunter)


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել