Կաթնաշոռով կարկանդակը պատրաստման տարբեր եղանակներ ունի, սակայն մենք առաջարկում ենք հետեւյալ բաղադրատոմսը, որի համար ձեզ անհրաժեշտ է՝ 1 բաժակ շաքարավազ, ձու, 200գր. կարագ, 2 բաժակ ալյուր, 3 ճ.գդ. կակաո, աղ եւ 1/2 թեյի գդալ քացախով հանգցրած սոդա։ Միջուկի համար հարկավոր է՝ 200գր. թթվասեր, 700գր. կաթնաշոռ, 3 ձու, 1 բաժակ շաքարավազ,1 տուփ վանիլին եւ 2 ճ.գդ. օսլա։
Պատրաստման եղանակը՝
Խմոր հունցելու համար հարկավոր է խառնել բոլոր բաղադրիչները եւ ստանալ շագանակագույն խմոր , որը երկու մասի բաժանելուց հետո պետք է տեղափոխել սառնախցիկ։ Խմորի մեծ մասը անհրաժեշտ է գրտնակել (ոչ շատ բարակ) եւ խմորը դնել տապակի մեջ։
Այնուհետեւ հարկավոր է պատրաստել միջուկը։ Բոլոր բաղադրիչները միախառնելուց հետո միջուկը պետք է լցնել տապակի մեջ դրված խմորի վրա։
Հաջորդիվ պետք է սառնախցիկում եղած խմորի մյուս մասը հանել, գրտնակել եւ ծածկել խմորի մեծ շերտն ու կաթնաշոռային զանգվածը։
Կարկանդակն արդեն կարելի է տեղափոխել սկզբում130, իսկ 180 ջերմաստիճանով տաքացած ջեռոց եւ եփել մինչեւ պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը՝ zefira.net