Մանիկյուրի կյանքը երկարացնելն այդքան էլ բարդ չէ. բավական է ընդամենը պահպանել մանիկյուր քսելու ու այն խնամելու մի քանի հասարակ կանոններ:
Թույլ տուր, որ լաքի յուրաքանչյուր շերտը չորանա
Եթե դու ինքդ ես տանը մանիկյուր անում, դու կարող ես այն ավելի դիմացկուն դարձնել: Սրահում սովորաբար յուրաքանչյուր հաջորդ շերտը քսում են նախորդն ավարտելուց անմիջապես հետո: Որպեսզի լաքն ավելի երկար պահպանվի, մանիկյուրին քիչ ավելի երկար ժամանակ հատկացրու՝ թող, որ յուրաքանչյուր շերտն ամբողջովին չորանա եւ մոտավորապես 10 րոպե ընդմիջումից հետո քսիր հաջորդ շերտը:
Կարեւոր է . եղունգները պետք է ներկել 4 շերտով՝ հիմք, 2 շերտ լաք, թոփ: Հենց այս սխեման կարող է մանիկյուրին երկարակեցություն ապահովել:
Արագ չորացող լաքեր մի գործածիր
Լաքերը, որոնք չորանում են «60 վայրկյանում» նույնքան արագ էլ ջնջվում են: Ոչ մի անակնկալ չկա՝ արագ չորացող միջոցները պարզապես ավելի շատ լուծիչ են պարունակում ու դրա համար էլ վայրկենապես չորանում են: Ի դեպ, նման լաքերը նաեւ ավելի վնասակար են եղունգի համար, քան սովորականները, դրա համալ էլ ավելի լավ է այնուամենայնիվ ժամանակ ծախսել չորացնելու վրա:
«Կնքիր» եղունգի ծայրը
Պրոֆեսիոնալ հնարք, որի մասին նույնպես չարժե մոռանալ՝ եղունգները փակիր թոփով, միշտ վրձնով ներկիր ամենածայրի մասը, չվախենալով կեղտոտել մատդ: Բանն այն է, որ լաքը միշտ սկսում է ջնջվել եղունգի ծայրից, ու այս ձեւով դուք կկարողանաք այն ավելի դիմացկուն դարձնել:
Աղբյուր՝ Cosmo