Այս դիետան հիմնված է բնական մթերքի օգտագործման վրա: Հիմնական շեշտը դրվում է շաքարի բացառման վրա, ինչպես նաեւ սպիտակ ալյուրի եւ դրանից պատրաստված ուտեստների, որոնք օրգանիզմում շատ արագ գլյուկոզայի են վերածվում: Բացառվում են նաեւ կիսաֆաբրիկատները եւ վերամշակված մթերքները. դրանցում բացակայում են անհրաժեշտ սննդանյութերը, որոնք պիտի լինեն սննդում օգտագործվող բոլոր մթերքներում:
Խորհուրդ է տրվում ավելի շատ միրգ եւ բանջարեղեն ուտել, ձավարեղեն, արմատապտուղներ՝ ոչ ճարպոտ, օգտակար նյութերով հարուստ բնական մթերքներ: Բնական մթերքների ընտրությունը ձեզ թույլ կտա նիհարել, առանց հոգնածություն զգալու եւ վիտամինների պակաս չունենալով:
Նախաճաշ
Վարսակ (կամ այլ շիլա) ջրով, չամիչով եւ խնձորի հյութով:
2-րդ նախաճաշ
Բանջարեղենով խիտ ապւոր, մի կտոր հաց:
Ճաշ
Կարտոֆիլից, դդումից եւ գազարից բանջարեղենի ռագու՝ գորշ բրնձի կամ այլ ձավարեղենի հետ (կամ 200 գ խաշած միս, տավարի գուլյաշ՝ բանջարեղենի խավարտի հետ, խաշած լոբի՝ բանջարեղենով):
Ընթրիք
Խնձոր կամ նարինջ: Ցանկության դեպքում՝ մի բուռ ընկույզ կամ արեւածաղկի սերմեր:
Աղբյուրը` Dieta.ru