Նոր սննդակարգը շատ չի տարբերվում «հներից»: Ակնհայտորեն առաջարկվում է խուսափել գլիկեմիկ բարձր ինդեքսով մթերքներից, ռաֆինացված ձավարեղենից եւ շաքարներից: Եթե կարճ ասենք, սննդակարգի հանձնարարականները հետեւյալն են.
1) Ուտել օրական 4 անգամ 3 ժամ նվազագույն ընդմիջումով: Այդ երեք ժամվա ընթացքում շատ ջուր խմել:
2) Մինչեւ վերջ չկշտանալ, սեղանից վեր կենալ քաղցի թեթեւակի զգացումով:
3) Սպիտակ հացը փոխարինել սեւով կամ մոխրագույնով` սննդի ամեն ընդունման հետ մի փոքրիկ կտոր ուտելով:
4) Հրաժարվել շաքարից եւ բոլոր մթերքներից, որոնք պարունակում են այն: Մոռանալ խոզի մսի, ապուխտների եւ ճարպոտ մսի, թունդ խմիչքների մասին:
5) Սահմանափակել սպիտակ կամ թափանցիկ կեղեւով մրգերի (բանան, խաղող), ընկույզի, սիսեռի, ոլոռի օգտագործումը: Թույլատրվում է մի քիչ գինի եւ գարեջուր (1 չափաբաժին):
6) Մակարոնեղենը չհամադրել սպիտակուցային մթերքների հետ (մսի, ձկան):
7) Հետճաշիկը բաց չթողնել: Այդ ընթացքում թույլատրվում է որեւէ ճարպոտ բան ուտել, որովհետեւ այդ ժամանակ դա ամենից լավ է յուրացվում:
Սննդակարգը նախատեսված է 3-4 շաբաթվա համար:
Ճաշացանկի օրինակ:
Նախաճաշ:
Սուրճ կամ թեյ, 1-2 կտոր սեւ հաց կարագի հետ, ձու:
Կամ մեկ ձվով ձվածեղ, սեւ հաց պանրի հետ, կիսով չափ ջրով բացված մրգահյութ:
Ճաշ:
Բանջարեղենի աղցան, որի վրա մի քիչ բուսական յուղ է լցված, 100 գ միս եւ պանիր, մի կտոր սեւ հաց:
Կամ վարունգով, կաթնաշոռով եւ կանաչիով աղցան, ձուկ կամ հավ, մի բաժակ յոգուրտ եւ մի շերտիկ սեւ հաց:
Հետճաշիկ:
Մի կտոր հաց ու կարագ, մի բաժակ ոչ քաղցր յոգուրտ:
Ընթրիք:
Ցանկացած տեսակի բանջարեղեն, մի կտոր պանիր, մի շերտիկ սեւ հաց:
Կամ մակարոն բանջարեղենի սոուսի կամ քերած պանրի հետ, կես թուրինջ, մի կտոր պանիր:
Աղբյուրը` Dieta.ru