Այս դիետան մեզ է հասել հեռավոր Սեյշելյան կղզիներից։ Համենայն դեպս, այդպես են ասում այն կազմողները։ Միրգ, կաթ, անյուղ բանջարեղենային ճաշեր. սա թեթեւ դիետա է, որն իդեալական է տաք կլիմայի համար։ Փոքր չափաբաժիններով սննդի, մեծ քանակությամբ հագեցնող բանանների եւ հավասարակշռված սննդակարգի շնորհիվ նման ճաշացանկով երեք օր ապրելը շատ հեշտ է։ Այդ ընթացքում կարելի է ազատվել 1-2 ավելորդ կիլիոգրամներից։
Ամեն օր նախաճաշը, 2-րդ նախաճաշը եւ հետճաշիկը կրկնվում են՝
Նախաճաշ. 1 բաժակ կաթ, բանան, 2 նուշ, թեյ։
2-րդ նախաճաշ. բանան, թուրինջի հյութ
Հետճաշիկ. մրգային յոգուրտ
Օր առաջին
Ճաշ. 1 բաժակ անյուղ յոգուրտ, 4 ճաշի գդալ մյուսլի, բանան
Ընթրիք. բանջարեղենի սուպ, 100 գ անյուղ կաթնաշոռ, չմշակած ցորենի ալյուրից մի կտոր հաց։
Օր երկրորդ.
Ճաշ. 200 անյուղ կաթնաշոռ, 2 կրեկեր, բանան
Ընթրիք. խաշած ձու, չմշակած ցորենի ալյուրից մի կտոր հաց, բանան եւ 2 օղակ անանաս։
Օր երրորդ
Ճաշ. բանջարեղենով եւ թյուննոսով աղցան, 2 կրեկեր, բանան։
Ընթրիք. Բանջարեղենով խյուս–ապուր, 50 գ պանիր, չմշակած ցորենի ալյուրից մի կտոր հաց։
Բանջարեղենով սուպի բաղադրատոմսը
4-5 տեսակ բանջարեղենին (դդմիկ, լոլիկ, նեխուր, բողկ, գազար) ավելացնել կես թեյի գդալ կարագ, լցնել եռացրած ջուր եւ ավելացնել աղ։ Այնուհետեւ այն վերածել խյուսի։
Աղբյուրը՝ Dieta.ru