Մսային բոքոն «Համովիկ». բաղադրատոմս NEWS.am STYLE-ից

17:20   20 նոյեմբերի, 2016

Մսով այս ուտեստը պատրաստեցի հյուրերիս համար, որոնք էլ հենց առաջին համտեսողները եղան: Մսային բոքոնը բոլորի միաձայն հավանությանն արժանացավ, հատկապես՝ արական սեռի ներկայացուցիչների: Ի դեպ, այն կարելի է մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը: Մասնավորապես, բոքոնը կարող է նաեւ ներառվել տոնական ճաշացանկում:

Մսային բոքոն պատրաստելու համար անհրաժեշտ են հետեւյալ բաղադրիչները.

Տավարի աղացած միս - 250 գրամ

հավի աղացած միս - 250 գրամ

ստեպտին - 1 հատ

սոխ - 1 հատ

ձու - 2 հատ

մայոնեզ - 30 գրամ (ես թթվասերով փոխարինեցի)

արեւածաղկի ձեթ - 30 մլ

պաքսիմատ - 30 գրամ

ռեհան

համեմ

Եվ այսպես՝ նախ ստեպղինը եւ սոխը մանր խորանարդներով կտրատեք:

Տապակեք՝ մինչեւ վարդագույն դառնան:

Տավարի եւ հավի աղացած միսը խառնեք, ավելացրեք համեմունքները, կարելի է նաեւ աղացած պղպեղղ ավելացնել:

Ձուն խառնեք պաքսիմատի եւ մայոնեզի (թթվասերի) հետ ու ավելացրեք աղացած մսին:

Այս ամբողջ զանգվածը խառնեք սոխին եւ ստեպղինին:

Խառնեք:

Զանգվածը փաթաթեք փայլաթիթեղով եւ բողոքի տեսք տվեք: 50 րոպե եփեք 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում:

Բարի ախորժակ...

 

Ձեր՝ Մաշա



© NEWS.am STYLE