Ավստրալացի ռեժիսոր Մեթյու Սալեհն ու նրա ընկերուհին՝ Ռոուզ Թաքերը, ինքնատիպ նախագիծ են մշակել: Զույգը որոշել է զբաղվել այնպիսի մշակութային-պատմական ֆենոմենի ուսումնասիրությամբ, ինչպիսին... խորովածն է:
Յուար
Ֆիլմը նկարահանվել է 12 երկրներում, իսկ պրեմիերան կայացել է Օստինում:
«Բարբեքյուն ազգերի, նրանց ավանդույթների եւ մշակույթի կատարյալ համադրություն է: Երբ մենք քննարկում էինք նախագիծը եւ սկսեցինք նկարահանել այն, մարդիկ իսկապես ոգեշնչված էին, յուրաքանչյուրը՝ դրա պատրաստման իր մշակույթով:
Ֆիլիպիններ
Մենք նախապես 6-7 ամիս հետազոտություն ենք կատարել, եւ մարդիկ ասում էին. «Դուք պետք է այն փորձեք մեր երկրում»,- նշել է Սալեհը: Ռոուզի հետ նա ֆիլմը նկարահանել է 200 օրվա ընթացքում:
Ֆիլմը նկարահանվել է ՀԱՀ-ում, Ուրուգվայում, Մեքսիկայում, Շվեդիայում, Մոնղոլիայում եւ նույնիսկ Սիրիայի եւ Հորդանանի սահմանին գտնվող փախստականների ճամբարում:
«Մեր լավագույն փորձերից մեկը Հայաստանում էր, որտեղ մսի առաջին իսկ կտորից հետո տնական օղի ես խմում»,- նշել է Սալեհը, որը խորոված է փորձել Աշտարակում՝ Քասախի ափին:
Աղբյուրը՝ UK Reuters