Ինչպես է պետք վաննա ընդունել

19:23   1 փետրվարի, 2020

Ինչու ենք վաննա ընդունում. ոմանց համար դա մարմինը մաքրելու, մյուսների համար թուլանալու եւ աշխատանքային ծանր օրից հետո փոքր-ինչ հանգստանալու միջոց է։

Իսկ ինչպես եք վաննա ընդունում։ Սովորաբար մարդիկ վաննա են ընդունում մարմնին հաճելի ջերմաստիճանի տակ, եւ շատ հազվադեպ է, որ խոտաբույսերով պատրաստված թուրմեր կամ եթերային յուղեր են օգտագործում։

Լոգանքը հիանալի հնարավորություն է ոչ միայն փոքր-ինչ թուլանալու, այլեւ արյան շրջանառությունը կարգավորելու, նյարդային լարվածությունից ու սթրեսից ազատվելու համար եւ հենց դա է պատճառը, որ կան որոշակի կանոններ, համաձայն որոնց պետք է վաննա ընդունել։

Առաջին հերթին հարկավոր է վաննա ընդունել ուտելուց առաջ կամ ուտելուց 1-2 ժամ անց։ Ավելի նախընտրելի է ջրի ջերմաստիճանը լինի 38-40 աստիճան։ Վաննան հարկավոր է ընդունել 20-30 րոպեի ընթացքում եւ պետք չէ երկարաձգել, քանի որ դա ավելորդ ծանրաբեռնվածություն է սրտի համար։

Պետք է ոչ թե միանգամից, այլ աստիճանաբար մտնել ջրի մեջ։ Իսկ լոգանքից հետո հարկավոր է 30-40 րոպե պառկել անկողնում տաք վերմակի տակ։

Հիշեք, տաք վաննանները խորհուրդ չեն տրվում սիրտ-անոթային համակարգի խնդիրներով տառապող մարդկանց, իսկ բարձր ջերմություն, ինչպես նաեւ մաշկային խնդիրներ ունեցողներին ընդհանրապես արգելվում է տաք վաննաներ ընդունել։

 

Աղբյուրը՝ argo-life.ru



© NEWS.am STYLE