Ապրիլի 22-ին Հայաստանում նախատեսված «Ֆրանսիայի համը» միջոցառումը տեղի չունեցավ՝ կորոնավիրուսով պայմանաված արտակարգ դրության պատճառով, սակայն Հայաստանում Ֆրանսիայի դեսպանությունը այն տեղափոխել է օնլայն հարթակ: Դեսպանության պաշտոնական՝ Culture France էջում պարբերաբար կտեղադրվեն ֆրանսիական խոհանոցին առնչվող տեսանյութեր:
Այսօրվա բաղադրատոմսը խնձորով կարկանդակն է, որը Ֆրանսիայում անվանում են Տարտ տատեն/Tarte Tatin: Հայաստանում Ֆրանսիայի դեսպանության խոհարար Ֆրանսիս Էկաուտը ֆեյբուքյան էջում կիսվել է այն պատրաստելու իր տարբերակով:
Այսպիսով, համեղ կարկանդակը պատրաստելու համար ձեզ անհրաժեռշտ կլինի`
40 գրամ շաքարավազ
60 գրամ ալյուր
90 գրամ կարագ
4 ձու
3 խնձոր:
Այս չափաբաժինը նախատեսված է երկու անձի համար: Իսկ պատրաստման գործընթացը ներկայացված է տեսանյութում: