Բանան
Այս միրգը պարունակում է շատ վիտամին B6: Այն հանգստացնում է նյարդային համակարգը:
Պանիր
Ֆենիլետիլամինի ամինաթթուները, տիրամինը եւ տրիկտամինը կարգավորում ենէնդորֆինների սինթեզը։ Դրանցով հատկապես հարուստ է ռոկֆորը։
Նուշ
Մագնեզիումի եւ վիտամին B2-ի պահեստ է, որն առաջացնում է սերոտոնինի արտադրությունը: Նշանակում է, որ դեպրեսիաների եւ վատ տրամադրության մասին կարելի է մոռանալ։
Ծովային կաղամբ
Բացի յոդից, այն նույնպես հարուստ է պանտոտենային թթվով, որը պատասխանատու է ադրենալին արտադրող մակերիկամների նորմալ աշխատանքի համար: Ավելի շատ կաղամբ, ավելի քիչ սթրես։
Վարսակի փաթիլներ
Տիամինայի եւ մագնեզիումի աղբյուր է, ուրեմն դրա սիրահարների համար վտանգավոր չեն սարսափելի տրամադրությունը եւ դեպրեսիա։
Սաղմոն
Այն հարուստ է Օմեգա-3 ճարպաթթուներով, որոնք ձեզ կազատեն դեպրեսիայից, ճնշում են ադրենալինի եւ կորտիզոլի, սթրեսի հորմոնների եւ անհանգստության արտադրությունը:
Չիլի պղպեղ
Այս «կծու» մթերքը պարունակում է կապսացին։ Այն մի նյութ է, որն ավելացնում է մարմնի տոնուսը եւ օգնում է պայքարել սթրեսի դեմ։
Արեւածաղիկի սերմեր
Ֆոլաթթվի աղբյուր է, որն ապահովում է նորմալ նյարդային համակարգը։ Արեւախաղկի սերմերը հեռուստացույցի առջեւ կեղեւազրկելը հանգստի լավ մեթոդ է։
Սեւ շոկոլադ
Կակաոյի հատիկները պարունակում են ֆենիլեթիլամին, որը «ստիպում է» օրգանիզմին արտադրել երջանկության հորմոն։ Բացի այդ, շոկոլադն առաջատար է թեոբրոմինի պարունակության առումով, որը նույնպես հակադեպրեսանտ է։ Կակաոի սերմերը պարունակում են մագնեզիում, որն ամրապնդում է նյարդային համակարգը:
Միս
Հնդկահավի միսը պանտոտենաթթվի աղբյուր է, որը ներգրավված է հակասթրեսային հորմոնների արտադրության գործում։ Միսը ներառում է նաեւ ֆենիլալանինի ամինաթթուներ։ Այս նյութը փոխարկվում է դոպամին հորմոնի, որը բարձրացնում է տրամադրությունը եւ կանխում դեպրեսիան։ Գառան եւ նապաստակի միսը հագեցած է կալիումով եւ մագնեզիումով, որոնք բարենպաստ ազդեցություն են ունենում նյարդային համակարգի վրա:
Աղբյուրը՝ Ivona.ua