Նախաճաշ հունական ոճով (ֆոտո)

10:56   26 հոկտեմբերի, 2022

Հունաստանը պատմության ընթացքում միշտ էլ գրավիչ է եղել թե՛ իր պատմությամբ ու ճարտարապետությամբ, թե՛ մշակույթով ու խոհանոցով:

Հունական խոհանոցն առանձնանում է հատկապես հունական «Ֆետա» պանրով, ձիթապտուղով եւ պիտա հացով: Առանձնանում են նաեւ «Ձաձիքի» կոչվող նախուտեստը, գիրոսը եւ սուվլաքին:

Այսօր News.am STYLE-ը ձեզ է ներկայացնում նախաճաշ՝ հունական ոճով:

greek_yoghurt_0.jpg (294 KB)

traditional_jam_2.jpg (393 KB)

sh_129107384_kumquat_ionian.jpg (341 KB)

Նախաճաշի մասին խոսելիս հույները առանձնացնում են սեզոնային կանաչիներով, հատկապես սպանախով, պատրաստվող փայը (Epirot pies), մեղրով յոգուրտը, լոլիկով եւ խոզապուխտով «Քագիանաս» ձվածեղը՝ ֆետայի կտորներով, կարտոֆիլը: Հունաստանում նախաճաշին ընդունված է թարմ նարնջի հյութ խմել կամ թեյ՝ համադրելով տանը պատրաստված անուշների հետ:

sh_63089572_horiatiki_pita.jpg (485 KB)

Bougatsa-greek-traditional-bakery-product-cut-in-pieces-with-sugar-and-cinnamon-garnish-min.jpg (136 KB)

Հույներին հատուկ է ձիթապտղով պատրաստված հացը, «Խուլուրի» կոչվող հացե օղակները, որոնք պատված են քունջութի սերմերով, «Բուգացա» անունով փայը, որն առանձնանում է պատրաստման եղանակով եւ տարածված է Սալոնիկում:

greek-breakfast-food.jpg (224 KB)



© NEWS.am STYLE