Մթերքներ, որոնք պետք է բացառել սննդակարգից՝ մաշկը երիտասարդ պահելու համար (մաս 2)

20:14   6 նոյեմբերի, 2022

Կաթ

Կաթնային սպիտակուցի լակտոգլոբուլինի պատճառով ավելանում է ինսուլինի արտադրությունը, որը գործում է ճարպագեղձերի վրա։ Աճում է ճարպագեղձերի արտազատումը, ինչը նպաստում է բորբոքման զարգացմանը։ Տարիքի հետ շատերի մոտ առաջանում է կաթնաշաքարի անհանդուրժողականություն, քանի որ օրգանիզմում նվազում է այն քայքայող ֆերմենտի քանակը։ Սա է այն հարցի պատասխանը, թե ինչու են «դեռահասների» պզուկները հայտնվում այն ​​տարիներին, երբ արդեն ժամանակն է պայքարել կնճիռների դեմ։

Գլյուտեն

Գլյուտենի վերացումը դարձել է, թերեւս, վերջին տարիների սննդի ամենանորաձեւ սովորությունը։ Եվ, չնայած կողմնակից չենք այս կամ այն ​​ապրանքից առանց ցուցումների հրաժարվելուն, գլյուտենի հետ զգույշ վարվելու իմաստ կա: Դեմքի վրա ցանի պատճառը կարող է լինել գլյուտենի հանդեպ անհանդուրժողականությունը։ Եթե ​​տարիներ շարունակ չեք կարողանում դիմակայել ցաներին, փորձեք առնվազն մեկ ամիս հրաժարվել գլյուտեն պարունակող սննդից եւ հետեւել օրգանիզմի արձագանքին:

Աղբյուրը՝ GraziaMagazine

 



© NEWS.am STYLE