Շատ շուտով Ամանորը կթակի մեր դռները եւ եթե ժամանակ ունեք, ապա առաջարկում ենք մի քանի կոկտեյլ (ալկոհոլային եւ ոչ ալկոհոլային) պատրաստել եւ զարմացնել ձեր հյուրերին:
Իհարկե, եթե ցանկանում եք տարին հաջողությամբ դիմավորել ու անցկացնել, ապա առաջին հերթին պետք է հաշվի առնել, թե ինչ է սիրում տարվա խորհրդանիշ այծը: Ճիշտ է, ջուր. հետեւաբար այս տարի սեղանին անպայման պետք է ջուր դնել, բայց չպետք է մոռանալ նաեւ խմիչքների մասին: Առաջարկում ենք պատրաստել ըմպելիքներ մանուկների եւ մեծահասակների համար:
Հաշի առնելով այն հանգամանքը, որ երեխաներին պետք է ոչ ալկոհոլային խմիչքներ հյուրասիրել, ապա կարելի է տաք շոկոլադ, նարնջի հյութ կամ մեր առաջարկած կոկտեյլը պատրաստել:
Բաղադրությունը՝
1 բաժակ ջուր
4 նարինջ
2 ճաշի գդալ շաքարավազ
3 մեխակ
Դարչինի փայտիկներ՝ 2 սմ.
Մշկընկույզ
Պատրաստման եղանակը. նարնջի հյութը հարկավոր է քամել եւ ավելացնել մեկ բաժակ ջուր, շաքարավազ, դարչին եւ մեխակ:Ստացված զանգվածը եռացնելուց հետո, պետք է թողնել, որ սառչի եւ ավելացնել քերած մշկընկույզը: Կոկտեյլը պատրաստ է: Ի դեպ, կոկտեյլն ալկոհոլային դարձնելու համար կարելի է մի փոքր բեյլիս (լիկյոր) ավելացնել:
Կոկտեյլ Միմոզա
Բաղադրությունը՝
40 գ. նարնջի հյութ
60 գ. սառը շամպայն
Այս կոկտեյլն ունի շատ հեշտ ու արագ պատրաստման եղանակ: Ընդամենը անհրաժեշտ է գինու սառեցված բաժակի մեջ լցնել նարնջի հյութն ու ավելացնել սառը շամպայնը: Ահա եւ վերջ:
Դեղձով կոկտեյլ Բելինի
Բաղադրությունը՝
200 մլ. դեղձի հյութ
Մեկ բաժակ շամպայն
1 դեղձ
Պատրաստման եղանակը. բաժակի մեջ պետք է լցնել դեղձի հյութն ու շամպայնը՝ 1/1 համամասնությամբ եւ զարդարել դեղձի կտորներով:
Կիտրոնով կոկտեյլ
Կիտրոնի հյութն ու մի կտոր շաքարը պետք է լցնել բաժակի մեջ՝ ավելացնելով սառը շամպայնը: Բաժակը զարդարել կիտրոնի կտորներով:
Նարնջով եւ սուրճով լիկյոր
Բաղադրությունը՝
1լ. օղի
1 նարինջ
40 թեյի գդալ շաքարավազ
40 հատիկավոր սուրճ
Պատրաստման եղանակը. նարնջի վրա հարկավոր է կտրվածքներ անել եւ դրանց մեջ տեղադրել սուրճի հատիկները: Այնուհետեւ նարնջի վրա պետք է շաքարավազ ավելացնել ու օղի լցնել:
Աղբյուրը՝ kulinyamka.ru