«In vino veritas» արտահայտությունը կարմիր գինի խմելու բոլոր առավելությունները նկարագրելու լավագույն միջոցն է: Հանգստյան օրվա ծույլ կեսօրը եւ հակաօքսիդանտներով հարուստ կարմիր գինին իրականում հիանալի համադրություն են ֆիզիկական եւ մտավոր առողջության համար: Ըստ ուսումնասիրությունների՝ կանանց համար օրական մեկ բաժակ գինին, իսկ տղամարդկանց համար՝ մինչեւ երկու բաժակ գինին կանխում է բազմաթիվ առողջական խնդիրներ։
Օգնում է կարգավորել արյան մեջ շաքարի մակարդակը
Դիաբետի դեմ պայքարի ամերիկյան ասոցիացիայի համաձայն՝ կարմիր գինին օգնում է կարգավորել արյան մեջ շաքարի մակարդակը։ Պարզվել է, որ կարմիր գինին իջեցնում է այն մինչեւ 24 ժամ, ինչը կարող է օգտակար լինել արյան մեջ շաքարի բարձր մակարդակ ունեցող մարդկանց համար:
Բարելավում է հիշողությունը
Կարմիր գինին հարուստ է պոլիֆենոլներով եւ ռեսվերատրոլով, որոնք օգնում են բարելավել կարճաժամկետ հիշողությունը։ Ռեսվերատրոլը կարող է նվազեցնել քնի պակասից առաջացած վնասը եւ բարձրացնել սովորելու ունակությունը:
Նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը
Մասնագետները պնդում են, որ կարմիր գինին նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը՝ կանխելով քաղցկեղային բջիջների աճը, հատկապես՝ կրծքագեղձի եւ կերակրափողի:
Լավ է սրտի համար
Պոլիֆենոլները կապված են սրտի հիվանդությունների ռիսկի նվազեցման հետ: Դրանք բարձրացնում են լավ խոլեստերինի մակարդակը եւ հեռացնում վատը, որն անուղղակիորեն նպաստում է սրտի առողջությանը:
Նպաստում է աչքերի առողջությանը
Ռեսվերատրոլն օգնում է բարելավել աչքերի առողջությունը՝ շնորհիվ իր անոթները լայնացնելու հատկությունների, ինչպես նաեւ կանխում է աչքերի հետ կապված խնդիրները, ինչպիսիք են տարիքային մակուլյար դեգեներացիան եւ դիաբետիկ ռետինոպաթիան:
Լավ է ատամների առողջության համար
Հետազոտությունների համաձայն՝ կարմիր գինին օգնում է պայքարել բերանի խոռոչի վնասակար բակտերիաների դեմ, որոնք կարող են նպաստել կարիեսի եւ լնդերի ինֆեկցիաների առաջացմանը: