Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

Wine Story. Գինու միտումներ 2024. ի՞նչ են խմելու գինու սիրահարները

19:19, 1 մայիսի

2024 թվականին մենք տեսնում ենք հետաքրքիր պատկեր. մարդիկ գնալով ավելի են նախընտրում գինու պարզությունը, մինիմալիզմը և մատչելիությունը: Այս միտումն ընդգծված է դառնում ինչպես գինու ոճերի ընտրության, այնպես էլ աշխարհի գինեգործների նախասիրությունների մեջ։ Ի՞նչ փոփոխություններ է այս շեշտադրումը բերում գինեգործության աշխարհում, և ո՞ր գինիներն են առավել պահանջված այս համատեքստում:

Սոմելիների և գինեգործների շրջանում անցկացված փոքրիկ հարցումը, ընդհանուր առմամբ, ցույց տվեց, թե ինչը պահանջարկ կունենա այս տարի գինու սիրահարների շրջանում։

Նախ, աճող միտում է նկատվում հնագույն գինեգործության մեթոդներին վերադառնալու ուղղությամբ: Այդպիսի մեթոդներից է կարասի օգտագործումը՝ կավե անոթ, որն օգտագործվում է գինու հնեցման համար։ 

Կարասը բարձրանում է ժամանակակից տեխնոլոգիաների նկատմամբ՝ պահպանելով գինու բնական բույրերն ու համերը՝ չտալով ավելորդ ծանրություն կամ հարստություն։ Գինեգործության այս հնագույն մեթոդը ընդգծում է գինու բնական անհատականությունն ու բնավորությունը՝ այն հատկապես գրավիչ դարձնելով գինեգործության արվեստի գիտակներին: 

Այսօր Հայաստանում կարասի օգտագործումը մի շարք գինեգործարաններում շատ հաջող է, քանի որ այս մեթոդը լավ համակցված է տարածաշրջանի կլիմայական պայմանների և հողի հետ, ինչը հնարավորություն է տալիս պաշտպանել գինու որակն ու յուրահատկությունը, քանի որ կավե անոթը. օգնում է պահպանել գինու բնական բույրերն ու համերը՝ չտալով նրան ավելորդ ծանրություն կամ հարստություն: Սա գինին ավելի ներդաշնակ և արտահայտիչ է դարձնում, ինչը գրավում է գինի գիտակների ուշադրությունը և օգնում է բարելավել դրա ընկալումը:

Գնալով ավելի շատ նախապատվությունը տրվում է նրբագեղ և թարմ գինիներին: Ալկոհոլի բարձր պարունակությունից, հարստությունից և կաղնու ավելցուկից խուսափելը գնալով ավելի տարածված է դառնում այն գիտակների շրջանում, ովքեր գնահատում են ավելի թեթև, ավելի հաճելի գինիները, որոնք կարող են բացահայտել իրենց բնավորությունը՝ առանց ստամոքսի վրա չափազանց ծանրանալու: Այս գինիները հիանալի համադրվում են տարբեր ուտեստների հետ և հարմար են միայնակ խմելու, ընկերների հետ կամ հաճելի երեկո վայելելու համար: Եվ կրկին, Հայաստանը միտում ունի, քանի որ տեղական գինեգործներն ունեն այն ամենը, ինչ անհրաժեշտ է թեթև մրգային, հատկապես սպիտակ գինիներ հաջողությամբ արտադրելու համար՝ շնորհիվ նշանակալի ավտոխթոն սորտերի՝ Ոսկեհատ, Կանգուն, Լալվարի, Գառան Դմակ, Բանանց և այլն: 

Բացի այդ, բարենպաստ բնակլիմայական պայմանները, որոնք բնութագրվում են ամառային արևոտ օրերով և զով գիշերներով, օպտիմալ պայմաններ են ստեղծում խաղողի հասունացման և բնական որակների պահպանման համար։ Սա նաև նպաստում է վառ բույրով և հաճելի համային հատկանիշներով թեթև և թարմ մրգային գինիների արտադրությանը։

Մեր օրերում գինու սիրահարների շրջանում ուշադրություն է դարձվում խաղողագործությանը և գինեգործությանը առանց քիմիական նյութերի, այլ կերպ ասած՝ օրգանիկ գինիների, որոնցում հիմնական գործոնն օրգանիկ գյուղատնտեսության սկզբունքներին համապատասխան խաղողի աճեցումն է՝ բացառելով արհեստական քիմիական պարարտանյութերի, թունաքիմիկատներ և այլնի օգտագործումը։ Բնական և էկոլոգիապես մաքուր արտադրանքի նկատմամբ աճող հետաքրքրությունը հանգեցնում է նրան, որ գինու գիտակները նախընտրում են առանց քիմիական հավելումների աճեցված և արտադրված գինիներ: Սա մեզ թույլ է տալիս պահպանել խաղողի այգիների բնական բազմազանությունը, աջակցել կենսաբազմազանությանը և արտադրել եզակի բնույթով և իսկական գինի:

Լիանա Աղաջանյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել