«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Ինչպես հասկանալ ձուն թա՞րմ է, թե ոչ

18:12, 13 հուլիսի

Հավկիթի որակը պայմանավորված է նրա թարմությամբ: Արտաքին տեսքից երբեմն դժվար է հասկանալ թարմ է այն, թե ոչ: Կան մի քանի գաղտնիքներ, որոնք կօգնեն Ձեզ գնումներ կատարելիս:

Հավկիթի օգտագործման ժամկետը կախված է դրա պահպանման պայմաններից: Շոգ եղանակին այս մթերքը շատ ավելի արագ է փչանում: Իսկ ինչպես հասկանալ հավկիթը թա՞րմ է, թե ոչ:

Ոչ այնքան թարմ բանջարեղենը, միրգը, միսը, ձուկը շատ հեշտությամբ կարելի է տարբերակել արտաքին տեսքից, իսկ եթե շատ հին է՝ նաեւ տհաճ հոտից:

Ձվի դեպքում ամեն ինչ այնքան էլ հեշտ չէ, քանի որ արտաքնապես եւ հոտով դրա թարմ լինելը շատ դժվար է որոշել:

Իհարկե, երբ ձուն փտած է, դրա տհաճ հոտը զգացվում է, բայց մինչ այդ կան շատ, ոչ այնքան հաճելի փուլեր, որոնց ժամանակ նույնպես չի կարելի տվյալ ձուն ուտել: Խանութներում վաճառվող ձվի վրա դրոշմված է թղչնաֆաբրիկայի շտամպն ու պահպանման ժամկետը: Սովորաբար դրանք նախատեսված են մեկ ամսյա օգտագործման համար, եթե ճիշտ պայմաններում են պահվում: Բայց տնական ձվերի վրա ոչ մի դրոշմ չկա եւ հենց այստեղ էլ Ձեզ պետք կգան մեր խորհուրդները:

Տնական ձվերը տարբեր են լինում  եւ չի կարելի դրանց 100%-ով վստահել, ինչպես խանութում վաճառվողները, քանի որ երբեմն ֆաբրիկաներում մաքրում են հին շտամպը եւ դրա փոխարեն նորը դրոշմում:

 

Խորհուրդը հետեւյալն է. թարմությունը պարզելու համար պետք է բաժակի մեջ ջուր լցնել եւ դնել հավկիթը: Եթե այն մնում է ջրի ամենաստորին հատվածում, ապա այն իսկապես թարմ է, եւ Ձեզ չեն խաբել:

Եթե ձուն բաժակի ստորին հատվածում է, բայց ինչ-որ չափով ուղղահայաց (եւ ոչ հորիզոնական) դիրքով է մնում, ապա ձուն այնքան էլ թարմ չէ եւ պետք է այն արագ ուտել: Ընդ որում, նման ձուն չի կարելի հում վիճակում ուտել:

Իսկ եթե ձուն սկսում է լողալ, ապա առանց երկմտելու դեն նետեք այն:

Այս թեստը իսկապես օգտակար է եւ հավաստի, քանի որ ձվի կեղեւը ծակոտեն ծածկույթ ունի եւ ինչքան ձուն հին է, այնքան շատ օդ է ներթափանցում դրա միջով: Իսկ ինչքան շատ եղավ օդի քանակը ձվի մեջ, այնքան շատ այն կսկսի լողալ բաժակի մեջ:

Հիշեցնենք, որ ձվի պահպանման ժամկետը երեսուն օր է, բայց ձուն դիետիկ համարվում է միայն առաջին յոթ օրերի ընթացքում:

 

Աղբյուրը՝  lifehacker.ru


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել