«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Բացասական կալորիաների դիետա

19:07, 23 հունիսի

Բացասական կալորիաների դիետա («Negative Calorie Diet») հիմքում այն պնդումն է, որ կարելի է ուտել բացասական կալորիաներ պարունակող մթերքներ: Միակ խնդիրն այն է, որ բոլոր մթերքները կալորիաներ են պարունակում: 

Բացասական կալորիականությամբ մթերքներն այն մթերքներն են, որոնց մարսողությունն ավելի շատ կալորիաներ է պահանջում, քան առկա են դրանցում: Օրգանիզմը ստիպված է լինում էներգիա ծախսել սնունդը մարսելու եւ յուրացնելու համար: Իրականում ամեն օր օգտագործվող կալորիաների 10 տոկոսն է ծախսվում օրգանիզմում սննդի վերամշակման համար: Իսկ «բացասական» կալորիաներով մթերքների մարսողության վրա ավելի շատ կալորիա է ծախսվում, քան դրանք պարունակում են: Հետեւյալ մթերքները կարելի է ուտել առանց սահմանափակումների. ծնեբեկ, բրոկկոլի, բազուկ, կաղամբ, ծաղկակաղամբ, սուր չիլի պղպեղ, վարունգ, գազար, եղերդ, կոտեմ, սխտոր, պապայա, բողկ, սպանախ, շաղգամ, ցուկկինի,  լոռամիրգ, խնձոր, նարինջ, հազար, թուրինջ, անանաս, մանդարին, ելակ եւ սոխ:  

Անհրաժեշտ է մի բան հիշել. բացասական կալորիաներով մթերքներն պետք է ուտել բնական վիճակում, եթե դրանք եփեն, յուղ եւ այլ բաղադրիչներ ավելացնեն, փոխվում է սննդի կալորիական կազմը: Բացի այդ, տվյալ սննդակարգը շատ սահմանափակ է եւ հանգում է սոսկ մրգերի եւ բանջարեղենի: Երդվյալ բուսակերներից բացի, մնացած բոլորի համար շատ դժվար կլինի հետեւել դրան:   

Լավագույն լուծումն է` վերոհիշյալ մթերքները ներառել հավասարակշռված սննդակարգի մեջ, դրանք համադրելով ֆիզիկական վարժությունների հետ: Դա երկարատեւ նիհարելու ամենահաջող ռազմավարությունն է:  

Աղբյուրը` Dieta.ru


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել