Շաքարավազ
Առաջին տեղում է շաքարավազն ու տարատեսակ քազցրավենիքները։ Իսկապես, յուրացման պրոցեսի ընթացքում շաքարավազի մոլեկուլները միանում են ճարպերի և սպիտակուցների հետ և արդյունքում ձևավորվում է ֆրուկտոզամինը, որը կուտակվում է օրգանիզմի բջիջներում և սկսում է քայքայել կոլագենի և էլաստանի մանրաթելիկները։ Արդյունքում մաշկը ավելի է չորանում և բարակում, սկսում են ի հայտ գալ կնճիռները։ Իսկ եթե Դուք իսկապես քաղցրակեր եք, ապա խորհուրդ է տրվում փոխարինել շաքարը բնական մթերքով, իսկ խանութի քաղցրավենիքը՝ քաղցր մրգով, չրով և մեղրով։
Ալկոհոլ
Բոլոր ալկոհոլային ըմպելիքները նույնպես բացասական են ազդում մաշկի վրա, չէ՞ որ դրանք ջրազրկում են օրգանիզմը։ Չորացնելով այն , ալկոհոլը արտահայտում է կնճիռները նույնիսկ եթե մաշկը ընդհանուր նորմալ վիճակում է ։
Ալկոհոլը նույնպես ազդում է լյարդի վրա, որի աշխատանքից անմիջականորեն կախված է մաշկը։ Երբ լյարդն այլևս չի հասցնում մշակել և վերացնել տոքսինները օրգանիզմից, ապա միանգամից աչքերի տակ կապտուկներ են առաջանում, մաշկին հայտնվում են սև կետիկներ և պիգմենտային բծեր։
Ալկոհոլը նաև օրգանիզմից դուրս է բերում А և В վիտամնները և կալցիումը, ինչը նույնպես արագացնում է մաշկի ծերացման պրոցեսը։
Կոֆեին
Եվս մեկ ըմպելիք, որը կնճիռներ և մանրաճաքեր է առաջացնում մաշկի վրա՝ սուրճն է։ Հայտնի է , որ կոֆեինը միզամուղ է դուրս հանում օրգանիզմից հեղուկը՝ ջրազրկելով այն։ Բնական է, որ առաջին հերթին տուժում է մաշկը։ Իզուր չէ, որ ամեն բաժակ սուրճից հետո մեկ բաժակ ջուր է խորհուրդ տրվում օգտագործել։
Տրանսգենային ճարպեր
Տրնսգենային ճարպը, որն առաջանում է տապակելու կամ բուսայուղը եռացնելու ընթացքում, առողջությանը բազում վտանգներ սպառնալուց բացի, ոչնչացնում է նաև կոլագենը։ Արդյունքում մաշկը կորցնում է առաձգականությունը, գրգռվում և բորբոքվում է , դառնում է խոցելի ուլտրամանուշակագույն լույսի ներքո։ Ամենից շատ տրանսգենդերային ճարպեր պարունակում է ֆաստ ֆուդը, և խորհուրդ է տրվում խուսափել այդ տեսակ սննդից։
Կոնսերվանտներ
ժամանակակից սննդային արդյուանբերույթունը, կարծես թե, չի պատկերացնում ինքն իրենց առանց կոնսերվանտների․ այսօր դրանք ավելացնում են գրեթե բոլոր մթերքների մեջ՝ պիտանելիության ժամկետներն երկարացնելու նպատակով։ Ֆոսֆատների, կանցեռոգեն կոնսերվանտների քանակը կարող է սպանել ցանկացած գեղեցկություն՝ առաջացնելով մաշկի բորբոքումներ և արագացնելով ծերացման պրոցեսը։ Հենց այդ պատճառով էլ խորհուրդ է տրվում թարմ կանաչեղենը, բանջարեղենն ու միրգը, նաև այլ սննդամթերքը, որը կոնսերվանտներ չի պարունակում։ Իսկ եթե Դուք չեք ցանկանում հրաժարվել խանութներից գնված համեղ ու գեղեցիկ սննդից, ապա փորձեք բացառել փաթեթավորված մսամթերքը (ապուխտ, երշիկ), որոնք ,որպես կանոն, գերծանրաբեռբված են կոներվանտներով։ Նաև ուշադիր կարդացեք պիտակները՝ նախընտրությունը տալով քիչ քանակությամբ կոնսերվոնտներ պարունակող մթերքին։
Նյութը՝ Liza.ua
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
20:21, 19 մայիսի
Ինչո՞ւ է Մեգան Մարքլը թաքցնում ոտքերը. ոճաբանը բացատրում է19:24, 19 մայիսի
«Եվրատեսիլ 2024»-ում Նիդերլանդների մասնակցը հունիսի սկզբին կարող է հայտնվել Շվեդիայի դատարանում16:04, 19 մայիսի
Բեն Աֆլեքին առաջին անգամ տեսել են առանց ամուսնական մատանու14:05, 19 մայիսի
Աննա Մանուչարյանի սլացիկ կազմվածքը՝ մինի տոպով ու կարճ կիսատաբատով12:08, 19 մայիսի
Սելենա Գոմեսը եւ Զոի Սալդանան Կաննում մասնակցել են «Էմիլիա Պերես» մյուզիքլի դիտմանը10:25, 19 մայիսի
Բենի Բլանկոն պատմել է Սելենա Գոմեսից երեխաներ ունենալու ծրագրերի մասին09:00, 19 մայիսի
ՄԱՅԻՍԻ 19-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ20:23, 18 մայիսի
Իվետա Մուկուչյանը գայթակղիչ կերպարով հանդես է եկել հայտարարությամբ (VIDEO)16:23, 18 մայիսի
«Խաչմերուկներ» միջազգային փառատոնը հատեց եզրագիծը15:56, 18 մայիսի
«Ոստիկանները որոշեցին, որ մենք մերկ ենք եւ հեռացրին այնտեղից». Սարիկ Անդրեասյանն ու նրա կինը Իտալիայում հայտնվել են անհարմար իրավիճակում14:11, 18 մայիսի
«Փարաջանովը եւ նորաձեւությունը». Երեւանում բացվել է անվանի կինոռեժիսորի ստեղծագործություններից ոգեշնչված ցուցահանդես12:33, 18 մայիսի
Կապուչինոյի փորձարկում՝ Երեւանում. փնտրում ենք համեղ սուրճ