«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Ռոմանտիկ ընթրիքի ճաշացանկ

22:14, 8 ապրիլի

Ռոմանտիկ խնջույքի մեջ ամենից կարեւորը, որքան էլ զարմանալի լինի, ոչ թե կերակուրն է, այլ դրա ձեւավորումը: Այսինքն, դուք, իհարկե, կարող եք կես օր ծախսել՝ հրաշալի կերակուր կամ համեղ ուտեստների շքերթ պատրաստելու համար, սակայն առանց որեւէ թատերական գործողության անհնար է: Հակառակ դեպքում, բոլոր ջանքերն ի չիք կդառնան:

Ռոմանտիկ ընթրիքը կարելի է թեմատիկ անել. օրինակ, ձեւավորել արեւելյան, մեքսիկական կամ հնդկական ոճով: Դրա համար սենյակը զարդարեք համապատասխան ոճով՝ չմոռանալով մոմերի եւ ծաղիկների մասին, եւ պատրաստեք վառ, բայց ոչ ծանր ուտեստներ: Արեւելյան խոհանոցի ուտեստները լի են համեմունքներով, որոնք, ինչպես հայտնի է, ուժեղ գրգռիչներ են եւ միանգամայն տեղին կլինեն նման երեկոյի համար: Համարվում է, որ ինչքան շատ ուշադրություն է հատկացվում արտաքին տեսքին, այնքան պարզ պետք է լինի ուտեստը: Եվ հակառակը, ռոմանտիկ ընթրիք-անակնկալն ավտոտնակում՝ մեքենայի անիվների կողքին, պետք է մատուցվի լավագույնս. նուրբ ճենապակիով, իսկ ուտեստները պետք է լինեն նուրբ կամ էկզոտիկ: Հակադրությունը միշտ հրաշալի է: NEWS.am STYLE-ն ընթրիքի համար առաջարկում է աղցան, որը պետք է պատրաստել գավաթի մեջ, հիմնական ուտեստ եւ աղանդեր:

Աղցան «Ծովարքա»

Բաղադրիչները

150 գր. աղ դրած ձուկ;

150 գր. ծովախեցգետնի միս;

150 գր. պինդ պանիր;

4 ձու;

1 թարմ վարունգ;

1/2 սոխ;

սոուս – բնական յոգուրտ, մանանեխ, կիտրոնի հյութ (կամ մայոնեզ՝ ըստ ճաշակի):

Պատրաստման եղանակը

Խաշած ձուն բաժանեք սպիտակուցի եւ դեղնուցի, սպիտակուցն անցկացրեք խոշոր քերիչով: Վարունգը ձողիկների տեսքով կտրատեք, ավելորդ հյութը քամեք: Սոխը կտրատեք մանր խորանարդիկներով, պանիրն անցկացրեք խոշոր քերիչով: Սաղմոնը եւ ծովախեցգետնի միսը մանր շերտերով կտրատեք: Յոգուրտը խառնեք մանանեխի եւ կիտրոնի հյութի հետ, աղն ավելացրեք ըստ ճաշակի: Աղցանը շերտերով շարեք թափանցիկ գավաթների մեջ՝ յուրաքանչյուր շերտին մեկ գդալ սոուս լցնելով. սպիտակուց, վարունգ, սաղմոն, սոխ, ծովախեցգետնի միս, պանիր: Վերեւից զարդարել տրորած դեղնուցով եւ կանաչիով՝ ըստ ճաշակի:

Տավարի միս «Վելինգթոն»

Բաղադրիչները

4 տավարի սթեյք, յուրաքանչյուրը՝ 120-130 գր.;

3 ճաշի գդալ սերուցքային կարագ;

1 միջին չափի սոխ;

250-300 գր. սունկ;

50 մլ. կարմիր գինի;

1 փաթեթ սառեցրած շերտավոր խմոր;

1 ձու;

1 ճաշի գդալ ջուր;

աղ, սեւ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի:

Պատրաստման եղանակը

2 ճաշի գդալ սերուցքային կարագը թավայի մեջ հալեցրեք, ավելացրեք մանր կտրատած սոխ եւ տապակեք՝ մինչեւ թափանցիկ դառնալը: Ավելացրեք կտրատած սունկը եւ խառնելով տապակեք՝ մինչեւ հեղուկը գոլորշիանա: Ավելացրեք գինին եւ խառնեք՝ մինչեւ վերջնական գոլորշիացումը: Աղ եւ պղպեղ լցրեք եւ դրեք տարայի մեջ: Մնացած կարագը (1 ճաշի գդալ) լցրեք թավայի մեջ, կրակն ուժեղացրեք եւ միսը դրեք թավայի վրա: Մսի կտորներին աղ եւ պղպեղ ավելացրեք եւ արագ տապակեք՝ մինչեւ կեղեւը վարդագույն դառնա. շուրջ 1 րոպե՝ յուրաքանչյուր կողմից: Դրեք ափսեի մեջ եւ թողեք սառչի:

Ալյուրով պատված տախտակի վրա շերտավոր խմորը բացեք շուրջ 5 մմ հաստությամբ: Խմորը բաժանեք 8 քառակուսու. 4-ը՝ ոչ մեծ եւ 4-ը՝ ավելի փոքր: Ձուն խառնեք ջրի հետ եւ քսեք խմորի քառակուսիներին: Փոքր քառակուսիների վրա դրեք սնկային զանգվածը, վրայից՝ մսի կտորը: Խմորի մեծ քառակուսիով այն ծածկեք, միացրեք եւ ծայրերն ամրացրեք, շրջեք եւ դրեք թավայի վրա: Վրան ձու քսեք: Խմորի մնացորդներից սրտիկներ կտրեք, դրեք խմորի վրա եւ նորից ձվով պատեք:

«Փաթեթավորված» մսով թավան 15-20 րոպե դրեք 220°С ջերմաստիճանով տաքացված ջեռոցը: Խմորի մակերեսը պետք է ոսկեգույն կեղեւով պատվի: Երբ միսը պատրաստ լինի, թավան հանեք ջեռոցից, դրեք սեղանին եւ խմորի «փաթեթներին» մի փոքր փափկելու հնարավորություն տվեք (5 րոպեն բավական է):

Աղանդեր կիվիով եւ շոկոլադով

Բաղադրիչները

2 կիվի;

100 գր. շոկոլադ;

300 մլ. յուղոտ սերուցք:

Պատրաստման եղանակը

Կիվին կտրատեք, տեղադրեք երկու գավաթի մեջ: Ջրային վաննայում շոկոլադը հալեցրեք: Սերուցքը հարեք, միացրեք շոկոլադին եւ լցրեք կիվիի վրա: Կարող եք զարդարել ընկուզեղենով կամ հատապտուղներով:

Բարի ժամանց:


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել