Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

Հայ խոհարար Ջոսլին Ուայզն ամերիկացիներին թաբուլե է հյուրասիրում

17:35, 20 հուլիսի

50-ամյա Ջոսլին Ուայզը վերջերս ամերիկյան Սթոնհեմ քաղաքում (Մասաչուսեթս նահանգ) բացել է իր առաջին ռեստորանը: Իր այցելուներին նա արեւելյան, մասնավորապես՝ հայկական ուտեստներ է հյուրասիրում: Ռեստորանը բացելու հարցում Ջոսլինին ոգեշնչել են տատիկից մնացած բաղադրատոմսերը, ով 1990-ականներին բազմաթիվ հայերի հետ ներգաղթել է ԱՄՆ: Այս մասին գրում է Boston.com-ը:

 

Ուայզը հիշում է հայկական խոհանոցի առաջին ուտեստը, որ համտեսել է մանկության տարիներին. «Դանդաղ պատրաստվող այդ ճաշատեսակը կոչվում էր «Լոբու աղետ». այն ոչխարի մսով ռագու է՝ սպիտակ լոբով, սխտորով եւ դափնու տերեւով: Իմ տատիկի ժամանակներում հայկական ուտեստները համարվում էին գյուղացիների ուտելիք»,- նշում է ռեստորանատերը, ով կյանքի առաջին տարիներն անցկացրել է Հեմփշիր կոմսության Էնդովեր քաղաքում:

Ուայզի պապը՝ Պատրիկ Զուլալյանը, ԱՄՆ Թաֆթսի մասնավոր համալսարանի շրջանավարտ էր (Tufts University), ով ճարտարապետ է դարձել: Չնայած Ուայզի մայրը գուրման էր եւ ուտելիք պատրաստելուն վերաբերում էր մեծ հետաքրքրությամբ եւ համարձակությամբ, նրա գլխավոր ներշնչանքը տատիկն էր՝ Էլմոն Զուլալյանը, ով մեծ սիրով էր պատրաստում արեւելյան խոհանոցի ավանդական ճաշատեսակները:

Ուայզը հիշում է, որ տատիկը սիրում էր ճաշեր պատրաստել լցոնված բանջարեղենով, ոչխարի մսով, բլղուրով, շատ էր օգտագործում ձիթապտղի ձեթ, կիտրոն, թարմ անանուխ եւ օրեգանո: Ի դեպ, նոր ռեստորանում ամենից սիրվածը լոլիկով թաբուլեն է, որի բաղադրատոմսը Ուայզը վերցրել է մեկ այլ հայուհուց՝ մոր ընկերուհի Էնն Մելիքյանից:

Ուայզի սիրելի ուտելիքներից մեկը գառն է: Այն պատրաստելուց առաջ նա գառը մարինացնում է կարմիր գինու քացախի մեջ՝ սեւ հատիկավոր պղպեղով, ավելացնում է անանուխ, օրեգանո, սխտոր եւ ձիթապտղի ձեթ: «Ես միշտ օգտագործում եմ անանուխ եւ սխտոր: Նաեւ սիրում եմ սեւ հատիկավոր պղպեղ: Հիշում եմ, թե ինչպես էր տատիկս ոչխարի մսին պղպեղ, սխտոր, աղ քսում: Հետո պապիկս միսն անցկացնում էր շամփուրի վրա եւ կրակի վրա խորովում: Սա միակ հիշողությունն է, որ պահպանել եմ իմ պապիկից եւ տատիկից»:

 

Le Cordon Bleu-ի՝ աշխարհի ամենախոշոր խոհարարական դպրոցի շրջանավարտը նախընտրել է հավատարիմ մնալ իր արմատներին եւ այցելուներին Արեւելքի ավանդական տնական ուտեստներ հյուրասիրել:


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել