22:16, 31 մայիսի
«Չոբստեր»՝ «Ֆրանկենշտեյնի ուտելիքը»․ օմարով լցոնված հավ
Նյու Յորքի Maison Barnes ռեստորանում օրիգինալ եւ անսովոր ուտեստ է մատուցվում՝ 250 դոլար արժողությամբ․ մի ամբողջ տապակած հավ՝ լցոնված Մեն նահանգի օմարի գլխով, գրում է NYP-ն․․․
20:37, 31 մայիսի
Wine Story. Գինու փորձագետ Յանա Լիտվինչուկ. «Հայկական գինիների առաջընթացն ու ճանաչումը համաշխարհային ասպարեզում ակնհայտ է»
Գինու հետ աշխատելը արվեստ է, որը պահանջում է խորը գիտելիքներ, նուրբ ճաշակ և իսկական կիրք: Գինու փորձագետ, Ռուսաստանի սոմելյերների ասոցիացիայի անդամ և գինեգործական արդյունաբերության բիզնես հրեշտակ, ինչպես իրեն անվանել են գործընկերներն ու հետևորդները, Յանա Լիտվինչուկը NEWS.am Style-ի հետ զրույցում խոսել է գինու աշխարհում իր մասնագիտական ուղու մասին և թե ինչպես և ինչու Հայաստանը դարձավ այս ճանապարհի մաս...
21:36, 30 մայիսի
10 հարց խոհարար և բարձրագույն հայկական խոհանոցի դեսպան Արթուր Շախնազարյանին
Եկատերինբուրգից 31-ամյա Արթուր Շախնազարյանը համարվում է Ռուսաստանում հայկական խոհանոցի գլխավոր հանրահռչակողներից մեկը։ 19 տարեկանում նա «Եվրասիա» գաստրոնոմիական մրցույթի ամենաերիտասարդ հաղթողն է, իսկ 2021 թվականին՝ Կոնստանտին Իվլևի «Молодые ножи» («Երիտասարդ դանակներ») շոուի հաղթողը...
13:18, 30 մայիսի
Կարեն Թորոսյանի բրյուսելյան Bozar ռեստորանը մտել է աշխարհի լավագույն ռեստորանների հարյուրյակ
Bozar ռեստորանը, որը գտնվում է Բրյուսելի կենտրոնում, Գեղարվեստի հանրահայտ պալատում, այժմ մտնում է աշխարհի լավագույն ռեստորանների մեջ՝ զբաղեցնելով 63-րդ տեղը «2024թ. աշխարհի 50 լավագույն ռեստորանները» բրիտանական ռեյթինգի «51-100» ընդլայնված ցուցակում։ Ռեստորանի ավագ խոհարար եւ սեփականատեր Կարեն Թորոսյանը անցած տարի ստացել է Միշլենի երկրորդ աստղը...
21:05, 29 մայիսի
Էլիտային հաճույք Macallan-ից. Horizon Whisky Experience-ը Էդինբուրգի լավագույն հյուրանոցում 100 000 ֆունտ ստեռլինգով
Եթե ձեզ դուր է գալիս բարձրակարգ վիսկի խմել շքեղ կացարաններում, ապա ձեր բախտը բերել է: Ընդամենը 100,000 ֆունտ ստեռլինգով (127,660 դոլար) դուք կարող եք վայելել Macallan վիսկի Էդինբուրգի լավագույն հյուրանոցներից մեկում՝ The Balmoral-ում, գրում է Robb Report-ը...
21:04, 28 մայիսի
Wine Story. Շարդոնեի միջազգային օր. ի՞նչ խմել և ի՞նչով
Ամեն տարի գինու սիրահարներն ամբողջ աշխարհում անհամբեր սպասում են մայիսի վերջին, երբ կգա Շարդոնեի միջազգային օրը: Սա ոչ միայն մեկ օր է, այլ մի ամբողջ շաբաթ, քանի որ տոնը նշվում է երկու անգամ՝ ֆիքսված՝ մայիսի 21-ին, իսկ պայմանականորեն՝ մի քանի օր անց...
20:14, 28 մայիսի
Գորդոն Ռեմզին վիրավորել է իտալացիներին թխած լոբով պիցցայով. «Դու անիծյալ մարդասպան ես: Այլևս երբեք չգաս Իտալիա»
Գորդոն Ռեմզին կարող է մահացու վիրավորել իտալացիներին՝ իր անգլիական նախաճաշի պիցցայով, որի վրա դրված է թխած լոբի...
21:36, 26 մայիսի
Golden aging: ինչու են Կարասում հնեցված գինիները թանկ
Տասնյակ տարիներ առաջ ողջ Հայաստանում ամբողջ գյուղեր նվիրվեցին կավից կարաս ստեղծելու արվեստին։ Այս արհեստի կենտրոններից էին Արարատի մարզը, որտեղ հատկապես հայտնի էր Շահումյան գյուղը, ինչպես նաև Երևանի մերձակա փոքր բնակավայրերը, որտեղ կարմիր կավից պատրաստում էին Նորքի կարասը։ Երկրի յուրաքանչյուր անկյուն ուներ կարասի իր ուրույն ոճը, որը տարբերվում էր կավի տեսակով և ձևով. նույնիսկ այսօր դրանք հեշտությամբ ճանաչելի են...
19:42, 25 մայիսի
Wine Story. Գինու և կինոյի երեկո. ֆիլմի ժանրին համապատասխան խմիչքի ընտրություն
Ի վերջո, որքան հաճելի է վայելել յուրաքանչյուր կադրը՝ գինու ծածկույթի տակ, որը կընդգծի զգացմունքները և կհարստացնի դիտման փորձը: Եկեք պարզենք, թե որ գինիներն են իդեալական տարբեր ֆիլմերի ժանրերի համար և ինչպես ստեղծել համեղ հույզերով և հուզիչ պատմություններով լի երեկո...
14:50, 22 մայիսի
Հայկական աղցան Շառլ Ազնավուրի բաղադրատոմսով
«Հանհրահայտ մարդկանց Սինատրայի խոհանոցային գիրքը. Բարբարա, Ֆրենկ եւ ընկերներ». այսպես է կոչվում ամերիկյան լեգենդար երգչի գիրքը, որը նաեւ անզուգական խոհարար էր։ Հենց այդ գրքում է պահպանվել հայկական աղցանի բաղադրատոմսը, որը երգչին է ներկայացրել Շառլ Ազնավուրը...
21:04, 21 մայիսի
Wine Story. Ոչ ալկոհոլային գինիներ՝ այս տարվա թրենդը
Ոչ ալկոհոլային խմիչքների շուկան վերջին տարիներին արագ աճ է գրանցել, եւ 2024 թվականը խոստանում է շրջադարձային լինել ոչ ալկոհոլային գինիների համար․․․
12:10, 21 մայիսի
Yerevan Gastronomic Days. Հայաստանը՝ համաշխարհային մակարդակի գաստրոնոմիական հարթակ
Հունիսի 7-9-ը Երեւանում կանցկացվի գաստրոնոմիական առաջին խոշոր փառատոնը՝ Yerevan Gastronomic Days-ը…
22:05, 20 մայիսի
Մեքսիկական փոքրիկ ճաշարանը Միշլենի աստղի է արժանացել՝ «բացառիկ տակոյի» համար
Մեքսիկական փոքրիկ տակո ճաշարանն ընդամենը չորս ուտեստով արժանացել է Միշլենի աստղի․․․
12:33, 18 մայիսի
Կապուչինոյի փորձարկում՝ Երեւանում. փնտրում ենք համեղ սուրճ
Երեւանն իր յուրահատուկ մթնոլորտով եւ սուրճի հարուստ մշակույթով լայն ասպարեզ է՝ անուշաբույր ըմպելիքի սիրահարների համար բազմաթիվ առաջարկներով․․․
21:23, 12 մայիսի
Wine Story. Հայկական գինեգործարան «Voskevaz»` կրքերով և ռիսկերով լի կյանք
Voskevaz-ը միայն գինեգործական ապրանքանիշ չէ, այն պատմություն է, որը միահյուսված է ընտանեկան կապերով և իսկական հայկական գինիներ ստեղծելու կրքով: 1997 թվականին գնված և հիմնադրված Դավիթ Հովհաննիսյանի կողմից, այն դարձել է հայկական մշակութային և գինեգործական ինքնության անբաժանելի մասը...
16:22, 12 մայիսի
Նախաճաշ Երեւանում՝ մինչեւ 10 դոլար հասնող մենյուով
Երեւանի խիտ զարկերակում, որտեղ օրը սկսվում է փողոցների հանդարտ ու դանդաղ զարթոնքով, երբեմն ուզում ես նախաճաշել ինչ-որ հարմարավետ հաստատությունում՝ լսելով հաճելի երաժշտություն եւ ներշնչելով եփած սուրճի թարմ բույրը․․․
20:05, 5 մայիսի
Երեւանյան շաուրման. տեղական սիրված եւ քիչ հայտնի վայրերը
Երեւանի նեղ փողոցներում ու աշխույժ հրապարակներում ավելի գայթակղիչ բան չեք գտնի, քան այս պարզ, բայց համեղ փողոցային սնունդը՝ շաուրման․․․
20:26, 3 մայիսի
Wine Story. Սովինյոն Բլանի միջազգային օր՝ ձեր սիրելի սպիտակ գինու տոն
Ամեն տարի մայիսի առաջին ուրբաթ օրը աշխարհը նշում է Սովինյոն Բլանի միջազգային օրը՝ նվիրված սպիտակ գինու ամենահայտնի սորտերից մեկին, որը գրավել է գինու գիտակների սրտերը ամբողջ աշխարհում...
19:43, 3 մայիսի
Կոպենհագենում Միշլեն աստղով ռեստորանները ամենաթանկն են աշխարհում
Դանիայի մայրաքաղաքի 14 Միշլեն աստղանի հաստատություններում ընթրիքի միջին արժեքը կազմում է 443 դոլար...
19:19, 1 մայիսի
Wine Story. Գինու միտումներ 2024. ի՞նչ են խմելու գինու սիրահարները
2024 թվականին մենք տեսնում ենք հետաքրքիր պատկեր. մարդիկ գնալով ավելի են նախընտրում գինու պարզությունը, մինիմալիզմը և մատչելիությունը․․․
18:47, 27 ապրիլի
Wine story: JancisRobinson.com-ի գլխավոր խմբագիրը՝ Հայաստանում գինու արկածի մասին (exclusive)
NEWS.am STYLE-ի հետ զրույցում Թամլինն ավելի մանրամասն պատմեց իր տպավորությունների, Հայաստանի գինիների ու գինեգործների մասին...
17:38, 20 ապրիլի
Երեւանյան բուրգեր-ուղեցույց. փնտրում ենք կատարյալ համը
Վերջին տարիներին բուրգերները դարձել են Երեւանի խոհարարական մշակույթի անբաժանելի մասը՝ առաջարկելով հյութալի ու լայն տեսականի՝ համային նախասիրությունների մեծ ընտրությամբ…
21:22, 18 ապրիլի
Այսօր առավոտյան ձեր խմած սուրճը կարող է լինել 600 000 տարեկան
Օգտագործելով ամբողջ աշխարհում սուրճի բույսերի գեները՝ հետազոտողները ստեղծել են աշխարհի ամենահայտնի սորտի՝ Coffea arabica-ի տոհմածառը․․․
20:23, 17 ապրիլի
Wine Story. Մինչեւ 5000 դրամ արժողությամբ գինի՝ Մալբեկի համաշխարհային օրվա համար
Մալբեկը հարուստ, դարավոր պատմություն ունեցող խաղողի տեսակ է, որն ամբողջ աշխարհի գինու սիրահարներին գերել է իր համարձակ համերով եւ տարբերվող հատկանիշներով․․․
22:24, 16 ապրիլի
Իտալական ռեստորանը մեկ շիշ անվճար գինի է առաջարկում այն հաճախորդներին, ովքեր հրաժարվում են իրենց բջջային հեռախոսներից
Իտալական ռեստորանը մեկ շիշ անվճար գինի է առաջարկում հաճախորդներին, ովքեր ճաշի ժամանակ հրաժարվում են բջջային հեռախոսներից…
17:42, 13 ապրիլի
Wine Story. Van Ardi գինիները Հայաստանի ժառանգության մասին են
Van Ardi գինեգործարանը, որը գտնվում է Արագածոտնի հնագույն գինեգործական մարզում, առաջին բուտիկ գինեգործարանն է Հայաստանում և առանցքային դեր է խաղացել հայկական գինեգործության վերածննդի գործում...
20:30, 10 ապրիլի
Wine Story. Պորտվեյնի ակունքները
Պորտվեյն գինու՝ շշերի մեջ թանկարժեք գանձի պես խնամքով պահվող այս հիասքանչ խմիչքի պատմությունը...
22:59, 8 ապրիլի
Գիտնականն ու հայտնի կոմպոզիտորը պարզել է, թե ինչպես է հնչում պաստան
Երբեւէ մտածե՞լ եք, թե ինչպես է հնչում ձեր սիրելի պաստան…
19:40, 4 ապրիլի
Վիշապի լեգենդը կամ հայկական «379beer» գարեջրի հաջողության պատմությունը
Վիշապի լեգենդը կամ հայկական «379beer» գարեջրի հաջողության պատմությունը...
20:13, 3 ապրիլի
Ժամանակակից վրացական խոհանոցի թագուհի Թեկունա Գաչեչիլաձեն պատրաստում է Հայաստանում
Դուք միս պատրաստելու վարպետ եք։ Վրացիներն ինձ սրա համար կսպանեն, բայց պետք է ասեմ, որ քյաբաբը, որ փորձել եմ Երևանում, ամենալավն է, որ երբևէ կերել եմ...
20:23, 2 ապրիլի
Wine Story. Առաջին հայկական Ռիսլինգը եւ Alexandrea Winery եզակի գինիների պատմությունը
Ռիսլինգը խորհրդավոր հմայքով սպիտակ գինու տեսակ է, որի համային պալիտրան տատանվում է չորից մինչև հագեցված-քաղցր՝ կախված տեռուարից և գինեգործի ոճից․․․
20:18, 29 մարտի
Ուինսթոն Չերչիլը նկար է նկարել իր սիրելի վիսկի Johnnie Walker-ի պատվին
Թեև Ուինսթոն Չերչիլը գուցե հայտնի չէր իր նկարներով, բրիտանացի հանգուցյալ վարչապետը կայացած նկարիչ էր, և նրա որոշ գործեր վաճառվել են միլիոնավոր դոլարներով...
19:47, 28 մարտի
Wine Story. Ինչպես ընտրել ճիշտ գինի Սուրբ Զատիկին
NEWS.am STYLE-ը կկիսվի, թե ինչպես ընտրել ճիշտ գինի և պահպանել կրոնական կանոնները...
22:17, 27 մարտի
Շոտլանդական արտադրող արհեստական ինտելեկտի միջոցով ստեղծել է հազվագյուտ վիսկի՝ 50 հազար դոլար արժողությամբ
Diageo ընկերությունը միավորել է նորն ու հինը՝ ստեղծելով 50 հազար դոլար արժողությամբ վիսկիի երկու հազվագյուտ շիշ: Նոր արտադրանքը SmokeDNAi կոչվող արհեստական ինտելեկտի տեխնոլոգիան է, որը թույլ է տալիս ուսումնասիրել տակառներում վիսկիի հնեցման գործընթացը...
17:04, 25 մարտի
Գաստրոնոմիական Օլիմպիական խաղեր. Դանիան հաղթում է 2024 թվականի Bocuse d'Or-ը
20 թիմեր պայքարում էին Նորվեգիայում տեղի ունեցած խոհարարական աշխարհի գլխավոր խոհարարական մրցույթի` Bocuse d'Or-ի եզրափակչում տեղի համար: Սկանդինավյան երկրները հաղթող դուրս եկան...
20:09, 22 մարտի
Wine story. Հայկական գինիների գարնանային ընտրանի կանանց համար
Գարնանամուտը հիանալի առիթ է ձեր կանանց սիրտը շահելու, հատկապես մարտի 8-ին սկսված և մինչև ապրիլի 7-ը շարունակվող միամսյակի պայմաններում․․․
21:30, 18 մարտի
«Արյան վրեժը», խմիչքը և Տիխուանան - «Կեսար» աղցանի ծագման պատմությունը
Կեսարի աղցանը լայնորեն ընդունված է անվանել Հռոմեական կայսր Հուլիոս Կեսարի անունով: Սակայն այս համեղ առասպելի մեջ կարող եք դանակ խրել...
12:02, 18 մարտի
Աֆիշա․ ո՞ւր գնալ այս շաբաթ
NEWS.am STYLE-ն առաջարկում է․․․
15:33, 29 փետրվարի
Martell-ը ներկայացրել է աշխարհի ամենաթանկ կոնյակը՝ 1,1 մլն դոլար արժողությամբ
Les Remarquables de Martell-ը շքեղ կոնյակ է, որը կարող է ներկայանալ նաեւ, որպես էքստրավագանտ զարդ․․․
20:21, 26 փետրվարի
Ջորջ Քլունին մտադիր է զբաղվել գինու արտադրությամբ
Ջորջ Քլունին, հետեւելով իր լավ բարեկամ Բրեդ Փիթին, մտադիր է զբաղվել գինու արտադրությամբ․․․
11:16, 1 հունիսի
Ժաննա Բուտուլյանի արեւելյան տրամադրությունը՝ նոր տեսանյութում10:30, 1 հունիսի
Ասիայի ամենահարուստ մարդու կինը բառացիորեն 60 հազար դոլար արժողությամբ ոսկե ջուր է խմում09:00, 1 հունիսի
ՀՈՒՆԻՍԻ 1-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ23:23, 31 մայիսի
Gen Z ամերիկացիների գրեթե կեսը զգում է, որ ապրում է «երկակի կյանքով»` օնլայնի և օֆլայնի միջև22:16, 31 մայիսի
«Չոբստեր»՝ «Ֆրանկենշտեյնի ուտելիքը»․ օմարով լցոնված հավ21:21, 31 մայիսի
Քեթի Փերին ելույթ կունենա Ասիայի ամենահարուստ մարդու որդու երկրորդ նախահարսանեկան տոնակատարությանը20:37, 31 մայիսի
Wine Story. Գինու փորձագետ Յանա Լիտվինչուկ. «Հայկական գինիների առաջընթացն ու ճանաչումը համաշխարհային ասպարեզում ակնհայտ է»19:27, 31 մայիսի
Ազնավուրի ճանապարհորդությունը ժամանակի եւ երաժշտության միջով՝ Կամերային թատրոնի նոր համերգ-ներկայացման մեջ (ֆոտո)16:04, 31 մայիսի
Սիրուշոն երեխաներին ներկայացրել է իր հայկական տիկնիկների նոր հավաքածուն (VIDEO)15:30, 31 մայիսի
Ալլա Պուգաչովան իր նոր երգում հորդորել է դստերը «քիթը բարձր չպահել»14:14, 31 մայիսի
Շերը շահել է նախկին ամուսնու՝ Սոնի Բոնոյի այրու դեմ հեղինակային իրավունքի հայցը13:17, 31 մայիսի
Սոֆյա Վերգարա. «Ես կկատարեմ բոլոր հնարավոր պլաստիկ վիրահատությունները, երբ պատրաստ լինեմ»