«Ազգային երգիչ 2»-ի մեծ համերգը, Սամվելի նոր երգը, ու մասնակիցներն՝ իրենց նոր բենդի մասին

Stylish Faces. Աստղիկ Սաֆարյան. «Ասել եմ՝ չեմ սիրում, ու հեռացել եմ սիրելով»

Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

Երեւանյան շաուրման. տեղական սիրված եւ քիչ հայտնի վայրերը

20:05, 5 մայիսի

Երեւանի նեղ փողոցներում ու աշխույժ հրապարակներում ավելի գայթակղիչ բան չեք գտնի, քան այս պարզ, բայց համեղ փողոցային սնունդը՝ շաուրման։ Ինչո՞վ է այն առանձնահատուկ փողոցային սննդի այլ ուտեստների շարքում: Նախ՝ իր պարզության շնորհիվ: Մսի կտորներ, թարմ բանջարեղեն, սոուսներ՝ այս ամենը՝ փաթաթված լավաշով, եւ համեղ շաուրման պատրաստ է վայելքի համար: Սա իդեալական տարբերակ է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են խորտիկ ուտել քաղաքային կյանքի արագ տեմպի մեջ:

Բացի այդ, Երեւանում շաուրման հասանելի է գրեթե բոլոր անկյուններում։ Մետրոյից դուրս գալով կամ քաղաքի կենտրոնով քայլելիս, հավանաբար կհանդիպեք բազմաթիվ վայրերի, որտեղ կարող եք գնել այն։ Էլ չասած գնի մասին, որը բավական մատչելի է համարվում փողոցային այսպիսի հագեցնող ճաշատեսակի համար։ Իհարկե, չնայած դրա տարածվածությանը, իսկապես լավ եւ համեղ շաուրմա գտնելը բավական դժվար է։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ այն կարող է տարբեր լինել՝ կախված այն բանից, թե որտեղ է այն պատրաստվում, խոհարարի փորձի մակարդակից եւ, իհարկե, օգտագործվող բաղադրիչներից:

Ուսումնասիրում ենք առաջարկներ՝ ինչպես տեղական հայտնի ֆավորիտներից, այնպես էլ ավելի աննկատ վայրերից:

«Թումանյան» շաուրմա

tumanyan shawurma-1.jpg (69 KB)

Թերեւս սա այն եզակի վայրերից մեկն է, որն անքակտելիորեն կապված է Երեւանում շաուրմա ուտելու մտքի հետ:

Այստեղ ամենագլխավոր պլյուսը շաուրմայի հազվագյուտ եւ ճիշտ մատուցումն է, ինչի շնորհիվ միջուկը լավաշից դուրս չի ընկնում։ Օգտագործվում է թարմ բանջարեղեն եւ խոտաբույսեր, շաուրմայի միսը եփվում է արդյունավետ եւ հյութալի, բայց համի մեջ գերիշխող տարր չի դառնում։ Այն լավ է միաձուլվում այլ բաղադրիչների հետ՝ չխանգարելով դրանց համին:

Առանձնահատուկ հիշատակման է արժանի նաեւ տափակ հացը, որում մատուցում են շաուրմա։ Այն յուղոտ չէ եւ պահպանում է ճաշատեսակի ամբողջականությունը, թեեւ դրա հյուսվածքը կարող է մի փոքր ավելի փափուկ լինել, քան նախընտրում են այս ուտեստի որոշ սիրահարներ:

Կարելի է ասել, որ այստեղի շաուրման շատ լավ տարբերակ է նրանց համար, ովքեր փնտրում են որակյալ ուտեստ՝ առանց ավելորդ գաստրոնոմիական ֆլորայի։

Հաստատության միջին հաշիվը մեկ անձի համար կազմում է 1200- 2100 դրամ:

«Նարեկ» թոնրաուն

narek tonratun 1.jpg (57 KB)

Դեռեւս ոչ այնքան նշանավոր այս վայրի շաուրման հետաքրքիր տարբերակ է նրանց համար, ովքեր փնտրում են գաստրոնոմիական նոր բացահայտումներ՝ մատչելի գնով։ Այն Երեւանում շաուրմաների մեջ միջին գնից ցածր է, մատուցվում է ամբողջովին փակ վիճակում եւ չափերով հեշտությամբ կարող է կշտացնել մեկ մեծահասակի։

Այնուամենայնիվ, պետք է նշել մեկ թերություն՝ այս վայրում շաուրման կարող է մի փոքր չոր թվալ՝ անհավասարակշիռ սոուսի պատճառով: Միջուկի մեջ շատ բաղադրիչներ կան, որոնք ճաշատեսակը հարուստ են դարձնում, բայց սոուսը, ցավոք, այնքան հյութալի չէ, որքան ցանկալի կլիներ:

Եթե ​​սոուսի հետ կապված խնդիրը լուծվի, ապա այս վայրը կարող է իսկական հայտնագործություն դառնալ անուշաբույր եւ հագեցած շաուրմայի սիրահարների համար։

Հաստատության միջին հաշիվը մեկ անձի համար կազմում է 1200- 1800 դրամ։

Արտաշի մոտ

artashi mot.jpg (71 KB)

Այս հաստատության շաուրման ունի իր առանձնահատկություններն ու նրբությունները, որոնք արժե հաշվի առնել:

Սկսենք դրական կողմերից, որոնցից մեկը, թերեւս, շաուրմայի չափաբաժինն է՝ իր գնի համեմատ այն բավական մեծ է ու հարուստ։ Այն պարունակում է առատ միս, որը հյութալի է եւ թարմ: Սակայն պետք է նշել, որ միջուկի բաղադրիչների մեծ մասը տապակած կարտոֆիլն է, որը փոքր-ինչ ընդհատում է մյուս բաղադրիչների համը, սակայն ամեն ինչ փրկում է համեմատաբար հյութալի ու հարուստ սոուսը։

Լավաշը, որում մատուցվում է շաուրման, փափուկ եւ թարմ է, բայց խրթխրթան ուտեստների սիրահարներին կարող է այս մատուցումը մի փոքր հում թվալ:

Շաուրման այստեղ ավելի շատ հիշեցնում է հայկական բրդուճի տարբերակ՝ ավելի խիտ եւ բազմազան միջուկով, բայց էժան եւ առատ կերակուրի համար սա ամենակարեւորն է:

Հաստատության միջին հաշիվը մեկ անձի համար կազմում է 1500- 2100 դրամ:


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել