«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Խոզապուխտով լցոնած, խրթխրթան կարտոֆիլ

19:18, 27 հուլիսի

Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում անչափ համեղ, ախորժալի եւ խրթխրթան կարտոֆիլ՝ խոզապուխտով, պանրով եւ թարմ կանաչիով լցոնած։ Ուտեստը կզարդարի եւ ամենօրյա, եւ տոնական սեղանները։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են՝ վեց կարտոֆիլ (միջին չափի), մեկ սոխ, 150գր․ խոզապուխտ, մեկ թեյի գդալ կարագ, 50գր․ քերած պանիր, մեկ ձու, մեկ թեյի գդալ ալյուր, կանաչի (մաղադանոս, կանաչ սոխ), աղ, սեւ եւ չիլի պղպեղ։

Հարկավոր է կարտոֆիլը խաշել եւ թողնել, որ սառչի։ Խոզապուխտը պետք է խորանարդաձեւ կտրատել եւ սոխով տապակել յուղով պատված թավայի մեջ։ Այնուհետեւ արդեն կարելի է լվանալ կանաչին եւ մանրացնել։

Կարտոֆիլը սառեցնելուց հետո պետք է մաքրել, կիսել եւ զգուշորեն հանել միջուկը՝ լցոնի համար տեղ ազատելով։ Կարտոֆիլի միջուկը պետք է տրորել եւ ավելացնել կտրատված կանաչիով, տապակած խոզապուխտով եւ քերած պանրով խառնուրդին։

Ստացված լցոնն արդեն կարելի է լցնել կարտոֆիլի մեջ, «փակել» այն։ Այնուհետեւ պետք է ալյուր շաղ տալ (առատորեն), կարտոֆիլն ընկղմել սկզբում հարած ձվի, իսկ հետո ալյուրի մեջ , սիկ վերջում՝ տապակել։

Խոզապուխտով լցոնած, խրթխրթան կարտոֆիլը պատրաստ է։

Բարի ախորժակ

Աղբյուրը՝ Otvetin


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել