Սեպտեմբերի 2-11 Իսպանիայում անցկացվում է երիտասարդական ծրագիր, որին մասնակցում են ներկայացուցիչներ վեց երկրից՝ Իսպանիայից, Իտալիայից, Բելառուսից, Խորվաթիայից, Պորտուգալիայից եւ Հայաստանից։ Յուրաքանչյուր երկիր ներկայացնում է հինգ երիտասարդ։ Նրանք այստեղ են, որպեսզի տեղեկանան եվրոպական մյուս երկրների պատմության, մշակութային արժեքների եւ սովորույթների մասին, պատմեն սեփական մշակույթի մասին, ինչպես նաեւ ծանոթանան մեթոդներին, թե ինչպես են Իսպանիայում իրականացնում աղբի, թղթի վերամշակումը եւ ինչպես կարելի է այդ մեթոդները կիրառել մասնակից երկրներում։
Հայաստանն այս անգամ ներկայացնում են YCCD հասարակական կազմակերպության կամավորները, որոնցից մեկն էլ ես եմ՝ NEWS.am լրատվական գործակալության աշխատակից Դիանա Հովհաննիսյանը։ Քանի որ NEWS.am-ը միշտ էլ տարբերվել է իր գործունեությամբ (ընկերությունն ամեն տարի բարեգործական ակցիա է կազմակերպում Հայաստանի եւ Արցախի երեխաների համար, աջակցում մի շարք սոցիալական ծրագրերի)։, ուստի այստեղ իմ կամավորությամբ եւ հասարակական գործունեությամբ զբաղվելու միտքը միայն խրախուսվեց։
Ծրագրի շրջանակներում առաջին մի քանի օրերի ընթացքում հարկավոր է ծանոթանալ մասնակիցների հետ, իմանալ թե ովքեև են նրանք, ինչ հետաքրքրություններ եւ ավանդույթներ ունեն, ինչ գործունեություն են ծավալում։ Իսկ այս ամենը պատկերացնելու համար պետք է ուսումնասիրել նրանց մշակույթը։ Այս հարցում առաջինն էր հյուրընկալող երկիր Իսպանիան։ Երեկ մենք հնարավորություն ունեցանք տեսնելու անդալուզիական Պադուլ գյուղաքաղաքի գեղեցիկ տեսարժան վայրերը, տեղեկանալու դրա պատմությանը, զարգացման փուլերին, ինչպես նաեւ խոհանոցին։ Խոհարարներ Միգելն ու Խերարդոն մեզ ներկայացրեցին իսպանական խոհանոցին բնորոշ չորս կերակրատեսակ, որոնցից մեկի պատրաստմանն աձնամբ մասնակցելուց հետո, դուրս գրեցի բաղադրատոմսը, որպեսզի ներկայացնեմ ձեր ուշադրությանը։
Կերակրատեսակը կոչվում է Սալմորեկո (Salmoreco)։ Նշեմ, որ այն ունի պատրաստման շատ հեշտ եղանակ, բայց արդյունքում իսկապես համեղ ու յուրօրինակ ուտեստ է ստացվում։ Այսպիսով, պատրաստման համար անհրաժեշտ են հետեւյալ բաղադրիչները՝ լոլիկ, հացի փափուկ խմոր, սխտոր, ձու, ապխտած միս, ձիթապտղի յուղ եւ աղ։
Լոլիկը, հացը եւ սխտորը պետք է լցնել բլենդերի մեջ եւ ավելացնել ձիթապտղի յուղը համեմել աղով եւ հարել։ Ստացված թանձր զանգվածը հարկավոր է լցնել մեկանգամյա օգտագործման տարաների մեջ։
Այնուհետեւ անհրաժեշտ է մանր կտրատել ձուն եւ ապխտած միսը, որոնք պետք է լցնել փոքրիկ բաժակների մեջ։ Իսկ վերջում անհրաժեշտ է մի քիչ ձիթապտղի յուղ ավելացնել։
Իսպանական Սոլերոն պատրաստ է։ Բարի ախորժակ։
Չենք մոռանում նաեւ սելֆի անելու մասին։
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
23:16, 25 ապրիլի
Miu Miu-ն դարձել է մոլորակի ամենահայտնի ապրանքանիշը22:19, 25 ապրիլի
Առնոլդ Շվարցենեգերը` Սիլվեստր Ստալոնեի յուրահատուկ ոճի որոշ նրբությունների մասին21:31, 25 ապրիլի
LVMH-ն ավելի շատ դիզայներական ապրանքներ է արտահանում, քան Ֆրանսիան՝ գինի20:20, 25 ապրիլի
Մարկ Ցուկերբերգն ապացուցում է, որ մորուքով տղամարդիկ ավելի գրավիչ են19:27, 25 ապրիլի
Ասիայի ամենահարուստ մարդու որդին շրջում է 1 միլիոն դոլար արժողությամբ Ferrari-ով՝ անվտանգության շարասյան ուղեկցությամբ16:36, 25 ապրիլի
Գուստավ Կլիմտի՝ 100 տարի կորած համարվող նկարն աճուրդում վաճառվել է 30 միլիոն եվրոյով15:22, 25 ապրիլի
Ջենիֆեր Լոպեսը ցուցադրել է Hermes-ի հազվագյուտ Birkin պայուսակը, որն արժե ավելի քան 400,000 դոլար15:05, 25 ապրիլի
Ջազի միջազգային օրը՝ Երեւանում14:55, 25 ապրիլի
Էդի Մերֆիի առաջիկա ֆիլմերից մեկը հետաքննության կենտրոնում է հայտնվել նկարահանման հրապարակում տեղի ունեցած խնդիրների պատճառով14:36, 25 ապրիլի
Իրինա Շեյքը նոր տղամարդ է փնտրում13:15, 25 ապրիլի
Լիլիթ Հովհաննիսյանը հայտնել է, որ իր վերջին տեսահոլովակի զգեստն ինքն է հեղինակել (ֆոտո)12:41, 25 ապրիլի
Քիմ Քարդաշյանը խոստովանել է, որ իր մասին որոշ լուրեր իրականում համապատասխանում են իրականությանը