Գործնականում ցանկացած շոկոլադ պատրաստվում է քերած կակաո-հատիկավորից, կակաոյի յուղից եւ շաքարափոշուց: Գումարած՝ բազմաթիվ հավելանյութեր: Այսօր գոյություն ունեն այս քաղցրավենիքի տարբեր տեսակներ. սպիտակ, մուգ, կաթնային, միջուկով ու այլն: Եվ մեզնից յուրաքնչյուրը հեշտությամբ կարող է իր ճաշակին համապատասխան շոկոլադ գտնել:
Սեւ շոկոլադ
Հասուն տարիքի մարդիկ առավել հաճախ են նախընտրում հենց սեւ շոկոլադը: Վերջինիս72% կակո է պարունակում, իսկ կալորականությունն ավելի ցածր է, քան կաթնայինինը: Հատկապս դրա համար են սեւ շոկլոդը պաշտում թույլ սեռի ներկյացուցիչները: Այս շոկոլադը նաեւ ամեմենամեծ քանակի հակաօքսիդանտներն է պարունակում, որոնք ամրապնդում են նյարդային համակարգն ու խոչընդոտում են ծերացման պրոցեսներին: Բացի այդ,լավ շոկոլադն օգնում է կարգավորել նյութափոխանակությունն ու ամրապնդել իմունիտետը:
Կաթնային շոկոլադ
Շոկոլադի այս տեսակն ավելի շատ սիրված է երեխաների կողմից: Քանի որ սրա համն ավելի հաճելի է եւ այնպես դառը չէ, ինչպես սեւ շոկոլադը: Կաթնային շոկոլադը 30% կակաո է պարունակում, շաքար եւ վանիլին: Չնայած այս շոկոլադն ավելի քաղցր է, այն, այնուամենայնիվ, օգտակար հատկություններ ունի: Օրինակ՝ ընկույզի հետ նրա համադրությունն ուղեղին էներգիա է տալիս: Կաթնային շոկոլադ խորհուրդ է տրվում օգտագործել հատկապես քննությունների շրջանում եւ մտավոր ծանրաբեռնվածության ժամանակ:
Սպիտակ շոկոլադ
Այն ավելի քիչ օգտակար է, քան նախորդ երկուսը, քանի որ ավելի շատ չոր կաթ եւ շաքար է պարունակում, իսկ կակաոն, ընդհակառակը, ավելի քիչ է: Սակայն այնտեղ քիչ է նաեւ կոֆեինի քանակությունը, ուստի այն հանգիստ կարող են օգտագործել մարդիկ, ովքեր բարձր ճնշում են ունենում:
Դիաբետիկ շոկոլադ
Այս շոկոլադն առանձնահատուկ է նրանով, որ պարունակում է շաքարի փոխարինիչ, այսինքն՝ գլոյուկոզա, սորբիտ կամ կիսիլիտ: Այն ենթաստամոքսային գեղձի համար ավելի բարենպաստ ազդցեություն է ունենում, ինչպես նաեւ չի առաջացնում կարիես: Այն կարող են ընտրել առողջ կենսակերպ վարողները:
Առաջին հերթին շոկոլադը ֆոնդյուի տեսքով են օգտագործոււմ: Մեկ-երկու հալեցրած սալիկի վրա կարելի է ավելացնել թարմ մրգեր եւ հատապտուղներ, իյչպես նաեւ պանիր եւ թխվածքաբլիթ: Նրանից կարելի է նաեւ տարբեր ֆիգուրներ պատրաստել: Հարկավոր է միայն հալեցրած շոկոլադը լցնել մոմլաթի վրա, երբ կսառչի, կարելի է տարբեր ձեւի ֆիգուրներ կտրել: Այն նաեւ հանգիստ կարելի է օգտագործել տնային պաղպաղակ, կոկտեյլներ, յոգուրտներ եւ անգամ մրգային աղցաններ պատրաստելու համար:
Աղբյուրը՝ Creu
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
10:17, 20 մայիսի
Նիկոլայ Նոսկովի առողջական վիճակը կտրուկ վատացել է09:00, 20 մայիսի
ՄԱՅԻՍԻ 20-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ20:21, 19 մայիսի
Ինչո՞ւ է Մեգան Մարքլը թաքցնում ոտքերը. ոճաբանը բացատրում է19:24, 19 մայիսի
«Եվրատեսիլ 2024»-ում Նիդերլանդների մասնակցը հունիսի սկզբին կարող է հայտնվել Շվեդիայի դատարանում16:04, 19 մայիսի
Բեն Աֆլեքին առաջին անգամ տեսել են առանց ամուսնական մատանու14:05, 19 մայիսի
Աննա Մանուչարյանի սլացիկ կազմվածքը՝ մինի տոպով ու կարճ կիսատաբատով12:08, 19 մայիսի
Սելենա Գոմեսը եւ Զոի Սալդանան Կաննում մասնակցել են «Էմիլիա Պերես» մյուզիքլի դիտմանը10:25, 19 մայիսի
Բենի Բլանկոն պատմել է Սելենա Գոմեսից երեխաներ ունենալու ծրագրերի մասին09:00, 19 մայիսի
ՄԱՅԻՍԻ 19-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ20:23, 18 մայիսի
Իվետա Մուկուչյանը գայթակղիչ կերպարով հանդես է եկել հայտարարությամբ (VIDEO)16:23, 18 մայիսի
«Խաչմերուկներ» միջազգային փառատոնը հատեց եզրագիծը15:56, 18 մայիսի
«Ոստիկանները որոշեցին, որ մենք մերկ ենք եւ հեռացրին այնտեղից». Սարիկ Անդրեասյանն ու նրա կինը Իտալիայում հայտնվել են անհարմար իրավիճակում