Գործնականում ցանկացած շոկոլադ պատրաստվում է քերած կակաո-հատիկավորից, կակաոյի յուղից եւ շաքարափոշուց: Գումարած՝ բազմաթիվ հավելանյութեր: Այսօր գոյություն ունեն այս քաղցրավենիքի տարբեր տեսակներ. սպիտակ, մուգ, կաթնային, միջուկով ու այլն: Եվ մեզնից յուրաքնչյուրը հեշտությամբ կարող է իր ճաշակին համապատասխան շոկոլադ գտնել:
Սեւ շոկոլադ
Հասուն տարիքի մարդիկ առավել հաճախ են նախընտրում հենց սեւ շոկոլադը: Վերջինիս72% կակո է պարունակում, իսկ կալորականությունն ավելի ցածր է, քան կաթնայինինը: Հատկապս դրա համար են սեւ շոկլոդը պաշտում թույլ սեռի ներկյացուցիչները: Այս շոկոլադը նաեւ ամեմենամեծ քանակի հակաօքսիդանտներն է պարունակում, որոնք ամրապնդում են նյարդային համակարգն ու խոչընդոտում են ծերացման պրոցեսներին: Բացի այդ,լավ շոկոլադն օգնում է կարգավորել նյութափոխանակությունն ու ամրապնդել իմունիտետը:
Կաթնային շոկոլադ
Շոկոլադի այս տեսակն ավելի շատ սիրված է երեխաների կողմից: Քանի որ սրա համն ավելի հաճելի է եւ այնպես դառը չէ, ինչպես սեւ շոկոլադը: Կաթնային շոկոլադը 30% կակաո է պարունակում, շաքար եւ վանիլին: Չնայած այս շոկոլադն ավելի քաղցր է, այն, այնուամենայնիվ, օգտակար հատկություններ ունի: Օրինակ՝ ընկույզի հետ նրա համադրությունն ուղեղին էներգիա է տալիս: Կաթնային շոկոլադ խորհուրդ է տրվում օգտագործել հատկապես քննությունների շրջանում եւ մտավոր ծանրաբեռնվածության ժամանակ:
Սպիտակ շոկոլադ
Այն ավելի քիչ օգտակար է, քան նախորդ երկուսը, քանի որ ավելի շատ չոր կաթ եւ շաքար է պարունակում, իսկ կակաոն, ընդհակառակը, ավելի քիչ է: Սակայն այնտեղ քիչ է նաեւ կոֆեինի քանակությունը, ուստի այն հանգիստ կարող են օգտագործել մարդիկ, ովքեր բարձր ճնշում են ունենում:
Դիաբետիկ շոկոլադ
Այս շոկոլադն առանձնահատուկ է նրանով, որ պարունակում է շաքարի փոխարինիչ, այսինքն՝ գլոյուկոզա, սորբիտ կամ կիսիլիտ: Այն ենթաստամոքսային գեղձի համար ավելի բարենպաստ ազդցեություն է ունենում, ինչպես նաեւ չի առաջացնում կարիես: Այն կարող են ընտրել առողջ կենսակերպ վարողները:
Առաջին հերթին շոկոլադը ֆոնդյուի տեսքով են օգտագործոււմ: Մեկ-երկու հալեցրած սալիկի վրա կարելի է ավելացնել թարմ մրգեր եւ հատապտուղներ, իյչպես նաեւ պանիր եւ թխվածքաբլիթ: Նրանից կարելի է նաեւ տարբեր ֆիգուրներ պատրաստել: Հարկավոր է միայն հալեցրած շոկոլադը լցնել մոմլաթի վրա, երբ կսառչի, կարելի է տարբեր ձեւի ֆիգուրներ կտրել: Այն նաեւ հանգիստ կարելի է օգտագործել տնային պաղպաղակ, կոկտեյլներ, յոգուրտներ եւ անգամ մրգային աղցաններ պատրաստելու համար:
Աղբյուրը՝ Creu
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
00:12, 10 մայիսի
Հայաստանը ներկայացնող «Լադանիվա»-ի ելույթը՝ «Եվրատեսիլ 2024»-ի երկրորդ կիսազրափակչին (VIDEO)23:00, 9 մայիսի
«Եվրատեսիլ 2024»-ի երկրորդ կիսաեզրափակիչը․ «Լադանիվան» ելույթ կունենա 8-րդը (ՈւՂԻՂ)22:09, 9 մայիսի
Սալվադոր Դալին եւ նրա լեգենդար բեղերը21:23, 9 մայիսի
Բուրջ Խալիֆան աշխարհի ամենաբարձրահասակի տիտղոսը կզիջի Սաուդյան Արաբիայի Ջիդդա աշտարակին20:16, 9 մայիսի
Շառլ Ազնավուրի սիրավեպերը․ շանսոնյեի հարյուրամյակին19:05, 9 մայիսի
«Վայ քու… կամ փարթամ կակտուսը». ֆիլմի պրեմիերան ու «կանաչ» գորգը (ֆոտո)18:31, 9 մայիսի
Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է17:38, 9 մայիսի
Հայտնի երաժիշտ եւ մշակութային քննադատ Միխայիլ Կազինիկն առաջին անգամ համերգներով հանդես է գալիս Երեւանում16:03, 9 մայիսի
Հայաստան կատարած ուղեւորությունից հետո Թամլին Քուրինիը ճանաչվել է «Խմիչքի թեմայով տարվա հեղինակ»15:36, 9 մայիսի
«Լադանիվա»-ն այսօր ելույթ կունենա «Եվրատեսիլ 2024»-ի երկրորդ կիսաեզրափակչին․ ի՞նչ է լինելու բեմում15:26, 9 մայիսի
Ռոբերտ Դե Նիրոյին նվիրված առաջին փառատոնը տեղի կունենա Նյու Յորքում14:34, 9 մայիսի
Կիանու Ռիվզը ցանկանում է նկարահանել «Արագություն» ֆիլմի երրորդ մասը՝ Սանդրա Բուլոքի մասնակցությամբ