«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

«Ճգնավորը» Գյումրիում. քվիզներ, սեղանի խաղերի երեկոներ եւ հեղինակային կոկտեյլներ

20:02, 24 հունիսի

Գյումրիի «Ճգնավոր» բարի սեփականատեր Ռոմանը կնոջ հետ մեկ տարուց ավելի է, ինչ տեղափոխվել է Հայաստան։

_DSC0948.jpg (223 KB)

Ես ու կինս վաղուց էինք ցանկանում բացել մեր սեփական բիզնեսը։ Սա ձեռներեցության առաջին փորձն էր, այդ իսկ պատճառով, բնականաբար, բյուջեն չբավարարեց։ Այստեղ մենք ունենք հարեւան՝ մորաքույր Մարինան, պարզապես զարմանալի կին: Նա շատ հիանալի ու բարի է, երբեմն նույնիսկ չափից դուրս, ինձ թվում է, որ նա ուղղակի հանդուրժում է մեզ, քանի որ նա բարի է... Մենք մինչ այժմ հաստատության ներսում ոչ մի կոնֆլիկտ չենք ունեցել, ամեն ինչ հանգիստ է։

_DSC0960.jpg (190 KB)

Ես զբաղվում եմ բարով եւ կազմակերպչական հարցերով, կինս՝ Թաիսիան՝ սրահով, սպասարկման եւ ինտերիերի հետ կապված ամեն ինչով։ Կա նաեւ երրորդ համահիմնադիրը՝ Ջորջը, նա խոհանոցում է եւ զբաղվում է նաեւ հաշվապահական հարցերով։ Տիմուրը մեր մենեջերն է, ով կփոխարինի մեզ ապագայում, երբ մենք չենք կարողանա անընդհատ ներկա լինել բարում։ Նա մեր առաջին այցելուն է, ով դարձել է թիմի մի մասը: Իսկ Արտյոմը մեր բարմենն է, նա բոլորից լավ է հասկանում ալկոհոլային համակցությունները, նա բարում գլխավորն է։ Արտյոմը ներգրավված է «настольщик»-ների շարժման մեջ, նրա շնորհիվ մենք ներմուծեցինք սեղանի խաղերն ու այժմ ամեն չորեքշաբթի ունենում ենք սեղանի խաղերի երեկոներ։

Մենք բարի համար ընտրել ենք տարո ոճը, հեղինակային կոկտեյլների անվանումը՝ Տարո քարտերի անունից։ Ես թերահավատորեն եմ վերաբերվում էզոթերիկային, բայց տեսողականորեն տարո քարտերը շատ գեղեցիկ են նկարված, դրանք ունեն շատ գեղեցիկ եւ հետաքրքիր խորհրդանիշներ, որոնք մենք ցանկանում էինք օգտագործել: Եվ հենց «Տարո» բառն այժմ նման է մեր ընտանեկան ապրանքանիշին՝ Տասյա եւ Ռոմա։

_DSC1012.jpg (210 KB)

«Կույս արքայադուստրերի երեկույթներ»

Բարում գործում է «բարմենի կոկտեյլ» տարբերակը։ Այցելուն նշում է ասոցիացիան, համը, հոտը, իսկ բարմենը պատրաստում է հյուրի նախասիրություններին համապատասխանող կոկտեյլ: Եղել են տարբեր խնդրանքներ՝ «կույս արքայադուստրերի երեկույթներ», «կրակի վրա խորոված երշիկ», «անկման ոգով», «ծեփամածիկի հոտ»։

Հյուրերի մասին

Ամենից շատ ռելոկսանտներն են։ Տեղացիները կասկածամտորեն են վերաբերում բարերին, ինչպես հասկացա, գյումրեցու համար մեծ տարբերություն չկա բարի, ստրիպտիզ ակումբի կամ գիշերային ակումբի ու փաբի միջեւ: Այս պահպանողական դիրքորոշումը հասկանալի է, քանի որ բար գնալու եւ այնտեղ խմելու մշակույթը զարգացած չէ։ Մեկ այլ պատճառ, թե ինչու տեղացիները չեն գնում, հասկանալու բացակայությունն է. ինչո՞ւ: Մարդը պայմանականորեն տուն ունի, բակում խորոված կանի, սեղան կդնի, խորոված կպատրաստի, ընկերներին կհրավիրի ու դա կլինի համեղ ու ավելի մատչելի։ Այսինքն՝ այն մշակույթը, որ դու բար ես գալիս մթնոլորտի, սպասարկման, համային հետաքրքիր համադրությունների համար, ցավոք, դեռ բացակայում է։ Այնուամենայնիվ, ավելի ու ավելի շատ բարեր են հայտնվում, եւ ես կարծում եմ, որ աստիճանաբար մարդիկ իմաստ կգտնեն աշխատանքից հետո բար մտնելու եւ մարդկանց հետ մի բաժակ կոկտեյլի շուրջ զրուցելու մեջ:

_DSC0980.jpg (152 KB)

Մենք ուզում ենք մի տեսակ կամուրջ դառնալ «համեղ ճաշ ռեստորանում»-ի եւ «խմիչք բարում» -ի միջեւ։

Զվարճանքներ Գյումրիում

Սկզբում հեշտ էր բնակիչներին ներգրավել տարբեր միջոցառումների, ինչպիսիք են քվիզը, նկարչական երեկոն կամ սեղանի խաղերի երեկոն: Այժմ մենք ունենք չորեքշաբթի՝ սեղանի խաղի երեկո, հինգշաբթի՝ քվիզի երեկո։ Քաղաքը փոքր է, շատ հետաքրքիր միջոցառումներ չկային, ուստի մարդկանց գրավելը հեշտ էր, հիմա ավելի շատ բարեր են բացվում, եւ բոլորը սկսում են ավելի հետաքրքիր բաներ կազմակերպել, բացի այն վայրերից, որտեղ կարելի է պարզապես ուտել եւ խմել:

Ադապտացիան Հայաստանում

Հայաստան տեղափոխվելու համատեքստում մենք ադապտացիայի հարց չունեինք, թեպետ մենթալիտետը տարբերվում է, բայց ոչ արմատապես, գործնականում ընդհանրապես չկա լեզվական արգելք։ Հայաստանը կապում եմ աշխատանքի հետ, քանի որ սկզբում աշխատում էինք շաբաթը յոթ օր, օրը 12 ժամ։ Տեղափոխվելու համար հենց Հայաստանն է լավագույն վայրը, քանի որ կա. «բրատ ջան, ախպեր, իհարկե, արի, համեղ խորոված կհյուրասիրենք, ահա քեզ Գյումրի գարեջուր, հանգստացիր, հաճույք ստացիր, այստեղ հիանալի է»։ Կարծում եմ՝ հայերը, ովքեր գնում են Մոսկվա աշխատելու, հարմարվում են, քանի որ Ռուսաստանում հայերի հետ հազար անգամ ավելի վատ են վերաբերում, քան Գյումրիում ռուսների հետ։ Այդ իսկ պատճառով ես առանձնակի դժվարություններ չեմ ունեցել հայաստանյան կյանքին հարմարվելու հարցում։ Այո, ես լքել եմ այն ​​տունը, որտեղ ապրել եմ 23 տարի, բայց մնացածն անցել է հանգիստ, խաղաղ ու պարզ։

_DSC1085.jpg (250 KB)

Հայկական մենթալիտետ

Ես շատ եմ սիրում հայկական մենթալիտետի առանձնահատկությունները կյանքի համատեքստում, բայց դրանք իսկապես խանգարում են իմ աշխատանքին։ Օրինակ, երբ դուք պետք է ինչ-որ բան արագ անեք, դուք պետք է պատրաստ լինեք, որ ամեն ինչ անմիջապես չի լինի, ուշացումներով, եւ, հավանաբար, նույնիսկ այն, ինչ ձեզ հարկավոր է: Ինձ համար հարմար է հանգիստ եւ թեթեւ ապրելը, ես չեմ սիրում շտապել, բայց աշխատանքում այս հանգստությունը մի փոքր այլ կերպ է դրսեւորվում՝ պայմանականորեն պատվիրել ես երեք շիշ օղի եւ չորս շիշ վիսկի, իսկ նրանք քեզ բերում են երկու շիշ տեկիլա եւ հինգ շիշ ռոմ: Նաեւ բերում են ոչ թե երեքշաբթի, այլ ուրբաթ. ասում են՝ ի՞նչ տարբերություն, հանգստացիր։ Կամ «պատերազմ» է լինում մատակարարների հետ, երբ նրանք առաքում են իրենց համար հարմար ժամանակ, նույնիսկ եթե զգուշացրել եք, որ դուք բարում չեք լինի որոշակի ժամից շուտ: Բայց սա շատ հանգիստ մոտեցում է աշխատանքին: Անսովոր է այսպես աշխատելը:

Մեզ հաճելիորեն զարմացրեց մարդկանց վերաբերմունքը, ցանկացած հարցում բոլորը փորձում են հնարավորինս օգնել։ «Պող չկա» արտահայտությունն առաջիններից էր, որ սովորեցի։

Զրուցեց Ռեգինա Մելիքյանը

Լուսանկարները՝ _colorhunter


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել