Ապրիլին Մոնակոյում կանցկացվի Superyacht Chef-ի 5-րդ մրցույթը։ Խոհարարական ճակատամարտը տեղի է ունենում Մոնակոյի սուպերզբոսանավերի վրա և կոչվում է Superyacht Chef-ի միջազգային մրցույթ, որը կազմակերպել է Մոնակոյի հեղինակավոր Yacht Club-ը (YCM)՝ Bluewater-ի հետ համատեղ, գրում է Monacolife-ը։
Ինը բացառիկ տաղանդավոր խոհարարներ կլինեն այնտեղ՝ ցուցադրելու իրենց խոհարարական հմտությունները: Անցյալ տարվա հաղթողը Մարկո Տոնյոնն էր Planet Nine զբոսանավից։ Նա և շեֆ խոհարար Դենի Դևիսը՝ Beyond the Line-ի հաղորդավարը շեֆ Դենի Դևիսի հետ և երկու վեգան գրքերի հեղինակ, կքննարկեն մրցույթի այս տարվա ճաշատեսակները: Երկու աներևակայելի տաղանդավոր խոհարարներն էլ պարծենում են մասնավոր զբոսանավերի վրա աշխատելու ավելի քան 25 տարվա փորձով:
Այս տարվա խոհարարական միջոցառումը խոստանում է լինել համաշխարհային տաղանդի և նուրբ համերի ակնառու ցուցադրություն: Միջազգային ժյուրին կգլխավորի բրետոն շեֆ-խոհարար, Michelin-ի երեք աստղերի դափնեկիր Գլեն Վիլը։ Նրա հետ միասին հաղթողների ընտրության հարցում վճռորոշ դեր են ստանձնելու Goûts et Saveurs-ի նախագահ Joël Gareau-ն և հայտնի և փորձառու խոհարարների ականավոր խումբը: Խոհարարական տաղանդների այս հավաքը խոստանում է անմոռանալի փորձ՝ ընդգծելով խոհանոցի և շքեղ զբոսանավով ապրելակերպի նուրբ փոխազդեցությունը:
Խոհարարներից պահանջվում է պահպանել թափոնների կառավարման չափանիշները՝ խոհարար Դունկան Բիգսի հսկողության ներքո: Հեղինակավոր մրցույթը տեսնում է, թե ով կարող է ոտքի վրա մտածել, առավելագույնս օգտվել տեղական բաղադրիչներից և ստեղծել զարմանալի, համաշխարհային կարգի ուտեստներ: Բացի ճաշ պատրաստելուց, զբոսանավի շեֆ-խոհարարը ծառայում է նաև որպես մենեջեր։
Սկսած խոհարարների պատրաստումից, ճաշարանի և նրա անձնակազմի կառավարումից, գույքագրման և սննդի կառավարումից՝ ամեն ինչ ընկնում է նրա ուսերին: Ամենակարևոր ասպեկտը խոհանոցում անվտանգության և հիգիենայի չափանիշների պահպանումն է, ինչպես նաև Michelin-ի մակարդակի ճաշացանկերի և սննդի հաճելի ներկայացումների ստեղծումը: Զբոսանավերի խոհարարների աշխատավարձերը բավականին տպավորիչ են, ընդ որում, մեծ շքեղ զբոսանավում աշխատողները տարեկան վաստակում են $70,000-ից $100,000: Գուրման սննդով գերշքեղ զբոսանավերում աշխատավարձը կարող է գերազանցել 150 հազար դոլարը:
«Ամեն տարի այս միջոցառումը համախմբում է տաղանդավոր խոհարարների ամբողջ աշխարհից, ովքեր պատրաստ են ստանձնել անմոռանալի խոհարարական փորձառություններ ստեղծելու և սուպերզբոսանավերի վրա գաստրոնոմիական գերազանցությունը ցուցադրելու մարտահրավերը:
Superyacht Chef Competition-ը շարունակում է իր հետքը թողնել զբոսանավերի աշխարհում՝ խթանելով մեր հավաքական մոտեցման արժեքները. «Մոնակոն առաջադեմ զբոսանավերի մայրաքաղաքն է», - ասաց YCM-ի գլխավոր քարտուղար Բեռնար դ'Ալեսանդրին:
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
19:27, 8 մայիսի
Նյու Յորքի Times Square-ը գլխավորում է աշխարհի ամենավատ զբոսաշրջային վայրերի ցուցակը17:13, 8 մայիսի
Ռուսաստանում բանակցություններ են ընթանում այնտեղ Քանյե Ուեսթի համերգը կազմակերպելու շուրջ16:32, 8 մայիսի
Հիսուս Քրիստոսի մանկության մասին սարսափ ֆիլմ կնկարահանվի15:11, 8 մայիսի
Քլոե Քարդաշյանը պատմել է այն խնդիրների մասին, որոնց բախվել է որդու՝ Թաթումի ծնվելուց հետո15:00, 8 մայիսի
«Եվրատեսիլ 2009»-ի հաղթող Ալեքսանդր Ռիբակը Հայաստանի երգը նշել է, որպես իր ֆավորիտ` իր երաժշտական աջակցությունը հայտնելով «Լադանիվա»-ին14:18, 8 մայիսի
Աննա Վինտուրն արգելել է այս երեք մթերքը մատուցել Met Gala-ին14:00, 8 մայիսի
Հայկական էպոսի հերոսը՝ էլ ավելի գունեղ ու ժամանակակից լուծումներով. կայացավ «Սասունցի Դավիթ» կոմիքսի շնորհանդեսը (ֆոտո)13:21, 8 մայիսի
Ինչպես մայիսի 9-ին քվեարկել «Լադանիվա» խմբի օգտին13:17, 8 մայիսի
«Ուենսդեյ» սերիալի երկրորդ եթերաշրջանի նկարահանումները սկսվել են12:34, 8 մայիսի
Ջեսիկա Բիլը Met Gala-ից առաջ 9 կգ աղով լոգանք է ընդունել11:23, 8 մայիսի
Քիմ Քարդաշյանը բացահայտել է Met Gala-ում իր սենսացիոն տեսքի գաղտնիքները10:46, 8 մայիսի
Շակիրան Met Gala-ի after-pary-ին ներկայացել էր ատլասե սպիտակ զգեստով