«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Մոնակոյում կանցկացվի Superyacht Chef-ի 5-րդ մրցույթը

21:02, 27 մարտի

Ապրիլին Մոնակոյում կանցկացվի Superyacht Chef-ի 5-րդ մրցույթը։ Խոհարարական ճակատամարտը տեղի է ունենում Մոնակոյի սուպերզբոսանավերի վրա և կոչվում է Superyacht Chef-ի միջազգային մրցույթ, որը կազմակերպել է Մոնակոյի հեղինակավոր Yacht Club-ը (YCM)՝ Bluewater-ի հետ համատեղ, գրում է Monacolife-ը։

Ինը բացառիկ տաղանդավոր խոհարարներ կլինեն այնտեղ՝ ցուցադրելու իրենց խոհարարական հմտությունները: Անցյալ տարվա հաղթողը Մարկո Տոնյոնն էր Planet Nine զբոսանավից։ Նա և շեֆ խոհարար Դենի Դևիսը՝ Beyond the Line-ի հաղորդավարը շեֆ Դենի Դևիսի հետ և երկու վեգան գրքերի հեղինակ, կքննարկեն մրցույթի այս տարվա ճաշատեսակները: Երկու աներևակայելի տաղանդավոր խոհարարներն էլ պարծենում են մասնավոր զբոսանավերի վրա աշխատելու ավելի քան 25 տարվա փորձով:

Այս տարվա խոհարարական միջոցառումը խոստանում է լինել համաշխարհային տաղանդի և նուրբ համերի ակնառու ցուցադրություն: Միջազգային ժյուրին կգլխավորի բրետոն շեֆ-խոհարար, Michelin-ի երեք աստղերի դափնեկիր Գլեն Վիլը։ Նրա հետ միասին հաղթողների ընտրության հարցում վճռորոշ դեր են ստանձնելու Goûts et Saveurs-ի նախագահ Joël Gareau-ն և հայտնի և փորձառու խոհարարների ականավոր խումբը: Խոհարարական տաղանդների այս հավաքը խոստանում է անմոռանալի փորձ՝ ընդգծելով խոհանոցի և շքեղ զբոսանավով ապրելակերպի նուրբ փոխազդեցությունը:

Խոհարարներից պահանջվում է պահպանել թափոնների կառավարման չափանիշները՝ խոհարար Դունկան Բիգսի հսկողության ներքո: Հեղինակավոր մրցույթը տեսնում է, թե ով կարող է ոտքի վրա մտածել, առավելագույնս օգտվել տեղական բաղադրիչներից և ստեղծել զարմանալի, համաշխարհային կարգի ուտեստներ: Բացի ճաշ պատրաստելուց, զբոսանավի շեֆ-խոհարարը ծառայում է նաև որպես մենեջեր։

Սկսած խոհարարների պատրաստումից, ճաշարանի և նրա անձնակազմի կառավարումից, գույքագրման և սննդի կառավարումից՝ ամեն ինչ ընկնում է նրա ուսերին: Ամենակարևոր ասպեկտը խոհանոցում անվտանգության և հիգիենայի չափանիշների պահպանումն է, ինչպես նաև Michelin-ի մակարդակի ճաշացանկերի և սննդի հաճելի ներկայացումների ստեղծումը: Զբոսանավերի խոհարարների աշխատավարձերը բավականին տպավորիչ են, ընդ որում, մեծ շքեղ զբոսանավում աշխատողները տարեկան վաստակում են $70,000-ից $100,000: Գուրման սննդով գերշքեղ զբոսանավերում աշխատավարձը կարող է գերազանցել 150 հազար դոլարը:

«Ամեն տարի այս միջոցառումը համախմբում է տաղանդավոր խոհարարների ամբողջ աշխարհից, ովքեր պատրաստ են ստանձնել անմոռանալի խոհարարական փորձառություններ ստեղծելու և սուպերզբոսանավերի վրա գաստրոնոմիական գերազանցությունը ցուցադրելու մարտահրավերը:

Superyacht Chef Competition-ը շարունակում է իր հետքը թողնել զբոսանավերի աշխարհում՝ խթանելով մեր հավաքական մոտեցման արժեքները. «Մոնակոն առաջադեմ զբոսանավերի մայրաքաղաքն է», - ասաց YCM-ի գլխավոր քարտուղար Բեռնար դ'Ալեսանդրին:


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել