«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Ինչո՞վ կարելի է փոխարինել խմորեղենի ալյուրը

17:15, 15 ապրիլի

Խմորեղենը, հացաբուլկեղենը, տորթերը եւ քաղցրեղենի այլ տեսակներ պարզապես անհնար է պատկերացնել ու պատրաստել առանց ցորենի ալյուրի, սակայն վերջինն այնքան գիրացնող է։ Ի՞նչ անել, երբ քաղցրի պահանջ եք զգում, բայց գիրանալու խնդիր ունեք։ NEWS.am STYLE-ը ստորեւ ներկայացնում է այլուրի օգտակար եւ թեթեւ տարբերակներ, որոնք կարող են փոխարինել ցորենի ալյուրին՝ խմորեղենն այդպիսով դարձնելով պակաս կալիորիական եւ կառուցվածքի համար առավել քիչ վնասակար։


Բրնձի ալյուր։ Ամենաչեզոք համ ունեցողներից է։ Որպեսզի խմորեղենը չոր չստացվի, պետք է բրձի այլուրի հետ մի փոքր այլ տեսակի այլուր խառնել։ Հայտնի է, որ բրիձն առավել հեշտ է յուրացվում օրգանիզմի կողմից, այդ պատճառով այն դասվում է դիետիկ մթերքների շարքին։

Կարտոֆիլի ալյուր։ Անհրաժեշտ է քիչ քանակությամբ օգտագործել, այլապես հնարավոր է՝ թխվածքը կարտոֆիլի պյուրեի համ ստանա։

Հաջորդը սոյայի ալյուրն է, որը խորհուրդ է տրվում օգատգործել այն խմորեղենների մեջ, որոնց բաղադրության մեջ կան մրգեր, ընդեղեն եւ շոկոլադ։

Մյուս տեսակի ալյուրը, որը կարելի է օգտագործել ցորենի այլուրի փոխարեն, հնդկացորենի այլուրն է, սակայն սրա դեպքում էլ պետք է փորձել երկու տեսակի այլուր օգատգործել, որպեսզի խմորեղենի համը չփոխվի։

Խմորեղեն կարելի է պատրաստել նաեւ եգիպտացորենի այլուրով, սակայն պետք է հիշել, որ բոլոր վերը նշված այլուրի տեսակները չեն կարող թխվածքին հաղորդել այն համը, որը դրանց տալիս է սովորական ցորենի ալյուրը։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել