«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Լիմոնչելլո՝ տնային պայմաններում

20:14, 29 հոկտեմբերի

Իտալական լիմոնչելլո լիկյորը բավականին մեծ պահանջարկ ունի ոչ միայն Իտալիայում, այլեւ նրա սահմաններից դուրս։ Շնորհիվ իր պարզ բաղադրության, պատրաստման հեշտ եղանակին՝ այս լիկյորը կարող են պատրաստել բոլորը՝ անգամ սկսնակ խոհարարները։

Այսօր կներկայացնենք տնային պայմաններում լիմոնչելլո ստանալու մի բաղադրատոմս, որը հիմնականում օգտագործվում է Իտալիա Կամպանիա երկրամասում։

Այսպիսով, պատրաստման համար ձեզ անհրաժեշտ է՝ 10-12 կիտրոն, մեկ լիտր բարձորակ սպիրտ  կամ երկու լիտր օղի, 600գր. շաքարավազ եւ մեկ ճաշի գդալ սոդա։

Առաջին հերթին պետք է լվանալ կիտրոնը, առանձնացնել կեղեւը. իդեպ այս գործընթացը պետք է զգուշությամբ եւ մեծ ուշադրությամբ կատարել, որպեսզի միայն կեղեւը մաքրեք՝ առանց դրա տակ եղած սպիտակ հատվածի, քանի որ այդ դեպքում լիմոնչելլոն շատ դառը կլինի։ Մաքրած կիտրոնը կարելի է օգտագործել մուրաբա պատրաստելիս, կամ պարզապես կարող եք խառնել մեղրով՝ նույնպես շատ համեղ է։

Հաջորդ քայլով ստացված կեղեւը պետք է լցնել ապակե տարայի մեջ, ավելացնում սպիրտը կամ օղին եւ թողնել 20 օր։ Դրանից հետո արդեն կարելի է ֆիլտրել դեղին գունավորում ստացած սպիրտը։ Կիտրոնի կեղեւն այլեւս հարկավոր չէ. կարող եք դեն նետել։

Օշարակ պատրաստելու համար պետք է շաքարը լուծել մեկ լիտր ջրի մեջ, դնել մարմանդ կրակին  եւ եռացնել մոտ10 րոպե։ Ստացված զանգվածն անհրաժեշտ է սառեցնել եւ ավելացնել սպիրտի մեջ։ Մի լավ խառնելուց ու թափահարելուց հետո, պետք է տարան հերմետիկ փակել եւ մոտ մեկ ամիս պահել չոր եւ սառը տեղում։ Լիմոնչելլոն արդեն պատրաստ է. կարելի է վայելել։

 

Աղբյուրը՝ alcofan.com


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել