«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Սմբուկով սուֆլե․ պատրաստման եղանակը

19:06, 28 օգոստոսի

Տարվա այս շրջանում շատ տնային տնտեսուհիներ հաճախ են ցանկանում յուրահատուկ մի բան պատրաստել։ Առաջարկում ենք սմբուկով սուֆլեի շատ համեղ ու արագ պատրաստվող բաղադրատոմս։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են՝

Սմբուկ - 4 հատ
Ձու - 2 հատ
Սոխ - 1 հատ
Կաթ - 200մլ․
Բուսական յուղ - 1ճ․գդ․
Ալյուր - 30գր․
Կարագ - 30գր․
Պարմեզան - 2 ճ․գդ․
Աղ եւ պղպեղ - ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը՝

Առաջին հերթին հարկավոր է լվանալ սմբուկը, երկայնակի բաժանել երկու մասի եւ 10-15 րոպե եփել ձեռոցում (200 ջերմաստիճանի պայմաններում)։ Այս ընթացքում կարելի է մաքրել սոխը եւ տապակել կարագով լի թավայի մեջ մինչեւ ոսկեգույն երանգ ստանալը։ Այնուհետեւ թավայի մեջ հարկավոր է ավելացնել ալյուրը եւ խառնել եւս երկու րոպե։ Դրանից հետո պետք է լցնել կաթը եւ շարունակել եփել եւս 10 րոպե՝ չմոռանալով պարբերաբար խառնելու մասին։

Հաջորդ փուլում ջեռոցում եփած սմբուկների միջուկը պետք է հանել եւ սմբուկից «նավակ» ստանալ, իսկ միջուկը ավելացնել կաթի զանգվածին ու խառնել։ Այնուհետեւ զանգվածը անհրաժեշտ է թողնել, որ սառչի, ինչից հետո արդեն կարելի է լցնել ձվի դեղունցն ու լավ հարված սպիտակուցը եւ համեմել։

Սմբուկի մնացած մասը պետք է դնել բուսական յուղով պատված տապակի մեջ, լցոնել ստացված զանգվածով, ավելացնել քերած պարնեզան պանիրը եւ եփել 15-20 րոպե 180 աստիճանով տաքացած ջեռոցում։

Աղբյուրը՝ Otvetin


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել