Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

Առավոտյան շոկոլադե թխվածքը չի գիրացնում. հետազոտություն

12:44, 13 հոկտեմբերի

Վերջերս կատարվող հետազոտությունները զարմացնում են։

Ամերիկյան Սիրաքյուսի համալսարանում ուսումնասիրել են կակաոյի օգտակար հատկությունները եւ պարզել, որ այն նպաստավոր ազդեցություն ունի ուղեղի ճանաչողական ունակությունների վրա (հիշողություն, կենտրոնացում)։ Իսկ Թել Ավիվի համալսարանի գիտաշխատողները պնդում են, որ առավոտյան մեկ կտոր շոկոլադե թխվածքը չի գիրացնի։

«Շոկոլադը պատրաստում է օրգանիզմին աշխատանքային օրվան։ Իսկ էլ երբ է պետք ուտել շոկոլադը, եթե ոչ նախաճաշին» ,- համոզված են Սիրաքյուսի համալսարանում։

Իսկ իսրայելական համալսարանում պարզել են, որ մեր նյութափոխանակությունն առավել ակտիվ է կատարվում առավոտյան, ուստի հենց այս ժամանակ պետք է ուտել, որպեսզի խուսափեք ավելորդ քաշից։

Համադրելով այս երկու ուսումնասիրությունները կարելի է գալ այն եզրակացության, որ շուտով շոկոլադե թխվածքները փոխարինելու են գալու վարսակի շիլաներին։

Բայց գիտնականները չեն մոռացել նշել, որ այս մեթոդը գործում է, եթե թխվածքը մաքուր կակաոից պատրաստված դառը շոկոլադով է եւ քիչ քանակությամբ շաքար կամ ճարպ է պարունակում։

Աղբյուրը՝ Daily Mail


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել