Եթե ցերեկվա կեսին ուժերի բացակայություն եք զգում, մեկ գավաթ սուրճի մասին մոռացեք։ Էներգիա ձեզ համար կապահովեն ածխաջրերը՝ սպիտակուցների եւ մանրաթելերի հետ միասին: Օրգանիզմում ածխաջրերը տրոհվում են գլյուկոզայի՝ էներգիայի հիմնական աղբյուրի։ Ճիշտ է, արժե ընտրել դանդաղ ածխաջրեր եւ դրանք համատեղել այլ սննդանյութերի հետ, հակառակ դեպքում եռանդը կհեռանա ձեզնից այնքան արագ, որքան հայտնվել են։
1.Խնձոր + գետնանուշ կարագ
Նման սնունդն իդեալական է բոլոր առումներով՝ համեղ, առողջարար, սննդարար եւ հեշտ կարող եք վերցնել ձեզ հետ: Խնձորը հարուստ է բջջանյութով եւ երկաթով, մինչդեռ գետնանուշի կարագը հարուստ է կարեւոր հանքանյութերով ու առողջարար ճարպերով: Գլխավորը ճիշտ կարագ ընտրելն է, որի բաղադրության մեջ բացի ընկույզից եւ մի պտղունց աղից բացի ոչինչ չի պարունակում։
2.Կաթնաշոռ + գրեյպֆրուտ
Կաթնաշոռը հարուստ է սպիտակուցներով, իսկ գրեյպֆրուտը հարուստ է ածխաջրերով ու վիտամիններով։ Այս համադրությունը ձեզ ակնթարթորեն ուժ կտա։ Գլխավորը մինչեւ 5% յուղայնությամբ կաթնաշոռ ընտրելն է, հակառակ դեպքում ստամոքսում ծանրության վտանգ կա։
3.Ընկուզեղենի միքս
Սուպերմարկետներում կարող եք գտնել ընկուզեղենի խառնուրդի հազարավոր տարբերակներ: Ընտրեք այնպիսիները, որոնք պարունակում են միայն ընկույզ եւ չրեր։ Խուսափեք խառնել շոկոլադի հետ․ դա պարզապես հավելյալ շաքար է: Այս խառնուրդի մի բուռը ձեզ երկար ժամանակ էներգիա կապահովի։
4.Ձեռոցում եփած քաղցր կարտոֆիլ + նուշի կարագ
Քաղցր կարտոֆիլը վիտամինների, հանքանյութերի եւ միկրոէլեմենտների պահեստ է: Մինչեւ ջեռոցը դնելը կարտոֆիլն առատորեն ցողեք նուշի յուղով։
5.Կապրեզե աղցան
Լոլիկից, մոցարելլայից եւ ռեհանից պատրաստված իտալական հայտնի նախուտեստն էներգիայի իսկական պահեստ է։ Լոլիկն ու պանիրը շրջանաձեւ կտրատեք, շարեք ափսեի մեջ եւ ցողեք ձիթապտղի յուղով եւ բալզամիկ քացախով։ Այս ուտեստի սպիտակուցների, ճարպերի եւ ածխաջրերի համադրությունը ձեզ երկար ժամանակ էներգիա կհաղորդի։
6.Աղցան քինոայով, ֆետա պանիրով եւ կարմիր պղպեղով
Քինոան սուպերսթար է ամբողջական ձավարեղենի շրջանում, քանի որ այս քանակությամբ սննդանյութեր չեք գտնի որեւէ այլ մթերքի մեջ: Քինոային ավելացնել մի քիչ ֆետա պանիր եւ կարմիր բուլղարական պղպեղ: Մեկ կաթիլ ձիթապտղի յուղն ու մի պտղունց ծովի աղը «կուժեղացնեն» աղցանի համը։
7.Վարսակի փաթիլներ + ելակ
Վարսակը մանրաթելի հիանալի աղբյուր է, որը ոչ միայն երկար ժամանակ հագեցվածության զգացում է հաղորդում, այլեւ օգտակար է սրտի ու արյան անոթների համար։ Վարսակի փաթիլները եփել բուսական կաթի կամ ջրի մեջ, ապա ավելացնել մի երկու ելակ։
Աղբյուրը՝ Ivona.ua
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
16:03, 9 մայիսի
Հայաստան կատարած ուղեւորությունից հետո Թամլին Քուրինիը ճանաչվել է «Խմիչքի թեմայով տարվա հեղինակ»15:36, 9 մայիսի
«Լադանիվա»-ն այսօր ելույթ կունենա «Եվրատեսիլ 2024» երկրորդ կիսաեզրափակչին․ ի՞նչ է լինելու բեմում15:26, 9 մայիսի
Ռոբերտ Դե Նիրոյին նվիրված առաջին փառատոնը տեղի կունենա Նյու Յորքում14:34, 9 մայիսի
Կիանու Ռիվզը ցանկանում է նկարահանել «Արագություն» ֆիլմի երրորդ մասը՝ Սանդրա Բուլոքի մասնակցությամբ13:23, 9 մայիսի
Շակիրան մեծ հաղթանակ է տարել Իսպանիայում իր հարկերի վերաբերյալ երկրորդ հետաքննության ընթացքում12:50, 9 մայիսի
Շեքսպիրի «անտեսված» կերպարը՝ յուրովի մեկնաբանությամբ. Արա Երնջակյանը ներկայացրեց «Հորացիոյի գաղտնիքը» գիրքը12:16, 9 մայիսի
Փերիս Հիլթոնը եւ Նիկոլ Ռիչին վերադառնում են ռեալիթի շոու11:18, 9 մայիսի
Քլոե Քարդաշյանը պատմել է, թե ինչպես է նիհարել 36 կիլոգրամով10:55, 9 մայիսի
Քիմ Քարդաշյանը «կոտրված Margiela տիկնիկի» դերում10:22, 9 մայիսի
Քրիս Ջենները հայտնել է, որ ուռուցք ունի09:00, 9 մայիսի
ՄԱՅԻՍԻ 9-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ23:18, 8 մայիսի
Շամպայն, 24 կարատանոց ոսկուց խնամքի միջոցներ եւ 100,000 դոլարի շքեղություն. հանգստացեք Դուբայի լավագույն հանգստավայրում