«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Կանաչ բանանը՝ լավ կազմվածքի գրավական

20:14, 23 հուլիսի

Դիետոլոգների վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ շատ մարդիկ պետք է անհապաղ փոխեն սննդային իրենց նախընտրությունները։ Խանութներում հիմնականում վաճառվում են հասած բանաններ, բայց եվրոպացիները անգամ մոտ չեն գնա այդ դեղին մրգին, քանի որ գիտեն տարբերությունը։ Ավելի օգտակար են համարվում մինի-բանանները եւ կանաչ բանանները (ավելի հաճախ դրանք անվանում են բուսական)։ Եվ հիմա մենք հենց դրանց օգտակար հատկությունների մասին էլ պատմելու ենք Ձեզ։

Պրոֆեսոր Ռոդնի Բիլթոնը նախընտրում է ուտել միայն կանաչ բանան, կարտոֆիլի խյուս (եւ ոչ տապակած տարբերակը) եւ ամեն ինչ պատրաստում է ձիթապտղի յուղով։

Կանաչ բաների մեջ մեծ քանակությամբ օսլա կա, որոնք երկար ժամանակ էներգիա են հաղորդում, քանի որ ավելի երկար են կլանվում եւ մարսվում օրգանիզմի կողմից։ Նման օսլան կարող է օգնել ավելորդ քաշից ազատվելու հարցում, քանի որ այն խթանում է գլյուկագոն հորմոնի արտադրությանը, ինչի շնորհիվ ճարպն ավելի արագ է այրվում։

Ինչ վերաբերում է կարտոֆիլին, ապա կարտոֆիլը եփելու եւ խյուս պատրաստելու դեպքում 25%-ով ավելի շատ շաքար է արտազատվում, քան շերտատելու եւ տապակելու ժամանակ։ 

Ձիթապտղի յուղի դեպքում ամեն ինչ ավելի պարզ է։ Յուղը ավելի հեշտ ու արագ է այրվում ցածր ջերմաստիճանի պայմաններում (ինչը բնորոշ չէ բուսական եւ այլ յուղերին)։ Իսկ երբ յուղն այրվում է, այն թունավոր լիպիդի պերօքսիդ է արտազատում։ Այս միացությունները ռեակցիայի մեջ են մտնում սպիտակուցների եւ ԴՆԹ հետ՝ մեծացնելով քաղցկեղի եւ սրտային հիվանդությւոնների առաջացման վտանգը։ Բիլթոնը նաեւ խորհուրդ է տվել շատ տոֆու չօգտագործել, քանի որ այն կարող է արգելափակել կարեւոր հանքային նյութերի կլանումը։ Նա նաեւ նշել է, որ նախընտրելի է սահմանափակել քամած մրգերի օգտագործումը, քանի որ դրանք մեծ քանակությամբ շաքար են պարունակում։

 

Աղբյուրը՝ Delfi


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել