«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Ինչպես «կանաչ» պելմենի պատրաստել

19:18, 26 մարտի

Նվիրվում է պելմենիի սիրահարներին, ովքեր շատ լավ գիտեն, որ պելմենին այնքան հեշտ պատրաստվող ուտեստ չէ: Պելմենին կարող է դառնալ ձեր տոնական սեղանի գլխավոր կերակրատեսակը, որը դուք կվայելեք ձեր ընտանիքի անդամների եւ հյուրերի հետ: Պելմենին շատ համեղ եւ հագեցնող ուտեստ է, որի մեջ որպես միջուկ օգտագործում են մսի ֆարշ: Իսկ կարելի՞ է մսի փոխարեն այլ միջուկ օգտագործել: Իհարկե, եւ հենց այդ մասին էլ պատրաստվում ենք խոսել:

Քանի որ արդեն գարուն է եւ մեր օրգանիզմը վիտամինների պակաս է զգում, պետք է ավելի մեծ քանակությամբ կանաչի ուտել, քանի որ դրանք մեծապես հարուստ են վիտամիններով եւ միկրոէլեմենտներով: Այսպիսով, ներկայացնում ենք «կանաչ» պելմենիի բաղադրատոմսը:

Խմորի համար ձեզ անհրաժեշտ է՝

Ջուր – մեկ բաժակ

Ալյուր – Երեք բաժակ

Ձու – մեկ հատ

Աղ

Միջուկը՝

Ցանկացած տեսակի կանաչի՝ թրթնջուկ, սամիթ, դալար եղինջ, կանաչ սոխ, անանուխ, մաղադանոս, նեխուր

Պատրաստման եղանակը.

Պելմենիի համար նախատեսված խմորը պետք է ավելի շատ պատրաստել: Ուտեստը սովորոբար շատ համեղ է լինում եւ հյուրերը մեծ հաճույքով ուտում են այն:

Միջուկի համար կարելի է օգտագործել ցանկացած կանաչի կամ մի քանի կանաչիների խառնուրդ, որը հարկավոր է համեմել աղով եւ մի լավ խառնել: Մնում է միայն միջուկը լցնել խմորի մեջ եւ փաթաթել խմորը, ինչպես սովորաբար կատարվում է մսով ֆարշի դեպքում: Ահա եվ վերջ, «կանաչ» պելմենին պատրաստ է:

 

 

Աղբյուրը՝ Otvetin


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել