«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Հայկական խոհանոցի նկատմամբ հետաքրքրությունը մեծացել է. Սեդրակ Մամուլյան

13:23, 20 հոկտեմբերի

«Ազգային խոհանոցը մեր մշակութային ժառանգությունն է, այդ պատճառով էլ շատ կարևոր է, որ, հատկապես, վերջին շրջանում մեր խոհանոցի հանդեպ հետաքրքրությունը մեծացել է»,-խոհարարի միջազգային օրվա առթիվ հրավիրված այսօրվա մամուլի ասուլիսի ժամանակ նշեց  «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» հ/կ նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը:

 

Սեդրակ Մամուլյանն ընդգծեց, որ իրենց կազմակերպության նպատակը հայկական ազգային խոհանոցի վերածնունդն իրականացնելն ու այն համաշխարհային մասշտաբով ներկայացնելն է:  

 

«Աշխատանքներ ենք տանում, որպեսզի վերականգնենք մեր ավանդական խոհանոցի ուտեստները: Նպատակ ունենք բազում երկրներում ներկայացնել մեր խոհանոցը: Նոյեմբերի 16-ին Մոսկվայում կներկայացնենք Անիի խոհանոցը»,-ասաց Մամուլյանը` շեշտելով, որ հայկական խոհանոցն արտերկրում, բավականին, դրական արձագանքների է արժանանում:

 

Խոսելով մեր խոհանոցի պահպանմանն ու հանրահռչակմանն ուղղված աշխատանքների մասին` Մամուլյանը նշեց, որ լավ կլիներ, եթե մեր երկրում հայտնի մարդիկ և շոու-բիզնեսի ներկայացուցիչները հարցին, թե որ երկրի խոհանոցն են նախընտրում, նշեն հայկական խոհանոցի ուտեստները. «Մյուս բոլոր երկրների մշակութային ներկայացուցիչները հենց այդպես էլ անում են` հանրահռչակելով իրենց ազգային խոհանոցը»,-ասաց նա:

 

Մամուլյանը նաև նշեց, որ իրենց կազմակերպությունը համագործակցում է թե՛ Երևանի, թե՛ մարզերի ուսումնական կենտրոնների հետ. «Շատ լավ ուսանողներ և խոհարարներ ունենք: Խնդիրը խոհարարական ձեռնարկների մեջ է, որտեղ հիմնականում ներկայացված են այլ ազգերի ուտեստներ»,-կարծում է «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» հ/կ նախագահը:

 

2004 թ-ից հոկտեմբերի 20-ը հռչակվեց խոհարարի միջազգային օր, իսկ հունիսի 12-ը նշվում է որպես հայ խոհարարի օր:

 

Սյունե Առաքելյան 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում




Տպել    |  In English

  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել