«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Ելակով եւ շոկոլադով քրեփ

23:21, 21 ապրիլի

Քրեփը ֆրանսիական աղանդեր է: Չգիտես ինչու տպավորություն է ստեղծվել, որ դրանք նրբաբլիթներ են՝ պարզապես «ֆիրմային» անվամբ: Բայց դա այդպես չէ: Քրեփը պետք է նրբաբլիթից մի քիչ հաստ լինի եւ պատրաստվում է հատուկ ձեւամանում: Այն կարելի է ուտել շոկոլադով, մրգերով եւ այլ քաղցրեղենով: NEWS.am STYLE-ն առաջարկում է ելակով եւ շոկոլադով քրեփի բաղադրատոմս:

Բաղադրությունը

Նրբաբլիթի խմոր – 80 գր.;

սեւ շոկոլադ (հալեցված) – 50գր.;

ելակ՝ ըստ ճաշակի;

շաքարի փոշի՝ ըստ ճաշակի;

դաղձ՝ ըստ ճաշակի:

Խմորը. 1 բաժակ ալյուր ենք լցնում: Առանձին տարայում խառնում ենք 330 մլ. կաթը, աղն ու շաքարավազը: Ավելացնում ենք 2 հարած ձու եւ մի քանի կաթիլ վանիլի էքստրակտ: Ստացված զանգվածը լցնում ենք ալյուրի վրա եւ հարում այնքան, մինչեւ դառնա կրեմանման զանգված: Ավելացնում ենք 2 ճաշի գդալ հալեցրած սերուցքային կարագ եւ մեկ ժամ թողնում ենք սառնարանում: Այնուհետեւ հարկավոր է ստացված խմորը երկու կողմից տապակել: Քրեփը դնում ենք ափսեի վրա, վրան հալեցրած շոկոլադ լցնում: Ելակները գեղեցիկ շարում ենք, վրան շաքարի փոշի լցնում: Կարելի է նաեւ ձեւավորել դաղձի տերեւներով:

Բարի ախորժակ…


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել