Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Սիրո տոնը՝ Սիրուշոյի հետ. բացառիկ կադրեր՝ երգչուհու համերգից, որի տոմսերն անմիջապես սպառվել էին

Տիհանա Vibes. փեսացուն հյուսիսից եւ Տրնդեզի խարույկի բոցերը

Kinodaran-ի՝ մեծ աղմուկ հանած «Սուրբը» սերիալը նոր իրականություն է սահմանում Հայաստանում

«2024-ին, վերջապես, կամուսնանանք». Գևորգ Մկրտչյան

Ինչո՞վ է օգտակար կանաչին ու ինչպես օգտագործել այն

19:15, 6 հոկտեմբերի

Ինչո՞վ է օգտակար կանաչին

Գրեթե բոլոր կանաչիները հարուստ են վիտամին С –ով, կարոտինով ու ֆոլաթթվով։ Բայց դա կանաչու հիմնական արժանիքը չէ։ Կանաչու հիմնական օգտակարությունը դրանում պարունակվող կենսաբանական ակտիվ նյութերի ու եթերային տարրերի մեջ է։ Եթերային յուղերը, որոնք էլ հենց կանաչուն բույր են հաղորդում, ունեն հակամիկրոբային ու հակաբորբոքային գործողություն։ Հենց այդ պատճառով կանաչու հիմքով բազմաթիվ դեղամիջոցներ են պատրաստում, որոնք արդյունավետ են մրսածության ու այլ հիվանդությունների դեպքում։

Կանաչին մսի հետ

Խորոված ու այլ տեսակի միսը դժվար է մարսվում, իսկ բջջանյութը ու եթերային բաղադրիչները օգնում են, որ ստամոքսը հաղթահարի այդ դժվար խնդիրը։ Հենց այդ պատճառով էլ խորհուրդ է տրվում մսի հետ կանաչի մատուցել։ Բացի դրանից սամիթը, համեմը ու մաղադանոսը արդյունավետ են մետեորիզմի դեպքում ու թուլացնում են աղիների սպազմերը։ Բացի դրանից կանաչին նվազեցնում է հաստ աղիների քաղցկեղի զարգացման վտանգը, որը աճում է մսի հաճախակի գործածումից։ Դրան նպաստում է քլորոֆիլը, որը հազարին, մաղադանոսին, ռեհանին ու մյուս կանաչիներին կանաչ գույն է հաղորդում։

Կանաչիով աղցաններ

Պարզվում է, որ կանաչիով ոչ բոլոր աղցաները կարող են առավելագույն օգտակար լինել։ Աղցաններում հաճախ պարունակվում է թրթնջուկաթթու, իսկ կանաչին շատ կալցիում է պարունակվում։ Իրար հետ կոնտակտի մեջ մտնելով՝ դրանք կարող են նպաստել օրգանիզմում աղերի նստվածքի գոյացմանը, ու օգտակար նյութերը այդ դեպքում արյան մեջ չեն ներծծվում։ Թրթնջուկաթթվի ազդեցությունը մեղմելու համար պետք է աղցանները թթվասերով կամ սերուցքով համեմել։

Ուրիշ ինչպե՞ս օգտագործել կանաչին

Կանաչին կարելի է չորացնել ու պահել ձմռան համար, որպեսզի հետո այն հավելեք կերակուրների մեջ։ Մանրացած կանաչին պետք է հավելել արդեն պատրաստի կերակրատեսակների մեջ, որպեսզի դրանք չկորցնեն օգտակար հատկությունները ջերմային մշակման ժամանակ։ Կանաչին կարելի է հավելել ցանկացած կերակրատեսակի, նաեւ՝ մածունին կամ պարզապես բուտերբրոդի մեջ գործածել։ 

Աղբյուրը՝ Otvetnavse.com


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել