Ինչպե՞ս են անցնում «Տատաստրոֆա» սիթքոմի նկարահանումները. այն, ինչ չեք տեսնի եթերում

Stylish Faces. Րաֆֆի Գալստյան

Անկեղծ ասած, կուզեի Ղարաբաղում ֆիլմ նկարած լինեի. ռեժիսոր Գոռ Կիրակոսյան

«Լադանիվա»-ն թեժացրեց Հաղթանակի զբոսայգու տրամադրությունը

Նոր Պրեմիերա «Բոհեմ»-ում՝ Նարեկ Դուրյանի «Սիմա Դանսիկը»

Սերգ Աբրամով. Ես գրեթե մետրոսեքսուալ եմ

«Գարեջրի Օրերը». Հաճույքի և մշակույթի փառատոնը Երևանում

«Stylish faces».Հարաբերություններում շատ եմ հիասթափվել. անկեղծ զրույց Անի Լուպեի հետ

Դաթո. Ամենուրեք վերահսկողություն է պետք, այլապես անարխիա կլինի

Հայտնի վրացի երգիչ Դաթոյի այցը Իջեւանի գինու-կոնյակի գործարան

Հոլանդացին և գերմանացին փորձում են ժամանակակից հայկական խոհանոցը

Մենք կարող ենք ստեղծել Կաննի փառատոնի մակարդակի ֆիլմեր. Կարո Հովհաննիսյան

Kami friends. Հին ու ծանոթ երգերը՝ նոր մոտեցմամբ

Ֆեստիվառը՝ Գյումրիում. Թաթան ու հանդիսատեսի հույզերը

Աշխարհահռչակ լիբանանահայ երգչուհի Սարինա Քրոսը ժամանել է Հայաստան

Սամի Նասերին Հայաստանում տվեց EV Rally-ի մեկնարկը

Լիալուսին, անձրեւ ու շատ աստղեր. Երեւանում կայացավ Full Moon Fest-ը

Երևանյան ջազի հմայքը Լևոն Մալխասյանի հետ

Wine Story. Գինու համաշխարհային փորձագետ Ջանսիս Ռոբինսոն. «Գինին կարող է դառնալ ավելի շքեղ ապրանք»

20:18, 17 հուլիսի

Ջանսիս Ռոբինսոնը, միջազգային ճանաչում ունեցող գինու քննադատ եւ լրագրող է, ով ճանաչվել է Master of Wine/ գինու վարպետ/՝ սա գինեգործության ամենահեղինակավոր կոչումներից մեկն է. նա գինու մասին բազմաթիվ գրքերի հեղինակ է, այդ թվում՝ The Oxford Companion to Wine-ը, եւ վարում է իր սեփական կայքը՝ JancisRobinson.com-ը, որը ծառայում է որպես կարեւոր աղբյուր գինեգործության ոլորտի էնտուզիաստների եւ մասնագետների համար: NEWS.am STYLE-ին տված բացառիկ հարցազրույցում Ջանսիս Ռոբինսոնը կիսվել է գինեգործության ապագայի, գինու գնահատման հիմնական ասպեկտների եւ աշխարհի տարբեր տարածաշրջաններում գինեգործության մշակույթի զարգացման ներուժի մասին իր մտքերով:

Ինչպե՞ս եք տեսնում գինեգործության ապագան: Ի՞նչ փոփոխություններ կամ նորամուծություններ կարող են ակնկալել գինու սպառողները եւ արտադրողները առաջիկա տարիներին:

Գները անընդհատ աճում են, եւ գինու մրցակցությունը գնալով ավելի է սրվում՝ արհեստական ​​գարեջուր, արհեստական ​​սպիրտներ, կոկտեյլներ, կանեփ, առողջություն եւ ձեռնպահություն: Այսպիսով, ես չեմ ակնկալում տեսնել գինու սպառման ուժեղ աճ, որը ես իմ կարիերայի ընթացքում բախտ եմ ունեցել տեսնել զարգացող շուկաներում, ինչպիսիք են Մեծ Բրիտանիան, ԱՄՆ-ը եւ Գերմանիան: Օրգանական, կենսադինամիկ ու վերականգնող խաղողագործությունը, թեեւ ցածր հիմքով, ավելի տարածված է դառնում: Սա լավ կլինի մոլորակի համար, բայց դժվար թե հանգեցնի գների իջեցման։ Ուստի ես մտավախություն ունեմ, որ գինին կարող է ավելի շատ շքեղ ապրանք դառնալ, քան ռեգիոնալ հաճույք: Գինու շուկան նույնպես դառնում է ավելի մրցունակ, եւ նոր արտադրողները կարող են դժվարանալ գտնել իրենց սպառողին, չնայած նրանք, ովքեր գիտեն, թե ինչպես օգտագործել սոցիալական ցանցերը, կարող են առավելություն ունենալ:

Իսկ ինչպե՞ս եք մոտենում գինիների գնահատմանը եւ նկարագրությանը: Ո՞ր ասպեկտներին եք հատուկ ուշադրություն դարձնում:

Ես իրական հետաքրքրությամբ փնտրում եմ գինիներ՝ հաշվի առնելով, որ գործնականում բոլոր գինիներն այժմ տեխնիկապես ճիշտ են (ինչն այդպես չէր, երբ ես 1970-ականների կեսերին սկսեցի գրել գինու մասին): Եվ, իհարկե, գինին պետք է լավ հավասարակշռված լինի քաղցրության, թթվայնության, տանինների եւ ալկոհոլի տարրերի հետ. այն պետք է երկար ժամանակ իր համը պահպանի կուլ տալուց, կամ  պրոֆեսիոնալ համտեսման ժամանակ թքելուց հետո: Ես նախընտրում եմ գինիներ, որոնք արտահայտում են, թե որտեղից են դրանք գալիս, այլ ոչ թե ֆրանսիական դասականների կրկնօրինակները: Բույրերը նկարագրելու համար բառեր գտնելը միշտ էլ դժվար է. ես արդեն երկար ժամանակ օգտագործել եմ բոլորը:

Ի՞նչ եք կարծում, ո՞րն է հաջողակ գինու մշակույթի առանցքային կողմը:

Գինու հաջողությունը պայմանավորված է ազդեցիկ մարդկանցով, ովքեր ակնհայտորեն սիրում եւ հարգում են գինին: Նաեւ օգնում է, եթե կա գինու մասին ինֆորմացիոն հաղորդագրություն՝ լինի դա գրավոր, թե բանավոր: Բայց այս հարցում էլիտար լինելն իմաստ չունի։ Այդպես գինով հետաքրքրված կլիներ մարդկանց փոքրամասնությունը։ Եղեք ներառական: Բացեք գինետներ, որոնք թույլ կտան մարդկանց փորձել տարբեր գինիներ:

Ինչպե՞ս եք գնահատում գինու մշակույթի եւ շուկայի զարգացման ներուժն այն երկրներում, որտեղ գինեգործությունը նոր է սկսում զարգանալ կամ վերականգնվել, օրինակ՝ Արեւելյան Եվրոպայում կամ Մերձավոր Արեւելքում:

Ոչ մի պատերազմ, խնդրում եմ (չնայած պետք է ասել, որ ուկրաինական գինին վերջերս ավելի ջերմ են ընդունել Բրիտանիայում, քան կընդունվեր, եթե Ռուսաստանը չներխուժեր):

Իհարկե, իսլամը խոչընդոտում է գինեգործության մշակույթի զարգացմանը որոշ երկրներում, նույնիսկ այն երկրներում, որտեղ կան գինեգործության դարավոր ավանդույթներ: Բայց Domaine Bargylus-ի սիրիական գինիները ցույց են տալիս, թե ինչ հնարավորություններ կան: Իսկ վերջերս Լոնդոնում տեղի ունեցավ արեւելաեվրոպական գինիների մեծ համտես, որին ակտիվորեն մասնակցում էին գինեգործության մասնագետներ ու էնտուզիաստներ։ Պոտենցիալ միանշանակ կա:

Լիանա Աղաջանյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել