Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Ինչպե՞ս սննդակարգից հանել շաքարը

19:10, 24 օգոստոսի

Ավելի լավ է շաքարն աստիճանաբար հանել, որ վերստին չձախողվես եւ անիմաստ ջանքեր չծախսես: Շաքարը, ինչպես ցանկացած այլ կերակուր, յուրահատուկ թմրանյութ է, եւ այն սննդակարգից պետք է աստիճանաբար հանել՝ փոխարինելով օգտակար մթերքներով՝ քաղցր մրգերով, չրերով, մեղրով: Միայն թե շաքարի զանազան փոխարինիչներ չօգտագործեք, քանի որ դրանք երբեմն ավելի մեծ վնաս են պատճառում, քան սովորական շաքարը:

Եվ այսպես՝ սկսենք սննդաբաժնից շաքարի մաքրումը:

Սկզբի համար պետք է գտնենք մեր սննդաբաժնում շաքարի հիմնական աղբյուրը, ինչպես ասում են՝ թշնամուն պետք է անձամբ ճանաչել: Մեկի համար դա առավոտյան սուրճին խառնվող շաքարն է, մյուսի՝ ամենօրյա շոկոլադե սալիկը, երրորդի՝ գազավորված քաղցր ըմպելիքները:

Երբեմն մեզ թվում է, թե ընդհանրապես քաղցրեղեն չենք ուտում, իսկ իրականում պարզվում է, որ ձեռքի հետ ուտելն ուղեկցվում է կոնֆետով կամ մի կտոր շոկոլադով: Քաղցր թշնամուն հեշտ գտնելու համար խորհուրդ է տրվում օգտվել կերակրի օրագրից, որտեղ պետք է գրառել սնվելու մասին բացարձակապես ամեն ինչ. օրվա ընթացքում ինչ, երբ եւ որքան եք կերել կամ խմել: Այսպիսի օրագրի ընդամենը մեկ շաբաթ պահելը բավական է սննդաբաժնում շաքարի հիմնական աղբյուրը հայտնաբերելու համար:

Երբ թշնամին արդեն իսկ հայտնաբերված է, արժե այն վնասազերծել: Բայց զայրույթի թեժ պահին նրան մի կացնահարեք, նրա ոչնչացման պլան կազմեք եւ հետեւողականորեն գործեք: Օրինակ՝ եթե վարժվել եք առավոտյան սուրճին երեք գդալ շաքար ավելացնել, ապա դա նախ կրճատեք մինչեւ 2 գդալ եւ սուրճն այդպես խմեք մեկ շաբաթից ոչ պակաս, այնուհետեւ մեկ գդալն էլ հանեք, իսկ որոշ ժամանակ անց ընդհանրապես առանց շաքարի խմեք: Նույնը կատարեք նաեւ հավելյալ, վնասակար սնունդ ուտելիս. կոնֆետը փոխարինեք քաղցր մրգերով կամ կաղինով, որով շատ հաճելի է մի բան ուտելը:

Աստիճանաբար հրաժարվելով թիվ մեկ թշնամուց՝ կրկին առաջին քայլին անցեք եւ փնտրեք քաղցրի հաջորդ կապվածությունը: Այդպես ձեր սննդաբաժնից կվերացնեք շաքարի բոլոր հիմնական ակնհայտ աղբյուրները՝ այդ ընթացքում անհարմարավետության ոչ մի զգացում չունենալով:

Սակայն դրանից հետո եւս չպետք է թուլանալ, քանի որ այսօր շաքար է ավելացվում գործնականում բոլոր սննդամթերքներին. գազավորված ըմպելիքներ, հյութեր, արագ լուծվող շիլաներ եւ այլն: Այդ պատճառով ջանացեք քիչ ուտել խանութի մշակված մթերքը՝ ձեր սննդաբաժնին 60 տոկոսով ավելացնելով թարմ բանաջարեղեն, մրգեր եւ կանաչեղեն: Դե իսկ խանութից մթերք գնելիս ուշադիր կարդացեք  պիտակի գրառումը:

Ինչպես տեսնում եք, այնքան էլ բարդ չէ քաղցրեղենի կախվածությունից ձերբազատվելը: Որպեսզի անցումային փուլը արագ ավարտվի, սննդաբաժնին ավելի շատ թարմ ճզմած հյութ, կանաչ կոկտեյլներ ավելացրեք, ավելի շատ միրգ կերեք: Այդ կերպ օրգանիզմն արագ կմաքրվի եւ վնասակար քիմիայից հետ կվարժվի:

Աղբյուրը՝  otvetna


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել