Պահարան. այն ամենն ինչ պարտադիր է ճամպրուկում՝հանգստի մեկնելիս

Ամերիկաբնակների արձագանքը հայկական տեսահոլովակներին. մաս 2` Իվետա Մուկուչյան

«IQ-իկ». Փոքրիկները` լրագրության մասին

Makeup tutorial. ստանում ենք վառ ամառային դիմահարդարում

Ինչպես ընտրել ամառային շապիկներն ու ճիշտ համադրել դրանք

«Իռլանդացին» ֆիլմի առաջին թիզերը

Արտասահմանցիները հայկական տեսահոլովակներ են դիտում

Երկու հայ հանդիպեցին Մոսկվայում․ Հրանտ Թոխատյան եւ Սարիկ Անդրեասյան

NEWS.am STYLE-ը ներկայացնում է․ երեք լուք մեկ ժակետով՝ ոճաբանի խորհուրդները

Դավիթ Պարոնիկյանը, Միշ Ամիրյանը & Co-ն ներկայացնում են. «համեղ» երաժշտություն Smart’n’Special-ից

«Ուզում եմ նստել «Համացանց» անունով ձին». Սարիկ Անդրեասյանն իր Youtube-յան շոուն ունի

«Իտալական մաֆիայի կրտսեր կազմ». հայ երիտասարդը «Лучше всех» հաղորդմանը եկել էր 8-ամյա թարգմանչի հետ

Քիմ Քարդաշյանը վերադարձել է Սպիտակ տուն՝ դատապարտյալներին աջակցելու համար

«Հայաստանը բացահայտումների երկիր է». Միխայիլ Շիրվինդտը Սեւանի ափին խեցգետնով քաբաբ է փորձել

Shabeeg․ խոսող շապիկներ

Թիմաթին եւ Նազիման ներկայացրել են Հայաստանում նկարահանված տեսահոլովակը

Տարանտինոյի «Մեկ անգամ Հոլիվուդում» ֆիլմը՝ Կաննի կինոփառատոնում

Սերժ Թանկյանը կատարել է «Գահերի խաղ»-ի վերջին եթերաշրջանի սաունդթրեքը

Ի՞նչ արժե Երեւանում գարեջուրը. մայրաքաղաքի բարերն ու փաբերը

15:07, 1 հոկտեմբերի

Առանձնահատուկ գարեջրի սիրահարների համար մենք Երեւանի քրաֆթային բարերի վարկանիշն ենք կազմել: Քրաֆթային գարեջուրը նաեւ արհեստագործական են կոչում, քանի որ շշի պարունակությունն ուղղակիորեն կախված է վարպետերի անհատական բաղադրատոմերից, որոնք սիրում են համի փորձարկումներ անել՝ ավանդական բաղադրատոմսին արտասովոր բաղադրիչներ ավելացնելով. հատապտուղներ, մրգեր, դարչին եւ այլն: Հետեւելով նորաձեւությանը՝ Երեւանում վերջին տարիներին գարեջրի փառատոններ են անցկացվում, որտեղ իրենց արտադրանքն են ներկայացնում տեղական գարեջրագործները: Եվ այսօր այդ տեսականու առնվազն մի մասը կարելի է գտնել մայրաքաղաքի բարերում, որոնք ներառվել են այս ցանկում:

Beer Academy

Բարում 6 տեսակի գարեջուր կա, որոնցից 5-ը պատրաստում են հաստատության գարեջրագործները, իսկ ոչ ալկոհոլայինը Եվրոպայից են բերում: Դրանցից մեկը ցորենի գարեջուրն է, որը, ինչպես ցանկացած դասական ցորենի գարեջուր, լինում է մայիսից մինչեւ հոկտեմբեր: Այստեղ կարելի է փորձել նաեւ կոճապղպեղով, մուգ, լագեր, տաք գարեջուր՝ մեղրով եւ կիտրոնով, բիո-գարեջուր: Ռեստորանում նաեւ 9 տեսակի նրբերշիկ են մատուցում, չիփսեր եւ Jack Daniel's հայտնի սթեյքը: Beer Academy-ում յուրաքանչյուր օր իր ուղղությունն ունի: Երկուշաբթին գարեջրի օր է: Այդ օրը 20%-անոց զեղչ է գործում: Երեքշաբթի, չորեքշաբթի եւ հինգշաբթի խեցգետնի օրեր են. կարող եք 2.000 դրամ վճարել եւ անսահմանափակ քանակությամբ խեցգետին վայելել: Սակայն այցելուներն ասում են, որ այդ օրերին խեցգետինը չափազանց աղի է: Սեղաններին դասական ստեղծագործություններով գրքեր են, որոնք կարող եք կարդալ գարեջուր վայելելու ընթացքում:

Մեկ անձի համար միջին հաշիվը՝ 4.000-5.000 դրամ:

Dargett Craft Brewery

Այստեղ հենց այցելուների առջեւ տեղական գարեջրագործական արտադրամասում շուրջ 20 տեսակի քրաֆթային գարեջուր են պատրաստում: Դրանց թվում ինչպես հայտնի, այնպես էլ ինքնատիպ տեսակներ կան, որոնք ստեղծվել են իտալացի եւ բելգիացի վարպետների համատեղ աշխատանքի արդյունքում: Տեսականին ներառում է ամերիկյան ոճով շատ կծու էլ, բալի, տանձի, նույնիսկ ծիրանի գարեջուր: Լցնովի գարեջուրը 0.33 լիտրի համար 800-1.000 դրամ է: Իհարկե, նման բար գնալիս մեկ բաժակ գարեջրով չես սահմանափակվի, հարկավոր է փորձել գոնե երեքը: Ուտելիքը բավական թանկ է: Այստեղ բուրգերներ են պատրաստում, պիցցա, մեքսիկական եւ եվրոպական խոհանոցի ուտեստներ: Տեղականից բացի՝ այստեղ կարելի է նաեւ Բելգիայից ներմուծված գարեջուր փորձել: Հինգշաբթիից մինչեւ կիրակի Dargett Craft Brewery-ում փոփ, ռոք եւ քանթրի ոճի կենդանի երաժշտություն է հնչում:

Միջին հաշիվը՝ 6.000-7.000 դրամ

Labeerint

Այստեղ չորս տեսակի գարեջուր կա՝ Light եւ Dark Lager, Premium Pils եւ Weissbier: Եթե այնքան էլ գլուխ չեք հանում անվանումներից, կարող է գարեջրային սեթ պատվիրել՝ տեսականու համար 750 դրամ վճարելով: Այստեղ ավելի քան 10 տեսակի շշալցված գարեջուր կա Չեխիայից, Բելգիայից եւ Գերմանիայից: Ավանդական խնջույքների սիրահարներն այստեղ կարող են գտնել խոզի եւ գառան խորոված, հավի եւ տավարի քյաբաբ, իքիբիր եւ ձուկ: Այստեղ նաեւ գարեջրին հարմար ճաշացանկ կա. ֆիրմային երշիկներ եւ նրբերշիկներ, տապակած պելմեններ, ծովախեցգետին: Ռեստորանում նաեւ տարբեր ակցիաներ կան. 2.500 դրամ՝ անսահմանափակ քանակությամբ խեցգետին կամ 2.800 դրամ՝ նույնպես անսահմանափակ Light Lager-ի համար: Այս հաստատությունը հետաքրքիր առանձնահատկություն ունի. հենց պատի մեջ ծորակներ կան, որտեղից հաճախորդն ինքը կարող է իր համար գարեջուր լցնել:

Միջին հաշիվը՝ 4.000-5.000 դրամ

PAULANER Beer-house

Paulaner-ում Մյունխենից բերված չորս տեսակի ֆիրմային բավարական գարեջուր կա՝ բաց, մուգ, ցորենի եւ չորս տեսակի ածիկից պատրաստված: Գարեջրի գինը սկսում է 850 դրամից: Ռեստորանում վիկինգների իսկական ուտեստներ են մատուցում՝ բավարական երշիկներ, մի քանի տեսակի նրբերշիկ, վիեննական ձեւով շնիցել, բավարական բրեցել եւ այլն:

PAULANER-ը կարեւոր սպորտային փաբ է, որտեղ Մանչեսթեր Յունայթեդի խաղերի ժամանակն ավելի լավ է չերեւալ. ե՛ւ տեղ չեք գտնի, ե՛ւ ֆուտբոլի սիրահարները չեն թողնի հանգիստ խմեք:

Միջին հաշիվը՝ 6.000-8.000 դրամ

Karloff Czech Brewery-Restaurant

Այս փաբը գտնվում է Մոսկովյան փողոցում: Այստեղ կարելի է տեղական արտադրության գարեջուր փորձել. դասականն ու գոլդը՝ 1.200 դրամ, մուգը՝ 1.300 դրամ: Ջուրը հայկական է, մյուս բաղադրիչները Չեխիայից են բերում: Բաժակները երկաթե բռնակներ ունեն եւ զվարճալի գրություն՝ «Խողովակներն այրվում են»: Ռեստորանի ադմինիստրացիան կարող է նաեւ նվիրել մեկ բաժակ, եթե ձեր հաշիվը 100.000 դրամ եւ ավելի լինի: Խոհանոցը բավական բազմազան է. ֆիրմային երշիկներ խոզապուխտով, ձկան փափկամիս, կողեր, պանրի գնդիկներ, ավանդական աղցաններ: Յուրաքանչյուր կիրակի դույլով խեցգետին են մատուցում՝ 3.000 դրամով: Ռեստորանում նաեւ տարբեր կոկտեյլներ են միախառնում: Բարում հաճախ հավաքվում են ֆուտբոլի սիրահարներ եւ «աղմկոտ բազմությամբ» հետեւում խաղին: Իսկ տոնական օրերին հյուրերի հաճելի ժամանցն ապահովում են երաժշտական կոլեկտիվները:

Միջին հաշիվը՝ 5.000-6.000 դրամ

Մարգարիտա Ավագյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ