Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Wine story. հայկական «ֆասթ ֆուդ»-ն ու գինի

19:35, 31 հունվարի

Գաստրոնոմիայի աշխարհում արգելված համակցություններ չկան, կան միայն համերի անսպասելի ու զարմանալի հանդիպումներ։ Ամենանսովոր միություններից մեկը, որը կարող է հաճելիորեն զարմացնել ձեզ, գինու և հայկական ֆասթ-ֆուդի համադրությունն է։

Քյաբաբ ու կարմիր գինի

кебаб.jpg (66 KB)

Անսպասելի, բայց զարմանալիորեն հաջող կոմբինացիաներից մեկը։ Առաջին հայացքից խոհարարական արվեստի այս երկու տարրերը անհամատեղելի են թվում, սակայն գործնականում պարզ է դառնում, թե ինչու է դրանց համադրությունն այդքան հրաշալի։ Հյութալի քյաբաբը կարմիր գինու մեջ իդեալական զուգընկեր է գտնում։ Կարմիր գինու մեջ պարունակվող տանինները մսի սպիտակուցները փափկացնելու հատկություն ունեն, ինչը քյաբաբին էլ ավելի նուրբ համ է հաղորդում։ Կարմիր գինին, հատկապես արտահայտված տանիններ ունեցող տեսակներից, ինչպիսիք են Կաբերնե Սովինյոնը, Մերլոն կամ հայկական Հաղթանակը, ընդգծում է մսի հյութալի համը, մրգերի, համեմունքների և նույնիսկ կաղնու նուրբ նոտաները (հնեցված գինիների դեպքում) հետաքրքիր կերպով համակցվում են սոուսների, սոխի և կանաչիների հետ, որոնք ուղեկցում են ճաշատեսակը։

Լահմաջո և փրփրուն գինի

лагм.jpg (81 KB)

Լահմաջոն արևելյան պիցցա է՝ պատրաստված բարակ հացից և աղացած միսից, որը գրավել է ողջ աշխարհի գուրմանների սրտերը: Խրթխրթան խմոր, հյութալի միս, համեմունքներ և, ցանկության դեպքում, մածուցիկ պանիր՝ այսպիսին է լահմաջոն  Հայաստանում։ Փրփրուն գինին հիանալի հավասարակշռված է իր համով, առաջարկելով քաղցր և թթու նոտաներ. այս ներդաշնակությունը հիանալի կերպով լրացնում է աղացած մսի համեմունքները: Գինու պղպջակները, նրբորեն շոյելով ձեր կոկորդը, ստեղծում են թեթևության և թարմության զգացում, որը հիանալի հակադրվում է լագմաջոյի խիտ և հարուստ համին: Այս ուտեստի հետ փորձեք հավասարակշռված և հանքային փրփրուն Fantini Gran Cuvee-ն՝ Իտալիայից կամ վառ ու ծաղկավոր հայկական Keush Origins Brut-ը:

Ժենգյալով հաց և սպիտակ գինի

жинг.jpg (66 KB)

Այս դուետը հատկապես տեղին կլինի ամառային սեզոնին՝ նուրբ բլիթ՝ լցոնված տարբեր խոտաբույսերով և կանաչեղենով, և թարմացնող սպիտակ գինի: Սպիտակ գինիները, հաճախ օժտված թարմությամբ և մրգային նոտաներով, հիանալի հակադրություն են հաղորդում Ժենգյալով հացի հարուստ համերին: Օրինակ՝ Vinho Verde-ն, Sauvignon Blanc-ը կամ Armenian Kangun-ը կարող են ավելացնել թթվայնություն և ցիտրուսային նոտաներ, որոնք հիանալի կերպով լրացնում են այս ուտեստի համեղ կանաչ խոտաբույսերը:

«Ղարսի խորոված» և նռան գինի

гра.jpg (60 KB)

«Ղարսի խորովածը» կամ շաուրման շատերի կողմից սիրված ուտեստ է՝ հյութալի միս՝ փաթաթված բարակ պիտայի հացով, բանջարեղեն և, իհարկե, անուշաբույր սոուսներ։ Նռան գինին իր մեջ համատեղում է թթվայնությունն ու քաղցրությունը, ինչը հիանալի հակադրվում է շաուրմայի հարուստ համին, իսկ թեթևությունը հիանալի կերպով հավասարակշռում է մսի ծանրությունը։ Բացի այդ, նռան գինին իր հարուստ համով աջակցում և նույնիսկ ուժեղացնում է համեմունքների համը` յուրաքանչյուր պատառը դարձնելով ավելի հարուստ և հետաքրքիր: Եթե դեռ ծանոթ չեք հայկական նռան գինիներին կամ չգիտեք, թե որն ընտրել, ապա ահա մեր ընտրությունը ձեզ համար։

Բրդուճ և վարդագույն գինի

брутч.jpg (189 KB)

Բրտուճն, իհարկե, չի կարելի անվանել ֆասթֆուդ, բայց օտարերկրացիները հաճախ այն համեմատում են մեքսիկական բուրիտոյի հետ, և որոշ հաստատություններ սկսել են վաճառել «բրդուճի» տարբեր տարբերակներ՝ առաջարկելով միջուկ մսով, կանաչիներով, ձվով և մնացած ամեն ինչով, ինչ կարելի է փաթաթել լավաշի մեջ, գլխավորն այն է, որ այն համեղ է: Եվ ավելի համեղ կլինի, եթե դրա հետ վերցնեք մի բաժակ վառ ծաղկային վարդագույն գինի։

роз-2.jpg (46 KB)

Վարդագույն գինին կարող է լինել ինչպես չոր, այնպես էլ թեթևակի քաղցր՝ ըստ ձեր նախընտրության. չոր վարդագույն գինին կառուցվածքը և թարմացնող թթվայնություն կավելացնի, իսկ թեթևակի քաղցրները կընդգծեն բրդուճի կծու և մսային նոտաները: Շատ հարմար են չիլիական հարուստ վարդագույն կամ հայկական Արենի և Տիգրան սորտերի գինիները։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել