Football Fest. մրցույթներ, չելենջներ ու մարտահրավերներ

Երևանում պաշտոնապես բացվեց Armflix-ի գրասենյակը

Էսօր քշել չկա, էսօր գինու փառատոն ա

Տոտալ դրամա Երեւանում

«Ազգային երգիչ 2»-ի մեծ համերգը, Սամվելի նոր երգը, ու մասնակիցներն՝ իրենց նոր բենդի մասին (VIDEO)

Stylish Faces. Աստղիկ Սաֆարյան. «Ասել եմ՝ չեմ սիրում, ու հեռացել եմ սիրելով»

Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Հայկական աղցան Շառլ Ազնավուրի բաղադրատոմսով

14:50, 22 մայիսի

«Հանհրահայտ մարդկանց Սինատրայի խոհանոցային գիրքը. Բարբարա, Ֆրենկ եւ ընկերներ». այսպես է կոչվում ամերիկյան լեգենդար երգչի գիրքը, որը նաեւ անզուգական խոհարար էր։ Հենց այդ գրքում է պահպանվել հայկական աղցանի բաղադրատոմսը, որը երգչին է ներկայացրել Շառլ Ազնավուրը։

Շանսոնյեի հարյուրամյակի առիթով ձեզ ենք ներկայացնում ազնավուրյան հայկական հավի աղցանը։

Բաղադրիչները.

1/3 հավի կրծքամիս՝ առանց մաշկի եւ ոսկորների

300-400 գրամ լոլիկ

300 գրամ թթու խնձոր

3 պինդ եփած ձու

2 կապ հազար

1/3 բաժակ կարագ կամ ձիթայուղ

Աղ՝ ըստ ճաշակի։

Հավի կրծքամիսը տապակել աղով մեկ-երկու րոպե, հետո ավելացնել մի քիչ ջուր, փակել կափարիչով եւ թողնել եփվի։ Հետո հավը կտրել բարակ շերտերի։

Լոլիկը եւ խնձորը կտրատել խորանարդներով՝ նախապես մաքրելով կեղեւից եւ սերմերից։

Որպես լցոն շանսոնյեն առաջարկում է օգտագործել 1/3 բաժակ մայոնեզ, 1/3 բաժակ կետչուպ, մեկական ճաշի գդալ սոխի եւ նեխուրի աղ, մանր կտրատված մաղադանոս, 1 կիտրոնի հյութ, 1 թեյի գդալ կոնյակ։

Գրքում բաղադրատոմսը ներկայացնելով՝ շանսոնյեն ավելացրել է. «Հուսով եմ, իմ վատ անգլերենը հասկանալի կլինի ձեր խոհանոցային գրքի ընթերցողներին, եւ նրանց նույնպես դուրս կգա իմ պարզ բաղադրատոմսը»։

 

 

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել